Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnetofon KOMETA

mihaibrinza

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaibrinza

12

• BRANCA

6

• validae

3

• meshteru_the_best

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Kometa care?!Că sunt mai multe tipuri.Vezi la rubrica Diverse,topic Prin târg,userul yo8tot.Mai calcă prin Ucraina şi poate te ajută...

În mod cert codul tău de la traf e pentru schemă.Adică nu e cod tipizat,de fabrică,sovietic.

Link spre comentariu

Kometa 212 ar trebuii sa fie, cautand pe net dupa datele oferite traful ar avea urmatoarele tensiuni.

1-4 - 220 вольт
6-8 - 30 вольт
7-9 - 10 вольт
9-10 - 17 вольт
10-11 - 17 вольт
Editat de meshteru_the_best
Link spre comentariu

Pe schema asa este. Dar nu am aceasta piesa. Din punct de vedere mecanic este in buna stare. Electronic se gasesc inlocuitori echivalenti,,,, 

Link spre comentariu

Poate fi făcut şi mai silenţios decât originalul, doar să fie impregnat cum trebuie.Şi mai ales împachetat cum trebuie...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Oalta problema la acest magnetofon. Are doua motorase.unul actioneaza banda pentru comanda ,,PLAY,,care functioneaza perfect. Al doilea actioneaza tamburii pentru derulare banda inainte si inapoi..Pe schema exista, fizic NU.  Am avut placuta surpriza ca un cunoscut sa imi arate unde ar fi trbuit sa fie.Are cineva un astfel de motoras ?Am o obsesie sa reconditionez acest magnetofon

Link spre comentariu

F f greu să găseşti.Ai putea încerca un motoraş de picup sau similar,cu condiţia să aibă loc...

Motorul original avea cca 2600-2800 ture/min.Trebuia să funcţioneze cu axul pe verticală şi timp limitat.Să zic 2-3 min lucru 5 pauză.De asta se şi ardeau la utilizare îndelungată...

DSCN1977-1-JPG.jpg

Link spre comentariu

Mihai.Magnetofonul Kometa n-a circulat în RO ca Majakul sau Kashtanul...De asta îţi spuneam să cauţi un motoraş relativ echivalent ca dimensiuni.

Link spre comentariu

Un motoras echivalent ca dimensiuni. Am sa incerc in targul de vechituri, Problema care ma framanta este Nr. rotatii si puterea pe care trebuie sa o aiba .Daca gasesc un motoras chiar daca am sa fac modificari pentru a pozitiona poate face fata la solicitarile pentru derulare banda?

Link spre comentariu

Mihai.Turaţia am specificat-o anterior,până în 3000 ture/min.Cu puterea e discutabil.Rusul o dă,dar n-ai cu ce măsura.

Oricum nu e un efort prea mare la derulare.Ar merge şi motor DC dar ăla necesită traf separat.Complicat,deoarece nu e spaţiu.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări