Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hotă aragaz bucătărie

Taraxacus

Postări Recomandate

Am cumpărat o hotă și când am dezambalat-o am observat că a fost lovită la transport. Am făcut reclamație si astept raspuns. Nu am desfacut mai departe dar am observat ca nu este cablul despre care scrie pe sait, nu este prevăzută o gură de evacuare (trebuie cumpărată separat ?) nu am gasit niciun prospect sai instrucțiuni. E posibil sa le gasesc după ce îi demontez capacul de deasupra ? 

https://www.emag.ro/hota-traditionala-zanussi-putere-de-absorbtie-220-mc-h-1-motor-60-cm-alb-zht631w/pd/D2WKPVBBM/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Taraxacus

8

• BRANCA

4

• doru3160

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am cumpărat-o de la e-mag ! nu am luat nici sh nici de pe olx sau de pe un sait sau forum unde diferiți participanți își vând șmelțurile sau gunoaiele (fără supărare sunt și pe elforum)  La e-mag nu se pune problema verificării pachetului . Până acum cel puțin nu am avut probleme. Am avut probleme cu un laptop, defect , l-am returnat si mi-au dat altul (avea tastatura defectă).

Link spre comentariu

Emagul s-a cam porcit. La o comanda de doua table magnetice, una a fost incompleta, iar alta cu ceva lovituri pe rama. Ambalarea a fost in folie, nici macar din aia cu bule, si norocul a fost ca le-am luat cu ridicare personala din showroom. Nu incapeau la easy box, si prin curier nu merita. Le-am refuzat pe ambele, dar binenteles ca banii vor veni in cont dupa 10 zile. Deci cand platesti, ti se iau instant banii de pe cardul asociat contului emag, odata cu lansarea comenzii, dar cand e vorba sa-i dea inapoi, dureaza 10 zile. Marfa arata ca fiind resigilata, nicidecum la prima vizionare. Ori sunt intamplari nefericite, ori se duc la vale.

Link spre comentariu

După cum am spus am făcut reclamație, am trimis poze și am primit trei oferte , înlocuire produs, retur și banii înapoi sau rămân cu produsul și un vaucer de despăgubire ... au fost foarte prompți.

Link spre comentariu

Taraxus.Ce înţelegi prin kit de evacuare?!Kakamiţul

tău de hotă ar trebui să aibă două guri evacuare.Una pe capac şi alta pe lateral spate.Funcţie de cea pe care faci evacuarea se obturează a doua gaură.

La astea se foloseşte tub flexibil aluminiu.Eu am reuşit,la bloc,să pun însă tubulatură pvc de 110 mm.

Link spre comentariu

nu știu de ce denumești hota așa, a costat 250 ron și are ventilator , lumină, filtru nu îi trebuie mai mult. Da are o gaură in partea superioară su una pe partea dinspre perete. Una este obturată cu un capac și cealaltă e liberă dar are o „cheie”, în care ar trebui să se fixeze o piesă care să facă legătura între hotă și tubul flexibil de aluminiu pt că altfel nu ai cum să fixezi tubul flexibil de aluminiu un fel de mufă cu guler. A fost livrată fără această piesă pentru că așa se livrează. A să iau piesa de la hota veche sau am sa cumpăr , dacă găsesc o piesă nouă.

WhatsApp Image 2021-07-12 at 16.20.45.jpeg

Link spre comentariu
La 11.07.2021 la 21:44, doru3160 a spus:

Emagul s-a cam porcit. La o comanda de doua table magnetice, una a fost incompleta, iar alta cu ceva lovituri pe rama. Ambalarea a fost in folie, nici macar din aia cu bule, si norocul a fost ca le-am luat cu ridicare personala din showroom. Nu incapeau la easy box, si prin curier nu merita. Le-am refuzat pe ambele, dar binenteles ca banii vor veni in cont dupa 10 zile. Deci cand platesti, ti se iau instant banii de pe cardul asociat contului emag, odata cu lansarea comenzii, dar cand e vorba sa-i dea inapoi, dureaza 10 zile. Marfa arata ca fiind resigilata, nicidecum la prima vizionare. Ori sunt intamplari nefericite, ori se duc la vale.

Eu am anulat vreo 2 comenzi si am primit mereu banii a doua zi ( atunci au aparut in contul bancar ). Dar trebuie sa ai cardul salvat la ei pe site, verificat si toate cele.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, modoran a spus:

Dar trebuie sa ai cardul salvat la ei pe site, verificat si toate cele.

Este. Cu cardul atasat contului, fac plata, de fapt se servesc ei instant, dar cand e vorba sa dea banii inapoi, nu mai sunt la fel de rapizi. Doar nu crezi ca le cer bani pe un card neinregistrat pe site.

Link spre comentariu

Hota nu e livrată ok.Acolo,la gaură,trebuia să fie un racord de plastic pentru furtunul de aluminiu.

Îi spun "kakamiţ",findcă face parte din categoria celor "entry level",acceptabile...Sigur nu trage nemaipomenit şi,posibil,să fie zgomotoasă.Am schimbat de genul ăsta vreo 3 până acum.Una,mai sănătoasă,avea chiar două motoare.La turaţie max plecai din bucătărie!De zgomot...

La soacră am montat un Samsung piramidal.Nici asta nu mi se pare nemaipomenită la tras pe treapta I,deşi a fost peste 500 lei.

În general hotele dreptunghiulare find fixate în consolă pe perete sunt mai zgomotoase.Cele piramidale se fixează mai bine şi au zgomotul mai redus.

Link spre comentariu

Dacă nu are filtru lavabil tip sită de aluminiu, ai dat banii degeaba pe ea.Cele cu filtru de pâslă se năclăiesc rapid şi trebuie schimbat filtrul des, altfel se depune toată grăsimea din vapori pe motor.Aşa m-am chinuit ani la rând cu vechea hotă, până am descoperit avantajul filtrelor lavabile de aluminiu, se dau jos cu un click şi se spală cu duşul şi o perie moale + detergent.Nici nu trebuie uscate, le scuturi bine şi le ştergi cu un prosop, sunt gata de refolosit..

Link spre comentariu

Acum 7 ore, validae a spus:

se spală cu duşul şi o perie moale + detergent

Eu le spal pe ale mele in masina de spalat vase. Le face ca noi...ies mult mai bine decat cu peria. Le spala si in profunzime.

Link spre comentariu

Am rezolvat cu piesa de racordare, s-a potrivit de la cealaltă mai veche. Aceste hote au un ventilator deci nu poate avea nimeni pretenția la un debit de absorbție prea mare doar asigură un tiraj cât de cât. Cine vrea absorbție trebuie să pună o turbosuflantă precum la nișele din laboratoarele de analize chimice și mai trebuie o gură de intrare a aerului. adică trebuie un geam deschis, nu cel de la bucătărie pentru că bagi iar mirosul în casă - de când cu termopanele puțină lume realizează că dacă scoți aerul dintr-o cameră pe un coș trebuie să-l înlocuiești cu aer adus pe ușă sau pe un geam de la o altă cameră. Am încercat o variantă cu o suflantă de la o centrală termică pe care a aruncat-o un vecin. Merge f bine și nu e pericol că se năclăiește motorul pt că este în afara carcasei suflantei. La inceput era zgomot mare dar am schimbat rulmenții și am pus o placă de polietilenă expandată (se folosește la ambalaje) și s-a diminuat simțitor zgomotul. Asta merge pt că am făcut instalația la țară une am loc să mă desfășor. La bloc e mai greu. Cât privește filtrele, acestea joacă rol de condensor nu de filtru. Particulele volatile de ulei și uleiul antrenat de vaporii de apă când întâlnesc filtrul condensează, este firesc trece de la 100 de grade la60 sau mai puțin. Odată condensată apa, datorită tensiunii superficiale se fixează pe ochiurile filtrului și nu mai cad înapoi pe aragaz (dacă strecori printr-o sită ulei și apoi pui apă fără să dai jet cu presiune, apa nu va trece prin sită. Astfel la un moment dat deși motorul funcționează tirajul este aproape de zero. În funcție de cât gătește fiecare, filtrul se contaminează mai repede sau mai încet. Filtrele de fibră se aruncă. Hota mă ajută doar la aspectul mobilei din bucătărie.... până prin 92-93 s-a trăit fără hotă....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări