Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microscoape folosite în electronica

dan cod

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

11

• sesebe

7

• doru3160

6

• BRANCA

2

Top autori în acest subiect

La 11.07.2021 la 10:25, doru3160 a spus:

... Pt mine care il folosesc rar, nu se justifica achizitionarea unui optic. Pt eventuale nevoi, se poate folosi si o jucarie din asta chinezeasca. Il poti pastra in ambalaj, usor de depozitat, si se scoate repede la nevoie. ...

Am achizitionat exact din aceleasi motive unul identic cu aproximatie acu' 1 an si jumate (in jur de 245 lei predat la usa - la banii aia ...).

M-am lovit de aceleasi probleme: dimensiunea standului si - atunci cind a fost nevoie - adaptarea de la vederea 3D la imaginea 2D de pe display.

Cine doreste sa stie cum este si cum se simte poate face un test foarte simplu: pe un telefon sau tableta se activeaza camera la zoom maxim; se baga ata in ac utilizind doar imaginea de pe display.

Modelul respectiv - G1200 - nu are din pacate iesire hdmi, dar se poate conecta pe USB la un smartTV cu android.

In ce priveste capacitatea de marire a minunii depinde de display-ul utilizat: cu cit mai mare display-ul cu atit mai mare rezultatul:

iGaFd0T.jpg

Editat de tly
Link spre comentariu

Nu stiu dece va mai jucati cu jucariile alea de microscoape cit timp se pot achizitiona microscoape optice stereo la preturi destul de decente.

La o cautare de doar citeva secunde pe goagle uite ce am putut gasi: https://astromagazin.ro/121-stereomicroscoape

Sint sigur ca se pot gasin multe alte magazine cu microscoape stereo ieftine.

Eu am luat unul stereo cu zoom fix de 20X la sub 500ron in iarna (de la Mos) de la un alt magazin.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Recunosc: e fain site-ul (la nivel intre incepatori si mediu):

On 7/9/2021 at 5:06 PM, sesebe said:

La magazinul unde s-a pus link exista DOAR 2 microscoape stereo care costa 2350Ron respectiv 2650Ron. .

Tinind cont ca trebuie sa ai macar 8-10 cm intre suprafata de lucru si suprafata primului element din microscop.... ce am putea folosi de acolo ?!

Asta ? :d

https://astromagazin.ro/microscoape/2808-microscop-industrial-stereo-ind-2d.html

(am vazut si postarea stearsa a lui CosticaTV... stau in banca mea... nu toti se ocupa de TV-uri.)

"Succese" !

Editat de tly
Link spre comentariu

1. Iti spun din proprie experienta ca majoritatea interventiilor le poti face si de la o distanta de doar 6-7 cm.

2. Apoi tu poti sa nu cumpri pt ca nu-i ceva ce trebuie sa aiba toata lumea, multi prefera jucarii in loc de ceva ce s-ar apropia de un lucru profesional.

3. Mai exista o multime de magazine pe net care abia asteapta sa-ti vinda cite ceva iar cele ce vind si microscoape nu-s chiar rare.

Link spre comentariu

Buna dimineata! Sper ca acest video sa fie de ajutor celor ce folosesc microscoape.

Eu pentru a citi se scrie pe SMD-uri folosesc iluminare laterala pentru eliminarea reflexilor deranjante si o camera cu obiectiv adaptat pentru macro.

Link spre comentariu

Amatorii folosesc jucarii noi sau profi de la SH....eu am ceva DNT care merge bine dar simt nevoia de ceva iluminat lateral sau filtru de polarizare....am vazut ca se gasesc pe la E pravalie

Cred ca mai importanta decat marimea display-ului este rezoluti senzorului 

Editat de grosu99
Link spre comentariu

@grosu99 Filtrul de polarizare este util doar daca se foloseste sursa de lumina polarizata, sunt extrem de slabe sansele ca lumina data de microscop sa fie polarizata. Banuiesc ca o lumina laterala este mult mai utila, versatila si ieftina in comparatie cu polarizarea.

La solutia adoptata de mine imaginea (video si foto) este cu mult peste ce pot microscoapele ieftine, iar asta datorita calitatii sticlei, a senzorului si a softului de pe pc. In plus pe mine aceasta solutie nu ma costat nimic, pur si simplu folosesc ce am in casa fara a pierde inutil bani si spatiu pentru depozitare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări