Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Jbl eon1500 sau eon305

Alecspc

Postări Recomandate

Salut vreau sa-mi iau o pereche de boxe..nu pt sonorizari la nunti ci pt sufletul meu. Ce sa aleg intre jbl eon 1500 sau eon305? A auzit cineva cum suna eon305? Nu vreau alte marci..mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alecspc

6

• sesebe

3

• barbulescuorlando

2

• Усилитель

2

Acelea sunt boxe PA ( spectacole, discotecă nunți...) deci nu vorbim de fidelitate ci de zgomot. „Sufletul” fiecăruia diferă. 

Depinde ce vrei de fapt: să faci zgomot sau să asculți muzică.   Strict între cele două ai destule răspunsuri pe acest site

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu
Acum 7 minute, barbulescuorlando a spus:

Acelea sunt boxe PA ( spectacole, discotecă nunți...) deci nu vorbim de fidelitate ci de zgomot. „Sufletul” fiecăruia diferă. 

Depinde ce vrei de fapt: să faci zgomot sau să asculți muzică.   Strict între cele două ai destule răspunsuri pe acest site

Nu vezi ca-i aceeasi persoana care discuta si acolo?

@Alecspc defineste mai exact ce inseamna sufletul tau. Boxele PAnu sint boxe de ascultat muzica in nici o ocazie si cu greu poti gasi printre ele unele care sa sune rezonabil la volum mic de ascultat in casa.

Link spre comentariu

Da.sunt aceeasi persoana si acolo.

Deci eu acasa ascult pe technics sbcs95 ..superbe boxe vintage si un reciver nakamichi made in japan. M am cam plictisit de sunetul asta..vreau ceva mai profi..si ma intereseaza daca acele eon 305 se aud bine la nivel de boxe profesionale.

Link spre comentariu

@seseb Știu asat. Citeste textul. De aceea am pus linkul. Ce sfaturi suplimentare speră sa afle aici?

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu

La o cautare pe olx gasesti boxe JBL ,foarte multe ,diverse de la 350 lei cele clasice 3 cai la editie Studio etc ,pe la 999 -1400 lei .Sunt si mai cu pretentii.Gasesti si noi ,la firme de la noi .

:Boxe Jbl TLX 30 : pe 3 cai, bass tip reflex, suspensii originale, impedanta 6 ohmi, plase de protectie, made in Denmark, dimensiuni H=54cm, L=27cm, A=26,5cm.

SPECIFICATIONS: Tri-band SPEAKER OPEN VOLUME POWER: 80 - 120 watts Impedance: 6 ohmsFrequency range: 50 Hz - 25.000 Hz +/- 3dB the crossover frequency: 600 / 3,500 Hz Sensitivity: 91 dB woofer: 8 "

image;s=1000x700

Mai pretentios : 999 lei

Boxe de podea JBL Studio 180 , difuzor de bass de 16.5 cm din polipropilena, difuzor de medie de 10 cm si tweeter , 100w rms si 360w pe termen scurt, rezerva mare de putere, 17.5 kg bucata.

General Specifications
Type Three-way floorstandingWall-Mount Capable NoFinish BlackSeries Studio 1 Series Audio Specifications
Nominal Impedance 8 ohmsFrequency Response (-3dB) 45Hz – 22kHzPower Handling (Peak) 360 wattsPower Handling (Recommended) 90 wattsCrossover Frequencies 800Hz, 3.2kHz, 6dB/octaveMaximum Recommended Amplifier Power 200WSensitivity (2.83V1m) 89dB Speaker Specifications
Midrange Transducer 4" (100mm) PolyPlas cone, magnetically shieldedLow-Frequency Transducer 6-1/2" (165mm) PolyPlas cone, magnetically shieldedHigh-Frequncy Transducer 1" CMMD Lite dome, magnetically shielded, in a Bi-Radial constant directivity waveguide
Dimensions Depth (in) 13-1/8Depth (mm) 333Height (in) 40Height (mm) 1016Weight (kg) 17.5Weight (lb) 38.6Width (in) 7-7/8Width (mm) 200

image;s=1000x700

Link spre comentariu
1 oră în urmă, barbulescuorlando a spus:

@seseb Știu asat. Citeste textul. De aceea am pus linkul. Ce sfaturi suplimentare speră sa afle aici?

Acum 3 ore, sesebe a spus:

Nu vezi ca-i aceeasi persoana care discuta si acolo?

@Alecspc defineste mai exact ce inseamna sufletul tau. Boxele PAnu sint boxe de ascultat muzica in nici o ocazie si cu greu poti gasi printre ele unele care sa sune rezonabil la volum mic de ascultat in casa.

Defineste ce genuri de muzica asculti, in ce camera (dinensiuni, tratata acustica sau nu - ), cit de tare vrei sa asculti.

Nu exista boxa ideala care sa se potriveasca la toate genurile de muzica in orica conditii si la orice volum de auditie!

Boxele gen monitor de studio desi sint considerate ca au sunetul cel mai liniar si curat folosite ca boxe de auditie sint sterse plicticoase de ascultat. Se preteaza foarte bine la anumite genuri de muzica dar doar atit.

PS: pe mine personal nu prea m-au dat pe spate boxele JBL pe care le-am ascultat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

@Усилитель apreciez munca si cat ai scris dar nu imi plac boxele de genul ala, de podea, am acasa boxe vintage (technics), am mai zis, vreau altceva. Eu am ascultat cateva sisteme jbl profi si mi-a placut, doar ca nu am avut ocazia sa ascult modelul eon 305.

Camera e 6 pe 5 deci 30 metri patrati dar nu e exclus sa iau cu mine boxele pe viitor la curte in aer liber (ocazional), in 99 la suta din timp vor sta in cei 30 mp ai sufrageriei mele.

Ca si genuri muzicale ascult cate putin din toate, dar pe asa boxe mult club..house..mix-uri, piese cu bass puternic si inalte. In general imi place sa acult pe boost, deci volum mic spre mediu cu bass si inalte pe plus din eq. Nu stiu daca e asa important, eu voiam doar sa aflu daca aceste boxe sunt sau nu bune in aria lor. am inteles ca nu s bune pt casa, asta stiam deja, drept dovada in casa am scule vintage hi fi dar vreau sa am ceva dupa care am salivat toata adolesccenta. acum am 36..si daca nu acum ..atunci cand? vreeau jbl profi :))

Link spre comentariu
5 hours ago, sesebe said:

PS: pe mine personal nu prea m-au dat pe spate boxele JBL pe care le-am ascultat.

Nici pe mine ,si in general majoritatea  au SPL in jur de 89dB ,si nici in frecventa nu coboara ca lumea.

Pe mine ce m-a impresionat sunt niste "vechituri" ale unui prieten : Sansui SP4500A luate cu 200 euro perechea ( cu noroc ) in stare impecabila  .

Specifications

Type: 4 way, 5 driver loudspeaker system

Frequency Response: 25Hz to 20kHz

Power Handling: 120W

Crossover Frequency: 1000, 6000, 10000Hz

Impedance: 8Ω

Sensitivity: 98dB

Bass: 1 x 380mm cone

Midrange: 2 x 130mm cone

Tweeter: 1 x horn

Super Tweeter: 1 x 54mm horn

Enclosure: bass reflex

Grille: japanese cypress

Finish: simulated walnut grain vinyl

Dimensions: 443 x 661 x 280mm

Weight: 19.8kg

images?q=tbn:ANd9GcS0M_VZYqzszjQbSoqgahT

Ceva interesant....Sansui SP-X8900....

Technische Daten

• Bauart: 4-Wege Bassreflex, 6 Lautsprecher, Standlautsprecher
  • Chassis:
    • Tieftöner: 432 mm Konus
    • Mitteltöner: 165 mm Konus
    • Hochtöner: 154 x 50 mm (Horn)
    • Superhochtöner: 3 x 49 mm
  • Belastbarkeit: 220 Watt
  • Wirkungsgrad: 100 dB / W / 1 m
  • Frequenzgang: 22 - 23.000 Hz
  • Übergangsfrequenzen: 1.000 Hz, 6.000 Hz, 10.000 Hz
  • Impedanz: 8 Ohm

s-l1600.jpg

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Aici nu prea o sa afli cum suna. Indiferent ce vor spune unii sau alții, trebuie sa le asculți ți singur ca să vezi dacă e sunetul pe care-l cauți tu. 

Pt ceea ce cauți tu trebuie tweeter cu horn și bas reflex cu difizor de 8-12 inci. Sau (ca să fiu și puțin ironic) configurația optima este cu tweeter ceramic și woofer de 10-12 inci in bas reflex fără difuzor de medii. 

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Alecspc a spus:

Camera e 6 pe 5 deci 30 metri patrati dar nu e exclus sa iau cu mine boxele pe viitor la curte in aer liber (ocazional), in 99 la suta din timp vor sta in cei 30 mp ai sufrageriei mele.

Ca si genuri muzicale ascult cate putin din toate, dar pe asa boxe mult club..house..mix-uri, piese cu bass puternic si inalte. In general imi place sa acult pe boost, deci volum mic spre mediu cu bass si inalte pe plus din eq. Nu stiu daca e asa important, eu voiam doar sa aflu daca aceste boxe sunt sau nu bune in aria lor. am inteles ca nu s bune pt casa, asta stiam deja, drept dovada in casa am scule vintage hi fi dar vreau sa am ceva dupa care am salivat toata adolesccenta. acum am 36..si daca nu acum ..atunci cand? vreeau jbl profi :))

Poti mixa sau asculta muzica electronica si pe boxele ce le ai acum. Eventual adaugi un ''sabufăr'' pentru duf duf mai puternic. E cam aiurea sa bagi in camera aia lăzi si dulapuri facute pentru zgomot si scandal.

Link spre comentariu

Cea mai mare aiureală, ca să nu zic altceva, e să rogi pe cineva să-ţi recomande nişte boxe.Păi domnule, nu toţi auzim la fel.....deci ce-mi place mie poate să ţi se pară total aiurea ţie.Curbele de răspuns ale urechilor diferă la diverse frecvenţe, mai ales cu trecerea timpului.Deci e total greşit să ceri o părere despre acustica unei boxe sau chiar a unui amplificator.Ca să nu mai zic de faptul că diferă şi acustica încăperii unde pui aceeaşi boxă şi nu se mai aude la fel.Dacă vrei să alegi ceva, du-te şi ascultă diverse boxe sau împrumută de la prieteni şi ascultă-le acasă, atunci vei vedea dacă e ce îţi place....

Link spre comentariu

Ok am inteles aveti perfecta dreptate, doar ca in orasul unde locuiesc nu cunosc pe nimeni sa aiba ce ma intereseaza, deci nu am cum sa fac auditii. Oricum multumesc pt raspunsuri. 

Link spre comentariu

Atunci măcar te deplasezi unde poţi asculta diverse boxe şi vezi care ţi se pare că sună cum doreşti. Nu te poţi baza pe părerea altcuiva, fiind o părere subiectivă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări