Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 43UM7100PLB

parutzu

Postări Recomandate

Mainboard : EAX68253604(1.0)

Sasiu LJ9

Defectul este pe display , si mentionez ca acet LG nu are T-Con el fiind pe main, din care doua pamblici flex duc spre pcb urile de pe display.

La o masuratoare de tensiuni spre display am constatat ca acesta nu se alimenteaza.

Am scos pe rand cele doua flexuri si cand cea din dreapta este afara imi apare tensiune de alimentare dar cam mare , zic eu , 17vcc. nu am intalnit pana acum asa ,

poate o fi tensiunea de VGH ....

Cu acea pmblica scoasa se aprinde alb spre gri o jumatate nu mai stiu care dar nici o imagine.

Deci , un ajutor sau ceva scheme ca eu am tot cautat si nu am gasit nimic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

7

• keenox

5

• iuliantv

5

• parutzu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bună dimineața, identificați partea de display care blochează funcționare T-Con ului, adică partea defectă este cea care fără panglică conectată pe cealaltă parte apare imagine, pe acestă parte verificați condensatorii smd dacă sunt ok prin anulare de trasee remediați partea defectă, anularea se face prin tatonare adică lipind trasee cu bandă schoci. Mult succes vă doresc numai bine Cosmin 

Link spre comentariu

La acest model nu ai cum testa ecranul scotamd pe rand benzile lvds.Singura solutie este sa testezi orbeste izoland cu scotch sau hartie traseele,incerci pe o banda,daca nu iese treci cealalta.Zilele trecute am executat unul cu aceiasi manifestare ca a ta.Au ramas insa niste dungute fine pierdute pe partea stanga...

Link spre comentariu
La 02.07.2021 la 11:44, radu72 a spus:

La acest model nu ai cum testa ecranul scotamd pe rand benzile lvds.Singura solutie este sa testezi orbeste izoland cu scotch sau hartie traseele,incerci pe o banda,daca nu iese treci cealalta.Zilele trecute am executat unul cu aceiasi manifestare ca a ta.Au ramas insa niste dungute fine pierdute pe partea stanga...

Nu se intampla nimi cu anularea traselor, am incercat pe ambele benzi si nu vrea.

Eu banui panelul, la scoatere flex 2 imi apare acea tensiune de 17vcc, dar la anularea a cate 4 trase pe rand pe acea banda tensiunea dispare. Am verifica condensatorii si tot ce ar putea da la masa de pe acea parte si totul este ok. Cred ca renunt ,  si asa vin destul de obosit de la munca, si nu mai am chef de defecte meticuloase. Oricum am observat cand am desfacut panelul ca a mai fost luat la mana.

Link spre comentariu

Nu faci bine ce faci, pe partea cu probleme se izoleaza jumatate din traseie si vazut daca acolo sunt probleme, daca nu atunci izolezi partea ceilalta , si asa vezi pe ce parte este scurt, dupa ce gasesti partea cu scurt atunci incepi sa izolezi jumate din acea parte si tot asa pana gasesti scurtul si remediat, asta este meseria, si multi spun ca are doar un fir sau ledul este cu probleme, fa cum am spus, daca renunti atunci nu esti meserias, un electronist chiar pasionat nu renunta nici o data, renunta doar atunci cand stie ca nu se mai poate face nimic

Link spre comentariu
Acum 22 ore, Florinel TV a spus:

Nu faci bine ce faci, pe partea cu probleme se izoleaza jumatate din traseie si vazut daca acolo sunt probleme, daca nu atunci izolezi partea ceilalta , si asa vezi pe ce parte este scurt, dupa ce gasesti partea cu scurt atunci incepi sa izolezi jumate din acea parte si tot asa pana gasesti scurtul si remediat, asta este meseria, si multi spun ca are doar un fir sau ledul este cu probleme, fa cum am spus, daca renunti atunci nu esti meserias, un electronist chiar pasionat nu renunta nici o data, renunta doar atunci cand stie ca nu se mai poate face nimic

Florinel tot respectul. Ai dreptate in ce spui. In trecut am avut atelierul meu si atunci era cum spui tu , dar acum "un atelier RENUMIT" din orasul meu  i mi aduce mie la reparat ce nu poate face si aici spun si de i banala pacalire a protectiei pe invertoare a unui LCD. DECI la un asa defect daca il rezolv , partea mea va fi cam 100 120 roni, ia acel atelier va incasa cam 400, iar la garantie vine tot la mine. El niciodata nu imi spune taxa reala catre client. Scuze de paranteza , imi plac defectele complicate ca de acolo invatam, dar cate o data nu se merita. 

Link spre comentariu
La 06.07.2021 la 22:05, Florinel TV a spus:

Exact cum a spus Florin, izolezi o bucata mai mare ca sa depistezi unde.i scurtul apoi il iei din aproape in aproape pana obtii rezultatul cel mai bun.Astazi am mai avut unul cu aceiasi problema,se pare ca e vremea lor,m.a chinuit mai mult timp pana am depistat ce anume bloca si pana a iesit cum trebuie,mare noroc sa iasa fara sa se vada diferente.Despre pret...la asa ceva nu poti lua multi bani,nu stii cat de mult rezista ce faci,pana intra in scurt jumatatea cealalta de ecran si apoi sa vezi "circ" cu clientul... o faci mai mult din "placere",pasiune. 

Editat de radu72
Link spre comentariu
Acum 21 minute, radu72 a spus:

Exact cum a spus Florin, izolezi o bucata mai mare ca sa depistezi unde.i scurtul apoi il iei din aproape in aproape pana obtii rezultatul cel mai bun.Astazi am mai avut unul cu aceiasi problema,se pare ca e vremea lor,m.a chinuit mai mult timp pana am depistat ce anume bloca si pana a iesit cum trebuie,mare noroc sa iasa fara sa se vada diferente.Despre pret...la asa ceva nu poti lua multi bani,nu stii cat de mult rezista ce faci,pana intra in scurt jumatatea cealalta de ecran si apoi sa vezi "circ" cu clientul... o faci mai mult din "placere",pasiune. 

de ce sa nu ei bani,multi ,minim 150lei si ii spui clientului care e buba,defect de display,un display costa cat tot tv-ul,se poate incerca repararea lui,cu succes,sau sa fie mai rau,cu ceva noroc va tine,dar munca mea si timpul pierdut va costa,daca vrea bine,daca nu sa fie sanatos sa arunce banii pe unul nou

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Buna seara .Am si eu fix aceeasi problema cu acelasi model de TV / display, astfel ca nu am imagine (nu apare menu deloc) manifestand acest defect imediat la scurt timp de la deschidere . Din placa de baza si sursa nu este, le-am schimbat si verificat cu unele functionale. Apoi am desfact rama si am incercat sa masor ceva tensiuni in zona placilor care deservesc display observand ca nu prea am ceva pe acolo  si anume ar fi doar V_COM undeva la 0.242V, atunci cand defectul se manifesta.

Dupa ce am izolat o serie de contacte pe acel conector marcat cu rosu a aparut brusc imaginea doar pe alb-negru si as avea asa:

V_TERM=2.232V, VCC_10=1.763V, HAVDD=8.48V, V_COM=7.88V.

Acum, intrebarea mea ar fi poate primesc un sfat si anume mai am vreo sansa sa repar ceva (deja am investit bani intr-o placa de baza si sursa) sau de ex ar putea fi dus un integrat de ala de la panel ...sau insusi panel-ul LCD....SMD-uri nu stiu,  nu imi dau seama sa fie duse cu toate ca am vazut ca sunt niste rezistente destul de mici ca si valoare spre zero ohmi.....poate ma puteti ajuta cu niste idei mdaca mai are sens sa investesc timp si bani , sa masor unele SMD.... Din pacate TV-ul s-a stricat la fix doi ani dupa ce a iesit din garantie.

Link spre comentariu

Buna seara .Am si eu fix aceeasi problema cu acelasi model de TV / display, astfel ca nu am imagine (nu apare menu deloc) manifestand acest defect imediat la scurt timp de la deschidere . Din placa de baza si sursa nu este, le-am schimbat si verificat cu unele functionale. Apoi am desfact rama si am incercat sa masor ceva tensiuni in zona placilor care deservesc display observand ca nu prea am ceva pe acolo  si anume ar fi doar V_COM undeva la 0.242V, atunci cand defectul se manifesta.

Dupa ce am izolat o serie de contacte pe acel conector marcat cu rosu a aparut brusc imaginea doar pe alb-negru si as avea asa:

V_TERM=2.232V, VCC_10=1.763V, HAVDD=8.48V, V_COM=7.88V.

Acum, intrebarea mea ar fi poate primesc un sfat si anume mai am vreo sansa sa repar ceva (deja am investit bani intr-o placa de baza si sursa) sau de ex ar putea fi dus un integrat de ala de la panel ...sau insusi panel-ul LCD....SMD-uri nu stiu,  nu imi dau seama sa fie duse cu toate ca am vazut ca sunt niste rezistente destul de mici ca si valoare spre zero ohmi.....poate ma puteti ajuta cu niste idei mdaca mai are sens sa investesc timp si bani , sa masor unele SMD.... Din pacate TV-ul s-a stricat la fix doi ani dupa ce a iesit din garantie.

https://imgur.com/DQBOTLA

https://imgur.com/W1aIVnL

https://imgur.com/ElDFAtw

2 minutes ago, TITI said:

https

https://imgur.com/BEF4X4j

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

La mine a mers cu izolarea a 10 mm din banda cu eticheta roșie care pleacă de pe PB spre TCon. Am izolat traseele din partea dinspre mufa de alimentare PB. Imaginea este afectată numai în coltul dreapta sus ,dar se observă  daca ma apropii la 1 m de tv,deci nimic deranjant fata de defectul inițial ,adică lipsa totala imagine,numai backlight prezent.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 4/28/2022 at 10:38 AM, Ivaniuc Mihai said:

La mine a mers cu izolarea a 10 mm din banda cu eticheta roșie care pleacă de pe PB spre TCon. Am izolat traseele din partea dinspre mufa de alimentare PB. Imaginea este afectată numai în coltul dreapta sus ,dar se observă  daca ma apropii la 1 m de tv,deci nimic deranjant fata de defectul inițial ,adică lipsa totala imagine,numai backlight prezent.

Da asa l-am rezolvat si eu cu aceleasi simptome si dupa aceea in dreapta sus cu imaginea putin afectata. Am incercat cu benzi mai scurte sa anulez contactele in zona aceea pentru a avea imaginea perfecta dar nu am reusit nicicum. Poate a gasit cineva rezolvare sa arate imaginea perfect. Eu cred ca este totusi un circui pamblica de pe ecran defect in acea zona.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Tocmai am rezolvat un tv identic cu aceeași problemă. Am izolat aproximativ un cm la banda din stânga, dinspre sursă, dar în partea dreaptă a acesteia. Am tatonat în partea stingă a benzii, dar nu a vrut. La prima încercare în partea dreaptă a apărut imaginea perfect, fără dungulițe. Nu mai dau jos să număr traseele, s-ar putea să nu-mi mai iasă. Oricum, aproximativ un cm am izolat din partea dreaptă a benzii dinspre sursă( cu eticheta roșie).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări