mihai 7 Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Bună seara! Dupa ce am postat sectiunea "Instalatii sanitare", revin cu postarea si aici, cu speranta ca va fi mai vizibila. Doresc să fac o automatizare pentru un boiler solar nepresurizat, respectiv să înlocuiesc vasul flotor cu un senzor de nivel (cel din imagine) legat la o placă Arduino, prin care să comand o electrovalvă pentru umplerea controlată a boilerului. Intrebarea mea este: ce tip de senzor este cel din imagine? Este inductiv sau magnetic? Poate fi folosit cu placa Arduino Uno sau și mai bine cu un microcontroller Attiny85? Vă mulțumesc! Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Ce informatii ai despre senzor? La ce este folosit? Vad in corpul senzorului niste gauri pe unde sigur intra apa, posibil sa aibe un flotor in tija. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Acum 3 ore, daniels a spus: Ce informatii ai despre senzor? La ce este folosit? Senzorul este special conceput pentru a fi folosit impreuna cu controllerul TK-8A, pentru panouri solare nepresurizate. Ca sa fiu mai precis, in imagine este un senzor dublu: de temperatura si de nivel al apei. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Revin cu o precizare: pe m-ar interesa un senzor care: 1) să-mi detecteze nivelul maxim de apă din boiler (nu mă interesează gradul de umplere); 2) semnalul să poată fi prelucrat de placa Arduino; 3) să fie rezistent la temperaturi de până la 100 grade Celsius; 4) să fie rezistent la apă; 5) să permită un cablu de minim 7-10 m între senzor și Arduino; 6) să permită montarea fizică pe boiler. Aștept sugestiile dvs. și vă mulțumesc! Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Senzorul de nivel de la masinile de spalat. Este contact pur mecanic si sigur se gasesc si variante rezistente la 100°C tinind cont ca multe masini au temperatura maxima de 80-90°C. Ca distanta te poti duce pina unde vrei tu daca alegi bine semnalele/tensiunea de lucru. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Senzorul de nivel de la mașinile de spălat e un presostat ce se bazează pe presiunea unei coloane de aer ce depinde de nivelul apei din cuvă, practic presostatul acela nu ia niciodată contact cu apa.Vă puteți da seama de asta verificând la ce nivel e plasat în mașină, undeva mai sus de cuva mașinii.Între el și cuvă e un furtun de legătură subțire. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Știu ca este un presostat ce nu ia contactul cu apa dar dacă este expus la vapori, măcar parțial, tot se infierbinta. Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 mihai 7. Cred că era bine să precizezi despre ce fel de "boiler" este vorba...Aş bănui că e vorba de rezervorul nepresurizat de deasupra tuburilor. Nu ştiu ce avantaj ai avea din automatizarea pe care o doreşti. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Aveti grijă ca electrozii imersati, daca sunt alimentati on curent continuu, fie și pulsatoriu, pană la urmă se polatlrizrază. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Acum 6 minute, BRANCA a spus: Nu ştiu ce avantaj ai avea din automatizarea pe care o doreşti. Domnule @BRANCA, avantajul este că nu mai trebuie să folosesc un vas flotor (mi s-au stricat două până acum). Dar tot nu mă lămuresc ce tip este senzorul pe care vreau să-l cumpăr pentru a-l interfera cu Arduino. Acum 5 ore, sesebe a spus: Senzorul de nivel de la masinile de spalat. Da, ca și principiu de funcționare presostatul mi-ar fi util, dar trebuie avut în vedere faptul că acesta va fi expus intemperiilor (panoul solar este montat pe acoperiș) și așa cum preciza deasemenea @validae presostatul trebuie ferit de apă. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 2 fire sau placi ,izolate ,puse in paralel la oarecare distanta ( se determina experimental ) ar face un capacitor care variaza cu nivelul apei.......ce ziceti .....? Link spre comentariu
cimitavita Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Nu se poate folosi senzor capacitiv în vas cu apă fierbinte unde sunt aburi. Sunt relee de nivel maxim care folosesc sonda din fotografie. Sonda e destul de scumpă dar se poate face ușor dintr-un ștecher la care bananele se înlocuiesc cu 2 tije mici de inox, de care se prinde un cablu cu izolație dublă iar ștecherul se umple cu rășină sau clei Gasket care rezistă la apă și la temperaturi de peste 300°C. La toți senzorii de tipul ăsta pe care i-am văzut, cablul nu depășea 3 metri. Toate releele alimentează senzorul în curent alternativ care apoi e redresat și tensiunea obținută e folosită de un comparator sau de intrarea analogică a unui microcontroler. Dacă senzorul este alimentat în curent continuu, senzorul nu mai arată corect după câteva luni din cauza oxizilor cu care se acoperă, chiar dacă este din cel mai bun inox. Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Nu ştiu dacă rezistă la temperatură,dar senzori de genul ăsta din link sunt fiabili. Probabil ai avut probleme cu plutitoare de plastic.Există şi plutitoare industriale în execuție integrala inox... https://www.emag.ro/senzor-pentru-nivelul-apei-plutitor-inclinat-lateral-35-cm-alb-galben-5904162805518/pd/D4LWNLMBM/?ref=embedding_similar_model_d_1_1&provider=rec&recid=rec_88_d7eb1a518f22bc16a9dad879ef677ecfbc746cdc9b9ca1d97ea08e16dec900ae_1697573921&scenario_ID=88 Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acum 17 ore, mihai 7 a spus: 2) semnalul să poată fi prelucrat de placa Arduino; cel mai simplu e sa te uiti la placile compatibile cu arduino. de ex pt nivelul lichidelor poti folosi https://cleste.ro/senzor-nivel-lichid-sen0204.html?utm_medium=GoogleAds&utm_campaign=&utm_source=&gclid=Cj0KCQjw4bipBhCyARIsAFsieCyLKgLnE6onNqBciwBlyRnoePj8CBpLepvd5H-Cg_xsWu5cHR0eQKgaAo41EALw_wcB , dar nu functioneaza montat oe vas metalic. Temperatura o poti nasura si cu o dioda. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acum 11 ore, BRANCA a spus: Nu ştiu dacă rezistă la temperatură, Exact, nu rezistă la temperaturi mai mari de 85 grade Celsius. Domnule @daniels, așa este, nu funcționează prin containere metalice, în plus pereții vasului sunt groși și mai este și forma cilindrică a vasului. Dar de senzorul de presiune de mai jos ce ziceți? Desciere: Acest senzor este potrivit pentru cuptoare suspendate pe perete, cuptoare pe gaz, etc; respectiv pentru diferite masuratori de presiune pneumatica si hidraulica. Senzorul poate fi folosit cu usurinta de oricine. Acuratete statica: +/- 1.0% FS. Aplicabilitate uzuala: controlul presiunii lichidelor necorozive Caracteristici tehnice: Tensiune de lucru: 5V DC Curent la iesire: 0.5-4.5V DC Material senzor: otel inoxidabil Curent de lucru: ≤10 mA Interval Presiune de lucru: 0-1.2MPa Presiune Maxima: 2.4MPa Lungime cablu: 190mm Presiune distructiva: 3.0MPa Interval temperatura de lucru: -40C la 125C Interval temperatura depozitare: -40C la 130C Eroare la masurare: +/- 1.5% FSO Interval eroare temperatura: +/- 3.5%FSO Timp raspuns: ≤2.0 ms Ciclu de viata: 500 000 pcs Cabluri: rosu +, negru -, verde output L-aș putea monta dedesubtul vasului, într-un orificiu (cred că are). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum