audio1984 Postat Iulie 9, 2021 Partajează Postat Iulie 9, 2021 Bună ziua ! Știu că există scheme diverse pentru a construi un osciloscop cu intrare în placa audio a unui pc , există și software in acest sens pentru vizionarea formelor de undă . Ce vă rog eu este dacă dețineți o schemă pentru un asemenea montaj , dar care să aibă protecție , o protecție care să-mi protejeze intrarea audio din pc , atunci când măsor puteri mai mari de la amplificatoare audio vă rog să-mi postați ... eventual scheme testate ! Mulțumesc și multă sănătate ! Link spre comentariu
audio1984 Postat Iulie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2021 La 09.07.2021 la 17:02, audio1984 a spus: Bună ziua ! Știu că există scheme diverse pentru a construi un osciloscop cu intrare în placa audio a unui pc , există și software in acest sens pentru vizionarea formelor de undă . Ce vă rog eu este dacă dețineți o schemă pentru un asemenea montaj , dar care să aibă protecție , o protecție care să-mi protejeze intrarea audio din pc , atunci când măsor puteri mai mari de la amplificatoare audio vă rog să-mi postați ... eventual scheme testate ! Mulțumesc și multă sănătate ! Bună ziua ! Nu are nimeni nici o idee ? Orice sfat e binevenit . Multă sănătate ! Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Stiu că au fost publicate in vechiul Tehnium adaptoare osciloscop pentru televizoare AN....de ceva mai modern nu am idee... Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 (editat) Salut, Cred ca cel mai bine cumperi un osciloscop dedicat de pe forum , la o suma rezonabila. Exista softuri ptr placa audio ( cauta cu google "software osciloscope for pc") care vizualizeaza forme de unda, dar banda de frecvente e mica. Iar scheme de adaptat la intrarea audio si sa o protejeze la tensiuni mari nu prea am vazut.... BR/Daniel Editat Iulie 14, 2021 de Craciun Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 1 oră în urmă, audio1984 a spus: Bună ziua ! Nu are nimeni nici o idee ? Orice sfat e binevenit . Multă sănătate ! Pui doua diode zener intre 3.3 si 4.7V legate antiparalel. Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 (editat) @daniels, Daca pune diode zener antiparalel va limita valoarea semnalului de intrarea la valoarea zenerului , ce e peste e limitat de zener. BR/Daniel Editat Iulie 14, 2021 de Craciun Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Practic, la intrarea in placa de sunet ii sunt suficienti 2...3V. Bineinteles va trebui sa tina seama de asta la calibrare. Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 @daniels, Daca colegul vrea sa vizualizeze corect un semnal de 20Vvv sinus sa zicem la o iesire dintr-um amplif, cum face cu zenerele de care zici? Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 "Sondele" astea pentru placa de sunet sunt niste divizoare rezistive care asigura la intrarea placii de sunet 2...3V. Reteaua rezistiva se dimensioneaza functie de putere. Diodele zener antiparalel se pun pt o protectie suplimentara a placii de sunet. Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Complicat, Un osciloscop are divizor reglabil pe intrare si ai o gama larga de tensiuni ce pot fi aplicate , inclusiv sonda 10:1. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Câtă vreme se găsesc destule osciloscoape SH destul de ieftin, sau se pot cumpăra chiar kit-uri DSO chinezeşti şi mai ieftin, nu înţeleg de ce ai încerca să faci din rahat bici.Placa audio e destinată altui scop, iar folosirea ei ca osciloscop e doar o improvizaţie. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Tipul are proiectat şi realizat un adaptor.Dă şi linkul la Pcbway pentru descărcare gerbere şi efectuare comandă.Se poate utiliza cu Visual Analyser sau soft similar. Pt V.A. a mai existat un adaptor cu TL072 realizat,cu pcb,în revista Silicone Chip.Eu am rãtăcit arhiva articolului prin calculatoare... Visual Analyser http://www.sillanumsoft.org/ Uite şi-o varianta Nuts/Volts. https://www.nutsvolts.com/magazine/article/August2016_Low-CostTwo-Channel-PC-Scope Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum