Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recuperare corectă componente de pe pcb

audio1984

Postări Recomandate

Bună seara ! Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi , sunt de mare folos ! Am să încerc așadar mai multe variante decât letcon și pompă de cositor !

O seară bună și multā sănătate !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

4

• audio1984

3

• validae

2

• grosu99

2

Top autori în acest subiect

Pentru piesele cu doua capete, este util tweezers solder/desolder, e ca un ciocan de lipit cu doua capete, cel putin la piese SMD merge usor extragerea, daca spatiu iti permite, chiar si de pe placile dificile, cum ar fi placi de baza PC, la care disiparea caldurii e foarte mare.

Cam asa asa arata un model, mai "incomod", dar sunt si mai finute, dar mai scumpe.

https://www.aliexpress.com/item/1005001425517853.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4diCPkZV

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu exista o minune, de asta uneori păstrez placa cu totul. 

am mai si încălzit plăcile indelung ptr smd capacitori si rezistente dar integratele le iei cum trebuie. si probabil, când trebuie. sau.. iti faci timp.. sa pe scoti si iti trebuie si o baza de date ceva, altfel.. nu mai ști ce ai pe acolo. 

Link spre comentariu

La THT poti folosi un ac de seringa(pilit la varf sa fie plat) pe care il pui peste terminal in timp ce incalzesti terminalul, merge si la dublu placat.

Br/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

@Branca,

Nu trebuie sa cumperi nimic de la chinezi, merge cu orice ac de seringa cu diametrul potrivit cu cel al terminalului componentei respective(0,7mm, 1mm, etc)

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Crăciun.Eu vorbeam de scule consacrate,cu mâner.Normal că se pot face improvizaţii.Da' unde se dau în pcb găuri f strânse,de ex 0,7 sau 0,8,greu de lucrat cu ace...

Link spre comentariu

nu e deloc, sint ace de toate felurile! am si setul respectiv, dar se cam rotesc minerele in jurul acelor, ceea ce la acele de seringa nu se intimpla!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări