Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

retea de calculatoare

maarius66

Postări Recomandate

Salutare.As avea si eu o "problema" in legatura cu o retea de calculatoare...Am 4 calculatoare care sunt legate in retea si pe unul din ele am si internet... Intrebarea ar fi daca as putea cumva sa fac in asa fel incat sa permit si celorlalte calculatoare sa aiba acces la internet(dar nu la toate, doar doua din ele spre ex...)Pe toate este instalat win xpVa multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

3

• maarius66

3

• ddeliciu

3

• hugo

1

Top autori în acest subiect

da mah poti, il faci pe a-l tau router, activez serviciu routing de la tine, si la celalat pc pui gatewai pc tau, + inca cateva chestii mai mici, insa asta e esentialu, acuma traficu nu e routat bine de catre windows care nu se pricepe la asa ceva, daca tot vreis a faci chestia asta, iei un pc modest, bagi un linux + softuri de routare si ar fi mai bine........ceri si tu de la provider banda mai mare si o impartiti totzi 4, si platiti mai putin, iesiti mai bine, e destul de complicat dar eficient !!!

Link spre comentariu

economica din ce punct de vedere?Mah daca iei un pc modest, bagi fedora sau altceva, mai bagi si niste utilitare poti sa faci mai multe chestii decat crezi, decat ceea ce face un router tipic......Poti sa il folosesti si pe post de hub, si pe post de server cs, poti sa pui si limitare mai multe chestii folositoare, si in plus un router e scump, daca se buleste, altu, asa un pc e aproape moca, iar daca se buleste ceva il poti repara !!!

Link spre comentariu

Dah, energia electrica este o chestie, dar ii bagi o configurantie cu cerinte minime de totFedora merge perfect pe un comp cu urm componente\Video onboardHdd SCSI 10 Gb Ram 128Mb ddr sau 256 SDRProcesor 400-800MhzCam astea sunt cerintele mai imp restu......vine de la sine

Link spre comentariu

Si cam cat estimezi ca ar consuma un astfel de calculator? Vre-o 200W cred ca ii ia fara nici o jena...Chiar ieri mi-am cumparat un router wl500gp, care mai mult de 15W nu consuma (valoare obtinuta tinand cont si de randamentul incarcatorului). Compara asta cu consumul unui pc, fie el si unul cu configuratie minimala..Majoritatea va ganditi numai la costul initial al investitiei, dar de cheltuielile de exploatare uitati mereu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări