sesebe Postat Iulie 13, 2021 Partajează Postat Iulie 13, 2021 De sunat cum suna? Legat de poze, nu ai gasit si tu un aparat foto color ca sa pui poze color? Link spre comentariu
dragon82 Postat Iulie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2021 Acum 4 ore, sesebe a spus: De sunat cum suna? Legat de poze, nu ai gasit si tu un aparat foto color ca sa pui poze color? De sunat nu am prea avut timp de probe,au venit tarziu,pana le-am surubait,asezat etc.La alea 10 min de ascultat cu ce am avut la indemana suna bine,inalte si medii clare,joase adanci.Azi dau kick in ele cu de toate. Posibil sa ai tu telefon alb negru cu fise de nu vezi culorile. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Apropo de kick, construcția mai curând adânca decât lata ajuta la senzația de kick. Spor la ascultări! Link spre comentariu
dragon82 Postat Iulie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2021 Vad eu azi dupa ce le pun pe pozitie cat de cat,avand in vedere ca imi strica tot "feng-shui-ul" camerei la cat sunt de mariObisnuit cu incinte de circa 90cm,astea sunt World Trade Center la 118cm O sa schimb la filtru conzii cu ceva Mkp Mundorf,rezistenta cu Jantzen si cablurile cu ceva de calitate. Iar legat de ascultari o sa caut printre CD-uri ceva care sa le dea de furca.Cu Vifa sunt obisnuit,cam stiu cum suna,dar sa vedem in astea cum fac treaba. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Nu are rost sa dai pe conzi mai mult decat pe boxe. Doar condensatorul (sau condensatorii) serie de pe inalte merita de pus Mundorf MKP. Cel (sau cei) de pe bas de valori mari ar fi foarte scumpi si nu se va simti nici o diferenta; cel mult poti pune un MKT. Rezistenta la fel, e 99% abureala audiofila, nu se va simti nici o diferenta. Daca "te manaca" degetele poti sa pui un comutator [bun] cu 2-3 pozitii si tatonezi diverse valori pt R, cam cum aveau vechile incinte Unitra. LE - am scris odata cu Viobio. Link spre comentariu
dragon82 Postat Iulie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2021 Acum 3 minute, viobio1 a spus: Înțeleg să schimbi condensatorii electrolitici cu unii MKP dar cu rezistența aia ce ai? Crezi că dacă pui rezistența Jantzen o să ai înalte mai cristaline, mătăsoase? Vezi că un condensator de 22microF de la Mundorf costă o gălăgie de bani, adică aceste incinte nu merită o investiție atât de mare. La fel și cablurile din interior..... ai prieteni audiofili care au auzenii și te influențează? Conzii si rezistentele le am prin casa ce stau nefolosite de vreo 3-4 ani.Cablurile la fel,am cativa metri de Inakustik Silver 2x2,5 si 2x4. Ce sa fac cu ele ca tot stau si se pune praful?E o investitie ce nu exista acum. Mai mesteresc si eu sa nu ma plictisesc,mai ales ca nu bag bani. Link spre comentariu
dragon82 Postat Iulie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2021 Acum 7 minute, Shambala a spus: Nu are rost sa dai pe conzi mai mult decat pe boxe. Doar condensatorul (sau condensatorii) serie de pe inalte merita de pus Mundorf MKP. Cel (sau cei) de pe bas de valori mari ar fi foarte scumpi si nu se va simti nici o diferenta; cel mult poti pune un MKT. Rezistenta la fel, e 99% abureala audiofila, nu se va simti nici o diferenta. Daca te manaca degetelepoti sa pui un comutator [bun] cu 2-3 pozitii si tatonezi diverse valori pt R, cam cum aveau vechile incinte Unitra. LE - am scris odata cu Viobio. Cum am zis,absolut toate piesele le am in casa,am destule si alte valori.Sunt cumparate de cativa ani si stau nefolosite.Asa nu imi pare rau ca banii stau blocati in sertar.Merita nu merita,le schimb. Hai sa vad ce ma mananca la degete dupa ce schimb la filtru ce se poate. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Sa iti zic de ce sa nu schimbi mai mult decat "strictul necesar" Acum esti incantat de boxe si vrei sa le imbunatatesti - este normal si de inteles. Dar peste cateva saptamani sau cel mult luni o sa iti dai seama ca Franzm are si el dreptate si o sa te tot gandesti sa le schimbi. Iar la revanzare pe de o parte modificarile nu sunt apreciate, iar pe de alta parte NICIODATA nu iti scoti banii de pe piesele scumpe. Mai bine pastrezi [macar] o parte din piesele scumpe pt viitor. Un C de 22uf bun este f util in sectiunea de medii la niste boxe pe 3 cai ... poate urmatoarele. La fel si rezistente Jantzen, poate si cablaraie mai buna (care oricum nu prea se simte - comparativ cu niste simple cabluri multifilare de 3,5mmp pe bas si 1,5-2mmp pe medii si inalte). Link spre comentariu
dragon82 Postat Iulie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2021 Acum 3 minute, Shambala a spus: Sa iti zic de ce sa nu schimbi mai mult decat "strictul necesar" Acum esti incantat de boxe si vrei sa le imbunatatesti - este normal si de inteles. Dar peste cateva saptamani sau cel mult luni o sa iti dai seama ca Franzm are si el dreptate si o sa te tot gandesti sa le schimbi. Iar la revanzare pe de o parte modificarile nu sunt apreciate, iar pe de alta parte NICIODATA nu iti scoti banii de pe piesele scumpe. Mai bine pastrezi [macar] o parte din piesele scumpe pt viitor. Un C de 22uf bun este f util in sectiunea de medii la niste boxe pe 3 cai ... poate urmatoarele. La fel si rezistente Jantzen, poate si cablaraie mai buna (care oricum nu prea se simte - comparativ cu niste simple cabluri multifilare de 3,5mmp pe bas si 1,5-2mmp pe medii si inalte). Da stiu ce zici. Mai omor si eu timpul ca tot am cu ce. E ca la masina,bagi si nu scoti.De vandut nu cred,pt ca ori or sa mora de uzura,ori le pun sare si le depozitez si uit de ele.Nu sunt cu vandutul.Dar vedem. Mai intai ceva probe,teste asa cat pt valoarea lor actuala si ce stiu ele sa faca Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Stati ca m-ati dat gata! Dece sa schimbi cablurile dinauntru dintr-o boxa? Ca sa ce? Sa scada rezistenta cu 5-10µΩ fata de cazul cu fir normal de Cu? Fata de rezistenta de citeva sute de miliΩ a unei bobine variatia de rezistenta in circuit este de milione de ori mai mica. Daca cineva aude asa eva atunci sigur nu-s decit auzenii. Ps: era o gluma cu pozele color ......... Link spre comentariu
dragon82 Postat Iulie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2021 Acum 13 minute, sesebe a spus: Stati ca m-ati dat gata! Dece sa schimbi cablurile dinauntru dintr-o boxa? Ca sa ce? Sa scada rezistenta cu 5-10µΩ fata de cazul cu fir normal de Cu? Fata de rezistenta de citeva sute de miliΩ a unei bobine variatia de rezistenta in circuit este de milione de ori mai mica. Daca cineva aude asa eva atunci sigur nu-s decit auzenii. Ps: era o gluma cu pozele color ......... Doar nu ai impresia ca pun cablu de Bazar.Am scris de care.Verifica ce am scris. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Sa folosesti sanatos .Schimba cate putin ,sa vezi ce influenteaza ,din asta inveti ,si in viitor eviti cheltuieli suplimentare . As mai pune peste filtru ceva material fonoabsorbant ,si pe peretele opus basilor ( vatelina 2-3 cm ) eventual vreo 2-3 pachete vata medicinala rasfirata rar in cutie , parca nu am incredere doar in buretele cofrat......( poate eu sunt de moda veche si-mi place mai mult basul placut /moale /intens , decat cel Kickk... Link spre comentariu
dragon82 Postat Iulie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2021 Acum 30 minute, Усилитель a spus: Sa folosesti sanatos .Schimba cate putin ,sa vezi ce influenteaza ,din asta inveti ,si in viitor eviti cheltuieli suplimentare . As mai pune peste filtru ceva material fonoabsorbant ,si pe peretele opus basilor ( vatelina 2-3 cm ) eventual vreo 2-3 pachete vata medicinala rasfirata rar in cutie , parca nu am incredere doar in buretele cofrat......( poate eu sunt de moda veche si-mi place mai mult basul placut /moale /intens , decat cel Kickk... Multam! Da am uitat sa zic ca ma gandesc sa schimb materialul fonoabsorbant,inclusiv sa pun pe filtru.Am cateva pachete de Lana Visaton. Insa o sa fac un test de comparatie,una cu Lana Visaton si una cu acel burete. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Nu vata medicinala. Cumperi o perna hipoalergena si ai inauntru material pt ambele boze. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Acum 39 minute, viobio1 a spus: C 22microF este in filtrul de bas. Stiu ca la acele boxe este acolo, sunt pe 2 cai. Eu spuneam ca un 22uF Mundorf MKP ar merita sa fie pastrat pt un eventual tunning la alte [viitoare] boxe pe 3 cai, unde ar fi mai util ca prim C-u serie pe medii. Tocmai pt ca pe bas nu se simte diferenta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum