Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 43UM7100PLB

parutzu

Postări Recomandate

Acum 45 minute, Gabriel_S a spus:

La modelul asta, de cele mai multe ori, pica in scurt intre CKV si pe cealalta jumatate in cateva luni. Asa ca, daca vrei sa nu se intoarca repede,va trebui sa elimini scurtul. Iese garantat

asa e,e  un defect tipic,si usor ,,reparabil,,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

7

• keenox

5

• iuliantv

5

• parutzu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 21.08.2023 la 13:25, Marian Roman a spus:

Aveti aici rezolvarea. Se elimina rezistorii de la  R709 la R715 si se face un bypass intre R709 si R714 (exact ca in imaginea de mai jos)

LGG.jpeg

Salutare....am probleme cu banda de la A, merge rezolvarea aceasta la el? Se scot acele rezistente si nu se mai monteaza folie?, momentan cu folie nu am reusit sa ii fac imaginea sa apara. 

Nu mai retin, am mai facut unul cu banda dar era la B. (cea rosie)

Daca scot banda A, ar trebui sa am imagine pe jumatatea cealalta de ecran? la mine este gri cu dungi

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Daca ma poate ajuta cineva cu schema acestui display, mai excat placile LVDS, sau daca are cineva un astel de ecran spart/defect sa poata sa imi masoare rezistentele de la R709 pana la R715. Stima

Editat de catalin004
Link spre comentariu
La 15.09.2024 la 14:45, Gabriel_S a spus:

La modelul asta, de cele mai multe ori, pica in scurt intre CKV si pe cealalta jumatate in cateva luni. Asa ca, daca vrei sa nu se intoarca repede,va trebui sa elimini scurtul. Iese garantat

@Gabriel_S Poti sa dai mai multe detalii unde e scurtul si unde e CKV? Eu l-am verificat rapid atunci daca da la masa de pe panglica si nu parea nimic in neregula.

Acum 5 ore, catalin004 a spus:

Daca scot banda A, ar trebui sa am imagine pe jumatatea cealalta de ecran? la mine este gri cu dungi

Da, daca scoti panglica de la jumatatea cu problema ar trebui sa ai imagine pe jumatatea buna.

Link spre comentariu

Am nevoie de valorile acelor rezistente...un destept in loc sa le desfaca cele de pe A, le-a desfacut la jumatatea LVDS de la B...(adica de la partea care fuctiona).

Apoi le-a desfacut cele de la B...a incercat sa faca ceea ce a postat dl. marian roman.

Asa se intampla cand dai sa fac altii.

Incerc sa il resuscitez si am nevoie de valorile acelor rezistente de la 709 la 715

Link spre comentariu
Chiar acum, keenox a spus:

Pai si atunci cum se rezolva daca e efectiv in display?

se izoleaza defectul,

displayul primeste tensiuni,date,si pe jumatatea stanga si pe jumatatea dreapta,tensiuni ,date ce ajung in driverele laterale ,dar care drivere sant in sticla,

izoland traseele partii defecte,el va primi date ,tensiuni ,doar pe partea buna.tocmai de aceea imaginea nu va fi chiar ok pe partea defecta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări