Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare Toroidale

audio1984

Postări Recomandate

Acum 1 oră, Mircea a spus:

Nu rad nici o clipa, plang, nu alta.

Ma gandesc ca forumul ar trebui sa aiba un test la inscriere. Ceva de baza, ecuatia de gradul I, legea lui Ohm, cand se scrie sa sau s-a (plus intrebarea de descalificare automata si ireversibila: cand putem scrie î-mi), etc. 

Dacă ar fi cu test la înscriere, forumul ar rămâne probabil doar cu membrii pe care-i are.Adică ăia vechi, care mai schimbă dump-uri sau comentează la Bodegă.Cu greu s-ar mai înscrie cineva, mai ales cei care vor să-și repare singuri frigiderul, tv-ul, cuptorul cu microunde și sunt paraleli cu tehnologia...

Și când mă refer la un test, nu ar fi doar o formulă pe care o poți copia de pe net, ci ceva problemă pe care s-o rezolvi singur.Pe un forum rusesc am fost obligat să rezolv niște probleme simple, mai mult mi-a dat de furcă traducerea enunțurilor...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 102
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• audio1984

37

• Mircea

12

• validae

11

• BRANCA

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 37 minute, Marian a spus:

Nu trebui sa te superi atat de rau incat sa-ti iei jucariile si sa pleci, stii vorba aia, orice sut in fund e un pas inainte :rade:

N-ai observat la timp niste detalii simple si...

E normal sa ai acelasi curent in secundar in ambele situatii.

Cand dublezi simultan ambii factori intr-o fractie, rezultatul este acelasi.

4/2=2

8/4=2

16/8=...tot doi :)

PS: VAS => Voltage Amplification Stage!

Adica este etajul din amplificator care se ocupa cu amplificarea in tensiune ( in fapt cu marea majoritate a ei, ca si celelalte etaje fac o anumita amplificare in tensiune ).

Asta ca raspuns la intrebarea ta din privat.

Vezi topicul meu cu teoria, este totul explicat in detaliu acolo.

Bună seara @Marian Nu îmi iau jucăriile și plec așa ușor :95am înțeles acum ideea cu trafurile iar VAS este deci etajul amplificator de tensiune , de ex. etajul de intrare a unui amplificator  ! Mulțumesc mult și multă sănătate ! 

Link spre comentariu

Audio."Toci" cam mult şi degeaba trafurile...Mai bine bagă-le în priză şi mai fã măsurători.Mai caută şi câte o rezistenţă de putere,chiar sârmă de reşou şi încarcă-le.O să înveţi mai multe aşa...

Link spre comentariu
Acum 26 minute, BRANCA a spus:

Mai caută şi câte o rezistenţă de putere,chiar sârmă de reşou şi încarcă-le.O să înveţi mai multe aşa...

Bună seara ! Rezistența trebuie să fie egală cu puterea transformatorului dar și dacă e mai mare e ok nu ?

Multă sănătate !

Acum 24 minute, Mircea a spus:

De ce sa mai puna rezistenta de resou, nu masoara direct cu ampermetru conectat in secundar? 

Dar îmi trebuie o sarcină că altfel ce să măsor aerul ? Bună poantă :d

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Audio.Ţi s-a recomandat cuplarea directă a ampermetrului ca să vezi ce iese...în afară de fum!

La rezistenţa de sarcină calculezi după legea lui Ohm,la curentul şi tensiunea pe care le poate da traful.Apoi rezistenţa ta trebuie să reziste la puterea P=RxI².

Pentru experienţe simple dacă rezistenţa de reşou se încinge prea tare poţi s-o bagi într-un pahar cu apă.

Avantajul rezistenţelor de reşou e că sunt ieftine şi mai apoi poţi să te conectezi unde vrei ca să jonglezi cu curentul.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 2 minute, validae a spus:

Glumea, deşi glumele astea pot fi luate în serios de cine nu cunoaşte...

Păi mi-am dat seama de poantă , înseamnă că am evoluat  :d glumeam nu o luați în nume de rău ! :)

Acum 2 minute, BRANCA a spus:

Audio.Ţi s-a recomandat cuplarea directă a ampermetrului ca să vezi ce iese...în afară de fum!

La rezistenţa de sarcină calculezi după legea lui Ohm,la curentul şi tensiunea pe care le poate da traful.Apoi rezistenţa ta trebuie să reziste la puterea P=RxI².

Pentru experienţe simple dacă rezistenţa de reşou se încinge prea tare poţi s-o bagi într-un pahar cu apă.

Avantajul rezistenţelor de reşou e că sunt ieftine şi mai apoi poţi să te conectezi unde vrei ca să jonglezi cu curentul.

Da mi-am dat seama de glumă că doar no să pun ampermetru între fază și nul că pe voltmetru ... atât mai știu și eu :d Dar va mulțumesc pentru sfaturi în legătură cu rezistența , merită încercat . Doar o întrebare răcirea cu apă mi se pare puțin ciudățică , nu mi-o luați în nume de rău , zic și eu ! 

Link spre comentariu

Am văzut încălzitor instant de apă cu rezistenţă neprotejată direct în apă.Spirala de nichelină era mulată pe un con de ebonită şi apa trecea direct peste ea.Cred că era ceva ori rusesc, ori turcesc, nu mai reţin.Dar am rămas uimit de cât de iresponsabili erau unii producători....

Probabil mulţi îşi mai amintesc fierbătoarele de plastic tip cană, ruseşti (sau ucrainiene ?) cu doi electrozi sub formă de disc montaţi pe fundul vasului, la fiecare fiind conectat un fir de la cablul de reţea.Când puneai apă în ea şi o băgai în priză, trecerea curentului prin apă o făcea să fiarbă rapid.În afară de pericolul extrem de electrocutare, apa aia nu ştiu cât de sănătoasă mai era din cauza electrolizei la care era supusă.Asta se întâmpla prin anii 90, când multe lucruri erau total scăpate de sub control.Puteau fi vândute tot felul de chestii dubioase pe oriunde.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, validae a spus:

Am văzut încălzitor instant de apă cu rezistenţă neprotejată direct în apă.Spirala de nichelină era mulată pe un con de ebonită şi apa trecea direct peste ea.Cred că era ceva ori rusesc, ori turcesc, nu mai reţin.Dar am rămas uimit de cât de iresponsabili erau unii producători....

Probabil mulţi îşi mai amintesc fierbătoarele de plastic tip cană, ruseşti (sau ucrainiene ?) cu doi electrozi sub formă de disc montaţi pe fundul vasului, la fiecare fiind conectat un fir de la cablul de reţea.Când puneai apă în ea şi o băgai în priză, trecerea curentului prin apă o făcea să fiarbă rapid.În afară de pericolul extrem de electrocutare, apa aia nu ştiu cât de sănătoasă mai era din cauza electrolizei la care era supusă.Asta se întâmpla prin anii 90, când multe lucruri erau total scăpate de sub control.Puteau fi vândute tot felul de chestii dubioase pe oriunde.

Vorbiți de acele așa numite "termoplonjoare" ? Am văzut când eram copil tot așa prin anii 90 la fabrica unde lucra mama , așa își încălzeau multe colege ale mamei apa pentru renumitul ness la pliculeț !

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Alea spiralate care se băgau în cana cu apă erau OK, se mai găsesc şi acum....dar alea despre care scriam eu erau criminale.Dacă băgai linguriţa în cană în timp ce fierbea apa aveai ocazia să dai colţu...culmea e că nu am văzut în perioada aia la tv cazuri de decese prin electrocutare cu aş ceva.

Probabil supravieţuitorii primelor dârdâieli cu cănile minune au dat zvon despre efectele electrizante şi lumea era avizată.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, validae a spus:

Alea spiralate care se băgau în cana cu apă erau OK, se mai găsesc şi acum....dar alea despre care scriam eu erau criminale.Dacă băgai linguriţa în cană în timp ce fierbea apa aveai ocazia să dai colţu...culmea e că nu am văzut în perioada aia la tv cazuri de decese prin electrocutare cu aş ceva.

Probabil supravieţuitorii primelor dârdâieli cu cănile minune au dat zvon despre efectele electrizante şi lumea era avizată.

Da din alea foloseau , le puneau in cană . Cu siguranță multi s-au "fript" cu celelalte , dar nici la tv nu erau știrile care le avem acum , acum se bat pe audiență că și dacă două mașini se "ciobesc" ușor e material de știri .

O seară liniștită și multă sănătate !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări