Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microscoape folosite în electronica

dan cod

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

11

• sesebe

7

• doru3160

6

• BRANCA

2

Top autori în acest subiect

Acum 31 minute, dan cod a spus:

Nici rău nici super bun dar se poate lucra sub el.

Exact asta am spus si eu, dar cu alte cuvinte. Pt mine care il folosesc rar, nu se justifica achizitionarea unui optic. Pt eventuale nevoi, se poate folosi si o jucarie din asta chinezeasca. Il poti pastra in ambalaj, usor de depozitat, si se scoate repede la nevoie. Un optic nu mai inghite asemenea regim. Trebuie sa aiba locul lui si in pauze, protejat bine de factorii de mediu, mai ales de praf. Nu consider asta ca un dezavantaj, dar face diferenta intre unul care lucreaza zilnic si unul care foloseste odata pe luna sau mai rar asa ceva.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, doru3160 a spus:

Exact asta am spus si eu, dar cu alte cuvinte. Pt mine care il folosesc rar, nu se justifica achizitionarea unui optic. Pt eventuale nevoi, se poate folosi si o jucarie din asta chinezeasca. Il poti pastra in ambalaj, usor de depozitat, si se scoate repede la nevoie. Un optic nu mai inghite asemenea regim. Trebuie sa aiba locul lui si in pauze, protejat bine de factorii de mediu, mai ales de praf. Nu consider asta ca un dezavantaj, dar face diferenta intre unul care lucreaza zilnic si unul care foloseste odata pe luna sau mai rar asa ceva.

Așa este. Din fericire opticul meu a venit cu o husa de protecție peste el. Nu il folosesc zilnic nici eu dar câteodată nu merge fără. 

Link spre comentariu

Sa-l folosesti sanatos...esti printre putinii care se poate lauda ca traieste din depanare. Personal desi am mancat o vreme de pe urma depanarii, acum recunosc a trecut in planul secund sau chiar mai jos si nici cunoscutii mei nu mai activeaza in domeniu. A ramas doar la nivel de hoby, si cateodata rezolvarea unor obligatii.

Link spre comentariu

Numai cand le ai pe ambele in acelasi timp te poti edifica. E ca diferenta intre un display amoled si un IPS. Vazute separat, ambele sunt ok, dar cand le vezi simultan, observi mai usor diferentele.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Numai cand le ai pe ambele in acelasi timp te poti edifica. E ca diferenta intre un display amoled si un IPS. Vazute separat, ambele sunt ok, dar cand le vezi simultan, observi mai usor diferentele.

Corect. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, yo8tot a spus:

Ce se depaneaza mai mult in zile astea?

Personal l-am folosit cel mai des, la camere foto. Nu intru in amanunte, dar in general foloseste in orice domeniu unde lupa nu este suficienta. Daca nu simti nevoia, nu e obligatoriu sa-l cumperi, inseamna ca ceea ce faci tu nu reclama lucrul sub microscop.

Link spre comentariu

Îmi plăcea sa fie cu ieșirea VGA sau HDMI, Mustool G1200 nu pare sa aibă așa ceva si nu prea mă încânta monitorul ala corp comun cu camera / lentilele.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Stefan a spus:

De câteva zile mă tot uit la diferite variante de "microscoape" fără display atașat, nu știu ce să aleg să fie si ieftin si bun (pentru mici reparații electronice) si cu expediere din EU.

Deține cineva un model asemănător cu una din variantele din link? https://www.aliexpress.com/item/32853862504.html

Cred ca partea de,, camera,, este exact ca și la al meu cel optic. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări