Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre impamantare si legaturi de masa

KISS

Postări Recomandate

Just now, viobio1 said:

Nea..... 

La pick-up este complicat, la unele trebuie musai să legi GND, la altele dacă legi GND..... fac ca toți dracii de 50hz. 

Exact ce zice textul incercuit. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• KISS

16

• Mircea

15

• sesebe

9

• Marian

4

Top autori în acest subiect

12 minutes ago, KISS said:

Ce vorbesti domnule? Daca ai scurt primar secundar, depinde cum bagi stecherul in priza ca sa ai faza retelei pe masa amplificatorului, mai ales cand ai priza mediana. De aia e obligatorie impamantarea. Sper ca nu vrei sa-ti desenez.

Mai multa atentie, D_ul Valderama scrie despre scurt traf iesire, D_ul Kiss despre scurt traf alimentare. 

Link spre comentariu

Din experienta (in industrie) pot sa va spun ca cea mai mare problema cu carcasele metalice o am din cauza lichidelor conductoare si a prafului de carbune sau grafit care patrund pe unde nu te astepti, asa ca impamantarea carcaselor metalice este obligatorie.

Link spre comentariu
1 minute ago, Усилитель said:

Mai multa atentie, D_ul Valderama scrie despre scurt traf iesire, D_ul Kiss despre scurt traf alimentare. 

Sorry, la cat a aberat  @valderama in topicul asta ar fi si culmea sa mai fim on_topic...cred ca ar trebui sters, oricum nimic nu e in tema topicului.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Daca apare o defecțiune de izolare la un traf se ieșire de la un amplificator cu tuburi exista toate șansele ca să ajungă tensiuni de peste 300V pe firele spre boxe. La tensiunea aceasta dansezi serios chiar și  fără muzica iar riscul de moarte este de sute-mii de ori mai mare. 

@Усилитель

De aici am plecat, KISS s-a dus pe arătură...,orbit.

Răspunsul meu pentru acest citat a fost

Exclus să ajungă tensiuni de peste 300V pe firele boxelor, un capăt al secundarului este conectat la masă.

Studiază scheme consacrate cu tuburi dacă tot scrii pe secțiunea asta.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
35 minutes ago, valderama said:

Două capacități 7pF conectate anod triodă-anod pentodă realizate din dublu placat.

:rade:...alta improvizatie. In mod normal reactia Schade se aplica in grila tubului final, dar i-a fost frica ca il buleste cu ''condensatorul'' ala, asa ca inseriaza condensatorul din anodul triodei.

Editat de KISS
Link spre comentariu

The pentode driver is the best candidate in a “plate to plate” / shunt feedback or “Schade” feedback amplifier . The triode doesn’t work well here as you need high gain and low distortion with a load which can get quite low

GU-50-Schade-SE-Amp-v02.png

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 3 ore, valderama a spus:

Două capacități 7pF conectate anod triodă-anod pentodă realizate din dublu placat.

c-anod-anod.gif

Pt capacitati de genul acesta eu utilizez doua fire rasucite.

Link spre comentariu
Just now, sesebe said:

Pai da si tu mai multe detalii: lungime, ce fel de izolatie au firele alea, etc. O poza ar face cat o mie de cuvinte. :scarpin

Link spre comentariu
42 minutes ago, sesebe said:

Am vazut in radiouri romanesti pe lampi condensatoare " trimer de buget " un fir de cupru grosime 1.5mm pe care era infasurat sarma subtire spira langa spira....se desfasura pana la valoarea dorita si se taia surplusul.....

( daca trebuia iarasi marit , era mai dificil ,trebuia pus fir subtire nou.....)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări