Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu zgomot de fond constant

Postări Recomandate

Acum 39 minute, viobio1 a spus:

Da! Poate costa 1000lei depanarea! 

Poate costa si 2000 sau chiar 3000 de lei pt unele aparate complicate (de ex receivere de top)  O reconditionare, nu o simpla depanare. 

Componentele de origine garantata sunt relativ scumpe, iar imperechierea unor tranzistori te poate sili sa cumperi loturi de 1000-2000 bc [!].

De curiozitate, cautati condensatori ELNA snap-in de valori mari si la tensiuni mari. Aproape ca nu se mai gasesc nicaieri iar daca sunt, costa si peste 100 euro bc. (exclus imitatiile chinezesti).

In al doilea rand, in valoarea manoperei intra si anii (multi) de pregatire a "doctorului".

Scuze de off-topic, dar e bine ca din cand in cand sa fie clarificate aceste lucruri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Scriu si eu un pic de offtopic, nu dati cu paru.

Cunosc un caz concret de reparatie al unui LCD din primele generatii. Individu il gaseste pur si simplu la scara blocului pus sa il ridice ghena. Il duce unui prieten de al lui la sa vada daca il poate repara. Binenteles ca l-a si reparat, aparatul functionand perfect. Problema in alimentare, electrolitici umflati. Cand vine individu sa vada daca a fost reparat, reparagiu ii cere bani doar pentru piese ca erau prieteni, nu i-a cerut decat vreo 70 de lei, deci o nimic toata. Ce credeti, a lasat ala tv-ul acolo si a zis ca il costa mult reparatia. Mi-a cazut fata cand am auzit, deci individul respectiv nu s-a multumit ca l-a gasit pur si simplu gratis, doar reparatia sa o plateasca, reparatie care costa o nimica toata. Probabil in mintea lui trebuia si reparatia sa nu coste nimic devreme ce l-a gasit oricum degeaba.

Asta ca sa vedeti si voi cum gandesc unii oameni.

Link spre comentariu

Tot consumerism este de vina. 

Acum vreo 30-40 de ani cind mergeai lunar cu TV-ul pe tuburi la service și dădeai o buna parte din salar numai ca să te poți uita 2-3 ore pe zi la al nu-stiu citelea congres, nimeni nu comenta a reparația este scumpa. 

Adevărul este ca exista aparate vechi care au o calitate deosebita și se merita reparate. 

Lumea în general nu reușește sa facă diferența între un aparat de 30-50 de ani care încă funcționează, eventual cu niște ciripeli simple, si un aparat restaurat ca la carte la care s-a obținut calitatea de la ieșirea din fabrica sau chiar mai buna. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sint multe amplificatoare care au potentiometrul de volum inaintea partii de preamplificare, nu la intrarea etajului final. Zgomotul etajului preamplificator fiind "amplificat permanent" de catre etajul final, se va auzi in permanenta un fisiit in tweetere, indiferent de pozitia potentiometrului de volum.

Excludem situatia in care tranzistorii din diferential(ele) de pe intrare sint compromisi, atunci aparind un zgomot tip "fierbere usoara".

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări