Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat pentru calmarea durerii

galacticul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• galacticul

4

• one

2

• Stefan

2

• deep-blue

2

Top autori în acest subiect

Da,de acolo este,eu l-am făcut în 2004,mi-am rezolvat câteva prob. de sănătate(umăr înţepenit,strănuturi multiple dimineaţa),cine vrea să încerce îl recomand,totuşi mai aştept alte informaţii

Link spre comentariu

In copilarie am avut bronsita si timp de 5 ani am beneficiat de 3 saptamani/an de un tratament care la vremea respectiva era gratuit si se efectua in sanatorii.

Printre tratamentele la care am fost supus (aerosoli, camera aer comprimat, expunere la ultraviolete) exista si un tratament magnetic, nu ma stiu exact cum se numea, dar ii spuneam pe scurt "magneto". Aceste tratamente le faceam la Govora, dar in tara mai existau si alte centre, la Slanic Moldova de exemplu.

Acest tratament magnetic in plasarea pe piept a 2 dispozitive paralelipipedice care probabil erau niste bobine. Acestea erau legate la un generator, dar la vremea respectiva nu aveam suficiente cunostinte pentru a studia aparatul, oricum nici nu prea aveam voie sa il studiez. Probabil reglajul consta in intensitatea curentului si frecventa acestuia. Mai avea un semnal acustic care semnaliza ca timpul de expunere a expirat. Tratamentul se facea 3 zile/ saptamana, asa cum am spus, beneficiam de 3 saptamani/an de tratament, o sedinta dura 3-5 minute, in functie de cat era de aglomerat :smt003

O bobina avea greutate de aproximativ 1kg si avea dimensiuni (carcasa) aproximativ de 200*70*40 mm. Aceste bobine se plasau pe pectorali, peste haine normal, cu axa paralela cu cea a corpului, cate una pe fiecare pectoral.

Nu cunosc daca aceste bobine aveau camp magnetic de acelasi sens sau erau in antifaza.

Iata un link

http://www.topsanatate.ro/articol/ce-st ... 21311.html

mai multe puteti gasi si voi, dar cred ca pentru a avea efect, aparatul trebuie sa produca un camp magnetic destul de puternic, bobina aparatului din 300circuite pare cam mica.

Afectiunea de care am suferit in copilarie s-a vindecat, dar nu pot spune ce efect a avut numai acest tratament.

Link spre comentariu

Eu cred că nu mărimea bobinei contează ci ceea ce emite dacă ar fi de luat în calcul:de exemplu ultrasunetele(nu dau exemple,acesta va fi un nou subiect),sper totuşi că cineva va încerca şi îşi va da o părere mai exactă.Eu am observat că frecv. pe care sunt emise undele diferă de la o pers. la alta,exact cum scrie în cartea de unde am luat schema

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator sab0tag3

se stie de multa vreme ca radiatiile electromagnetice si nu numai, pot produce diverse modificari in structura fizica/psihica a corpului uman.

o chestie asemanatoare se poate gasi aici

doar ca functioneaza pe principiul audio.

Link spre comentariu

Aparatu' e cunoscut prin zona Moldovei (interne si "externe") sub denumirea generica "spiridus". Impulsurile de curent aplicate bobinei induc in mediul conductor al tesuturilor vii, curenti care stimuleaza terminatiile nervoase. Unii considera ca au efect, altii ca nu au, si e vorba de un efect placebo; important e ca pe unii, cel putin, ii ajuta. Oricum, efectul e logic, spre deosebire de purtatul magnetilor permanenti.Constructia e destul de simpla si accesibila (e vorba de 2 oscilatoare de frecventa joasa si foarte joasa), tehnologia C-MOS de consum redus permitand alimentarea onorabila din baterie.Incepusem si eu unul (confectionarea bobinei), dar altele m-au intrerupt...Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Transcranial Magnetic Stimulation (TMS) e una dintre tehnicile de stimulare a (deobicei) sistemului nervos central cu ajutorul unui camp magnetic. Durerea cronica e una din conditiile in care tratamantul cu TMS raspunde.

Din ce am citit pe pagina mai sus link-uita, intensitatea campului magnetic cu care se lucreaza e intre 0.5 ... 2 Tesla. Si chiar si asa zonele si timpul de expunere trebuie sa fie corecte.

Informa: ordine de marime pentru tesla    * 1 T to 2.4 T - coil gap of a typical loudspeaker magnet[3].    * 1.25 T - strength of a modern neodymium-iron-boron (Nd2Fe14B) rare earth magnet. A coin-sized neodymium magnet can lift more than 9 kg, can pinch skin and erase credit cards.[4]    * 1.5 T to 3 T - strength of medical magnetic resonance imaging systems in practice, experimentally up to 8 T[5][6]    * 9.4 T - Modern high resolution research magnetic resonance imaging system    * 16 T - strength used to levitate a frog[7]    * 45 T - strongest continuous magnetic field yet produced in a laboratory (Florida State University's National High Magnetic Field Laboratory in Tallahassee, USA)[8].    * 100 T - strongest (pulsed) magnetic field yet obtained non-destructively in a laboratory (Los Alamos National Laboratory)[9][10]
Sursa acestor date.

Mi-e cam greu sa cred ca se pot scoate 1T dintr-o baterie de 9V pentru un timp suficient de lung. A-s zice ca acest aparat nu poate face nici un rau.

Link spre comentariu

Mi-e cam greu sa cred ca se pot scoate 1T dintr-o baterie de 9V pentru un timp suficient de lung. A-s zice ca acest aparat nu poate face nici un rau.

Ideea e ca se lucreaza in IMPULSURI (adica energia medie e FOARTE redusa). Ceea ce se transmite e informatie si nu fortza bruta. E interesant cum se propaga mentalitatea "baga material", "cantitavismul" atat de drag semialfabetizatilor din PCR. (Persoanele de fata sunt, desigur, excluse!)Dincolo de consideratiile energetice, incet-incet isi face drum ideea ca medicina "oficiala" inca nu a epuizat "misterele" si subtilitatile anatomiei si fiziologiei; in special ideea ca organismele vii poseda o "aura", un camp energetic in care se afla o mare parte din informatia si poate si forta vitala... Acest camp NU e electromagnetic (prin secolul 18, copilul teribil se numea mecanica - inca nu se dezvoltasera aplicatiile energiei electrice, de unde si "mecanicismul" care tindea sa considere tot Universul redus la dimensiunea 'mecanica'; istoria se repeta cu electromagnetismul, interesant si cu aplicatii utile, dar nicidecum "nec plus ultra" (eu as spune, descoperirea ultimelor secrete ale universului). (Imi amintesc de culmea ridicolului atinsa de un general roman, care s-a exprimat in perioada de maxim a imperiului in sensul ca tehnologia militara si-a atins apogeul cu realizarea catapultei...)Nici "electronica" nu e cine stie ce complexitate: componentele "liniare" (divizor rezistiv), componente "reactive" (inductanta, capacitate), rezonanta (combinarea elementelor reactive); etajul "neliniar" (reprezentat prin dioda cu caracteristica asimetrica => redresare, demodulare, generarea de armonici=multiplicarea de frecventa), etajul "amplificator", cu varianta "oscilator", care e in esenta un amplificator + retea de reactie (in general selectiva), si cam atat...Distractie maxima cu electronii aia!!
Link spre comentariu

Ideea e ca se lucreaza in IMPULSURI (adica energia medie e FOARTE redusa). Ceea ce se transmite e informatie si nu fortza bruta. E interesant cum se propaga mentalitatea "baga material", "cantitavismul" atat de drag semialfabetizatilor din PCR. (Persoanele de fata sunt, desigur, excluse!)

Inteligenta se defineste ca fiind capacitatea de a face distinctii mai fine ... Nu avem inteligenta, compensam cu forta bruta.Acuma serios vorbind, nu ma intereseaza (si personal nu cred) in magnetii permanenti a lui peste care iau durerea cu mana si o dau la pisica sa o manance. Si asta din simplul motiv ca nu exista inca o cale de a confirma sau infirma efecte atat de subtile. Capacitatile senzoriale si in ultima instanta IQ-ul nostru nu permit asa ceva deocamdata.Pana una alta ne descurcam cu ce avem: plusam tesla si vedem ce se intampla. Si deocamdata vedem ca niste ioni pleaca cu sorcova la plimbare printre sinapse, dar asta numai daca le dam bobarnacele magnetice (sau de alt fel) suficient de zdravene. Asta se traduce evident in schimbari psihologice pe care le putem observa. Si apropo de bobarnace, cred ca prin bobina aia trebe bagat minim vreo 10A, insa maximul de curent de scurtcircuit dintr-o baterie de 9V cu greu trece de 2A. Efectele folosirii unui astfel de montaj pe termen lung la intensitate mica nu se pot determina pentru ca nu se poate afla diferenta intre efectul produs cu si respectiva fara stimulare magnetica. PS: chiar daca nu e inteles pe deplin, efectul placebo e macar observabil.
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări