Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptor USB serial

Gerula

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gerula

3

• bogdan_

1

• MirceaM

1

• Elef

1

Top autori în acest subiect

nu merge pentru ca programatorul tau de pic foloseste si celelalte linii de transmisie in afara de Rx si Tx, iar prin adaptorul de usb intarzierea este foarte mare, de aceea nu iti merge programatorul.Eu am un asa adaptor, cu care merge programat, dar dureaza ceva mai mult de o ora sa scriu un 16F628. asa ca mai bine cauti un calculator cu seriala, sau iti faci un programator pe usb, gen clona icd2.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator xebbmw

aici gasesti un programator pt pic pentru port usb. personal l-am construit si sunt multumit de el.

http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm

instructiunile de pe site sunt in germana, daca ai nevoie de lamuriri te pot ajuta. exista si un adaptor care se ataseaza la programator si este destinat programarii circuitelor de 3,3V.

spor la treaba!

Link spre comentariu

Eu am o intrebare. Cand ai zis COM sau Adaptor de comunicatie seriala sau RS232 - nu sunt impuse anumite lucruri, tensiuni, intarzieri etc, impuse prin vreun ISO? Este stiut ca a lucra cu COM-ul numai pe Tx si Rx reprezinta doar un fel de inceput. Sunt cazuri la care solutia consta in a alege un semnal de iesire si a controla total forma semnalului prin softul din PC, deci cu totul altceva decat a-i da octetul lui 8250 iar acesta sa genereze forma de unda asa cum stie si cum a fost configurat din parametri. "Am auzit" ca aceste adaptoare care spun ca fac COM din USB nu isi fac datoria in toate cazurile. Nu ma intereseaza ca e greu sau ca, poate, nu este posibil, ma refer doar la pretentia ca este COM cand de fapt nu este. Este adevarat ca toate aceste adaptoare au anumite pacate? Exista vreunul care sa faca treaba 100% pe toate firele (semnalele), sa fie 100% compatibil cu specificatiile ISO?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări