Ovidanie Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acum 11 ore, cimitavita a spus: Dacă senzorul este alimentat în curent continuu, senzorul nu mai arată corect după câteva luni din cauza oxizilor cu care se acoperă, chiar dacă este din cel mai bun inox. Probabil si oxizii introduc erori, dar intervine si fenomenul de polarizare a electrozilor. Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 mihai 7.Teoretic e posibil să foloseşti şi senzor de presiune.Singura problemă e ca senzorul să simtă presiunea unei coloane de lichid relativ mică ca înălțime.Cred că ai sub 0,5m... Link spre comentariu
mihai 7 Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acum 22 minute, BRANCA a spus: Cred că ai sub 0,5m... Da, așa este, dar vasul are 150 l, cred că se formează o presiune detectabilă atunci când vasul este plin. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Presiunea este data de inaltimea coloanei de apa nu de volumul de apa. Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acum 42 minute, sesebe a spus: Presiunea este data de inaltimea coloanei de apa nu de volumul de apa. Exact, la 10m coloana apa ai aprox. 1 bar. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 (editat) Acum 1 oră, sesebe a spus: Presiunea este data de inaltimea coloanei de apa nu de volumul de apa Da, nu eram clar în privința parametrilor de care depinde presiunea hidrostatică, aveți dreptate. Insist puțin asupra senzorului prezentat mai sus: https://www.elforum.info/topic/148141-indicator-nivel-apa/?do=findComment&comment=2177189 Mufa are patru conexiuni, folosite pentru doi senzori: de temperatură și de nivel. Sigur două sunt folosite pentru senzorul de temperatură ( probabil un termistor), asta înseamnă că rămân două pentru senzorul de nivel. Poate fi acest detaliu un indiciu despre natura senzorului de nivel și despre cum ar trebui legat la Arduino? Editat Octombrie 18, 2023 de mihai 7 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 (editat) Ia uite ce zice nenea din China: https://www.aliexpress.com/item/1005003349651016.html Water level: red,blue Water temperature: white,green This product is only suitable for 4 grade percentage analog water level display. E probabil ceva analog, are 4 nivele, leaga una din fire la masa si celalalt la o rez de 10k si celalalt capat al rezistentei la 5V. Masori tensiunea intre cele doua fire si ar trebuii sa ai 5V, scufundal progresiv in apa si vezi ce face, probabil o sa iti scada tensiunea pe iesire. Probabil are ceva rezistente inauntru, intra apa si isi modifica rezistenta in functie de cat de mult atinge apa. Editat Octombrie 18, 2023 de Bandi Szasz Link spre comentariu
mihai 7 Postat Octombrie 29, 2023 Partajează Postat Octombrie 29, 2023 La 18.10.2023 la 20:10, Bandi Szasz a spus: Probabil are ceva rezistente inauntru, intra apa si isi modifica rezistenta in functie de cat de mult atinge apa. Da, domnule @Bandi Szasz, ați avut dreptate. Între timp am intrat în posesia senzorului descris mai sus. Am măsurat cu un multimetru terminalele și am constatat că temperatura se măsoară cu un thermistor NTC de 10k, iar senzorul de nivel indică 60 KOhmi atunci când se află în aer, rezistența crescând până la 700 kOhmi atunci când este total scufundat în apă. Problema este rezolvată, în primăvară voi monta senzorul pe rezervorul boilerului. Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum