Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare Toroidale

audio1984

Postări Recomandate

• Răspunsuri 102
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• audio1984

37

• Mircea

12

• validae

11

• BRANCA

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum spuneam, iata si doua poze cu impricinatul.

20210730_140737.thumb.jpg.3d5a861e868e7edfca9ea979578e70a2.jpg

Diametru gaurii, defapt al dopului, e de 17 mm

20210730_140737.thumb.jpg.d5a7e79bb56beb332d1871c4b5503240.jpg

Cred ca am sa merg pe solutia lui Mircea: citeva gauri in dop, apropiate, apoi bobinate cele citeva zeci de spire.

Pentru ca rasina este sticloasa, capetele gaurilor vor trebui zencuite, ca sa nu strice izolatia sârmei.

20210730_140813.thumb.jpg.f6634a2ecaa62a7430bb64c9f05dad3b.jpg

Prima poza a iesit de doua ori, vad ca nu o pot sterge. Sorry.

Link spre comentariu

Bună ziua ! Cum am spus la începutul acestui post , am intrat în posesia a doua transformatoare toroidale , unul de 24 V și 200 VA în secundar (eu am scris 22 V dar după am observat că sunt 24 V) iar unul mai mic de 12 V și 100 VA . Căutând niște calcule pe google , am dat peste un site care are un calculator online ce îți spune curentul maxim din primar și din secundar când sunt folosite la putere maximă , funcție de putere în VA și tensiunea din primar și cea din secundar . Mai jos pun două screenshot-uri cu ce rezultat mi-a dat . Acum vă întreb , e pe bune acel calculator ? Mulțumesc și multă sănătate ! Personal asemenea calculatoare mi se par mai mult decât dubioase ... rezultatele sunt aceleași , cea ce mă face să renunț la calculatoare online și să folosesc pixul și hârtia . Bun nu bag toate calculatoarele online în "aceași oală" dar nici chiar așa !

P.S. - site-ul cu pricina 

https://goodcalculators.com/transformer-calculator/

IMG_20210804_154915.jpg

IMG_20210804_160541.jpg

Editat de audio1984
Link spre comentariu
Acum 10 minute, Mircea a spus:

Ce ti se pare dubios acolo? Ai incercat sa intelegi calculele si rezultatele? 

PS: Ai norma la postari dubioase? 

Nu nu am nicio normă :rade: da am făcut unele calcule și nu-mi iese ca acolo ... adică ambele au în secundar 8.333 A ? Nu prea cred !

Link spre comentariu
Acum 8 minute, audio1984 a spus:

Nu nu am nicio normă :rade: da am făcut unele calcule și nu-mi iese ca acolo ... adică ambele au în secundar 8.333 A ? Nu prea cred !

Puteti explica si de ce nu credeti asta?

Daca sa zicem ca aveați un transformator de 400VA la 48V si curentul maxim calculat era tot 8,333A era mega dubios?

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Mircea a spus:

Ambele care, despre care ambele vorbesti? 

Am unul mare de 200 V.A. cu 24 V în secundar și unul mai mic de 100 V.A. cu 12 V în secundar ! 

Editat de audio1984
Link spre comentariu

100/12=8.33

200/24=8.33

@Mircea ați postat înainte să postez eu :rade: da sunt cam zăpăcit știu , eu calculăm altceva ... măcar nu-l dați un "șpiț" în .... :d

Vină mea , dar măcar aveți de cine râde ! :freaza:

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Nu rad nici o clipa, plang, nu alta.

Ma gandesc ca forumul ar trebui sa aiba un test la inscriere. Ceva de baza, ecuatia de gradul I, legea lui Ohm, cand se scrie sa sau s-a (plus intrebarea de descalificare automata si ireversibila: cand putem scrie î-mi), etc. 

Link spre comentariu

Aveți dreptate @Mircea ar trebui să existe un test la intrarea în forum , mai ales pentru cei că mine care au făcut doi ani de facultate degeaba , pentru agramați cum și eu probabil sunt și pentru cei "certați" cu aritmetica , vă înțeleg perfect @Stefan  aveți și dumneavoastră dreptate , pentru un "dubios ca mine" totul pare "dubios" , altfel de ce aș fi afirmat ce am afirmat . De asemenea @icar le spuneați bine acelor începători în modelism , eu încă sper să trec de nivelul de începător ... dar poate slabe șanse (dar cine știe ?) "It ain't over until the fat lady sings !" Nu sunt supărat , sunt trist , da trist dar nu supărat având în vedere realitatea . Voi incerca sa nu mai deranjez prea mult și să încerc să mă ajut singur !

Multă sănătate ! 

Link spre comentariu

Nu trebui sa te superi atat de rau incat sa-ti iei jucariile si sa pleci, stii vorba aia, orice sut in fund e un pas inainte :rade:

N-ai observat la timp niste detalii simple si...

E normal sa ai acelasi curent in secundar in ambele situatii.

Cand dublezi simultan ambii factori intr-o fractie, rezultatul este acelasi.

4/2=2

8/4=2

16/8=...tot doi :)

PS: VAS => Voltage Amplification Stage!

Adica este etajul din amplificator care se ocupa cu amplificarea in tensiune ( in fapt cu marea majoritate a ei, ca si celelalte etaje fac o anumita amplificare in tensiune ).

Asta ca raspuns la intrebarea ta din privat.

Vezi topicul meu cu teoria, este totul explicat in detaliu acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări