audio1984 Postat Iulie 9, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2021 Bună seara ! Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi , sunt de mare folos ! Am să încerc așadar mai multe variante decât letcon și pompă de cositor ! O seară bună și multā sănătate ! Link spre comentariu
core Postat Iulie 10, 2021 Partajează Postat Iulie 10, 2021 Pentru piesele cu doua capete, este util tweezers solder/desolder, e ca un ciocan de lipit cu doua capete, cel putin la piese SMD merge usor extragerea, daca spatiu iti permite, chiar si de pe placile dificile, cum ar fi placi de baza PC, la care disiparea caldurii e foarte mare. Cam asa asa arata un model, mai "incomod", dar sunt si mai finute, dar mai scumpe. https://www.aliexpress.com/item/1005001425517853.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4diCPkZV Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Iulie 18, 2021 Partajează Postat Iulie 18, 2021 nu exista o minune, de asta uneori păstrez placa cu totul. am mai si încălzit plăcile indelung ptr smd capacitori si rezistente dar integratele le iei cum trebuie. si probabil, când trebuie. sau.. iti faci timp.. sa pe scoti si iti trebuie si o baza de date ceva, altfel.. nu mai ști ce ai pe acolo. Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 19, 2021 Partajează Postat Iulie 19, 2021 (editat) La THT poti folosi un ac de seringa(pilit la varf sa fie plat) pe care il pui peste terminal in timp ce incalzesti terminalul, merge si la dublu placat. Br/Daniel Editat Iulie 19, 2021 de Craciun Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 19, 2021 Partajează Postat Iulie 19, 2021 Crăciun.Aşa ajungi să cumperi de la chinezi setul consacrat de ace... Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 19, 2021 Partajează Postat Iulie 19, 2021 (editat) @Branca, Nu trebuie sa cumperi nimic de la chinezi, merge cu orice ac de seringa cu diametrul potrivit cu cel al terminalului componentei respective(0,7mm, 1mm, etc) Editat Iulie 19, 2021 de Craciun Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 19, 2021 Partajează Postat Iulie 19, 2021 Crăciun.Eu vorbeam de scule consacrate,cu mâner.Normal că se pot face improvizaţii.Da' unde se dau în pcb găuri f strânse,de ex 0,7 sau 0,8,greu de lucrat cu ace... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 19, 2021 Partajează Postat Iulie 19, 2021 nu e deloc, sint ace de toate felurile! am si setul respectiv, dar se cam rotesc minerele in jurul acelor, ceea ce la acele de seringa nu se intimpla! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum