BRANCA Postat Iulie 15, 2021 Partajează Postat Iulie 15, 2021 Taraxacus.Văd că ai ceva experienţă cu hotele.La una din ele,pe care am schimbat-o,avea motorul năclăit de grăsimi!Asta cu toate că a avut filtrele schimbate periodic... La Samsungul nou am observat că sunt două cartuşe cu cărbune activ.Când s-or duce...Oricum astea protejează mai bine motorul. În general hotele domestice se fac în ideea că oamenii nu gătesc sau gătesc arar...Mai încălzesc câte ceva,mai o cafea,samd... Hotele de bucătării consacrate sunt alt "neam"...O spune şi preţul ridicat. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iulie 15, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2021 Filtrul de cărbune reține mirosurile și alte volatiluri pentru a nu fi date în atmosferă, gaze toxice eliberate de uleiul ars etc. La bucătărie nu se pune problema de solvenți sau pesticide etc. La spitale are rol de a reține germeni, vapori de alcool, biocide etc la mașini reține vaporii de benzină care mai scapă (canistra de carbon la Matiz de ex) iar la filtrul de polen reține gazele de eșapament ale mașinii din față. Are dublu rol, rol de filtrare mecanică și de filtrare activă. Filtrele nu rețin în totalitate particulele de ulei, mai scapă din ele mai ales la turații mari. Trăim într-o epocă a consumerismului și cei care fabrică hote nu vor să dea faliment așa că odată la 5 ani trebuie să iei ceva nou fiindcă strigă nevasta: vreau ceva nou in casă, vreau o schimbare - atunci iei o hotă, dacă o cureți și o repari pe cea pe care o ai nu vei primi laude sau felicitări.... Chestia asta se numește: Calitate controlată ! Laptopurile sunt făcute mai nou, cele de 1000-1500 lei nu cu HDD sau SSD ci cu o riglă de memorie tip M care cand se arde trebuie alt laptop.... si asta se întâmplă la 5 ani plus minus.... Cine repară o face doar din pasiune. A propos, admin, vă rog reparați ce trebuie de reparat pt că de fiecare dată când mă loghez trebuie să fac șmecheria cu „am uitat parola” îmi dă parola pe care am scris-o și în rubrica de mai jos trebuie să o rescriu... Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 la ultima hota cumparata de mine toate maruntisurile, inclusiv manualul, erau in hota. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iulie 16, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2021 deocamdată am dat-o jos pe cea veche , aranjat perete, văruit etc... Am citit Xaxa și ce să vezi, înăuntru aveam prospectul, piesa de racordare, filtru.... amuzant... urmează să montez tubulatura și hota... Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 17, 2021 Partajează Postat Iulie 17, 2021 Taraxacus.Nu eşti primul care ia hapul cu piesele la interior...S-a întâmplat şi la alte "utilaje"! Dacă ai posibilitatea pune tub pvc pe evacuare. Nu ştiu dacă ai gaură "consacrată",dată cu maşina,prin perete.Mai altfel e normal ca o gaură ca asta să te ducă cam cât o hotă?!... Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 17, 2021 Partajează Postat Iulie 17, 2021 hota are o clapeta care schimba traseul fluxului de aer in functie de ce gaura alegi sa folosesti. clapeta asta nu e chiar etansa, mai scapa pe ici pe colo. chestia e ca ce scapa afuma in timp in jurul gaurii nefolosite. daca deranjeaja asta, se poate izola cu putin mastic. eu am montat-o direct pe perete, nu incastrata cum e in poza de aici. Fiind montata pe colt, am facut gauri suplimentare in lateral, ca sa micsorez zgomotul cauzat de vibratii. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iulie 17, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2021 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Taraxacus.Nu eşti primul care ia hapul cu piesele la interior...S-a întâmplat şi la alte "utilaje"! Dacă ai posibilitatea pune tub pvc pe evacuare. Nu ştiu dacă ai gaură "consacrată",dată cu maşina,prin perete.Mai altfel e normal ca o gaură ca asta să te ducă cam cât o hotă?!... La mașina de spălat am mai pățit așa. Găurile pt fixarea hotei se potrivesc . Mai trebuie niște gauri pt tubulatură. Am cumpărat o tubulatură cu secțiune dreptunghiulară de ABS alb. Gaura consacrată este lângă geam și nu mai dau alta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum