SICAR2014 Postat Iunie 30, 2021 Partajează Postat Iunie 30, 2021 Buna ziua, am primit un amplificator Sansui model au317, care are in permanenta un zgomot de fond, pe ambele canale, si care ramane la fel indiferent de pozitia potentiometrului de volum. Sunetul redat pare si putin distorsionat si nu se aude la intensitatea care trebuie, adica este mai redus in raport cu pozitia butonului de volum. Am schimbat tranzistorii finali si prefinali, toti condensatorii electrolitici de pe partea de amplificare, dar zgomotul de fond este in continuare prezent. Amplificatorul nu se incalzeste, nu are cablaje sau componente afumate. Nu am multe cunostinte in acest domeniu, dar imi place sa mesteresc si sa invat. Ce anume ar trebui sa mai verific si sa inlocuiesc? Multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 30, 2021 Partajează Postat Iunie 30, 2021 Il duci la un depanator care stie sa-l repare pt ca tu sigur nu stii daca pt zgomot de fond schimbi finali. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2021 Partajează Postat Iunie 30, 2021 Zgomotul de care tip e, fâşâit sau brum ? Că poate fi de la tranzistori şi rezistori cu zgomot sau de la filtraj de reţea prost.Prima dată trebuie să precizezi ce zgomot e.. Link spre comentariu
SICAR2014 Postat Iunie 30, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2021 2 minutes ago, validae said: Zgomotul de care tip e, fâşâit sau brum ? Că poate fi de la tranzistori şi rezistori cu zgomot sau de la filtraj de reţea prost.Prima dată trebuie să precizezi ce zgomot e.. Este un fâşâit. Link spre comentariu
SICAR2014 Postat Iunie 30, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2021 6 minutes ago, sesebe said: Il duci la un depanator care stie sa-l repare pt ca tu sigur nu stii daca pt zgomot de fond schimbi finali. Am schimbat acele componente, pt. ca pe langa acel fasait permanent, dupa cum am spus, sunetul redat era si distorsionat.... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2021 Partajează Postat Iunie 30, 2021 Distorsiunile provin din reglajul incorect al curentului de repaus.Înainte de a schimba ceva trebuie făcute măsurători, altfel poţi să strici şi mai mult performanţele.. Ca să depistezi sursa fâsâitului, decuplezi preamplificatoarele pe rând, selectorul de cale audio şi laşi doar etajul final cu intrarea legată la masă. Link spre comentariu
SICAR2014 Postat Iunie 30, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2021 11 minutes ago, validae said: Distorsiunile provin din reglajul incorect al curentului de repaus.Înainte de a schimba ceva trebuie făcute măsurători, altfel poţi să strici şi mai mult performanţele.. Ca să depistezi sursa fâsâitului, decuplezi preamplificatoarele pe rând, selectorul de cale audio şi laşi doar etajul final cu intrarea legată la masă. Am descarcat manualul service si am reglat biasul dupa specificatiile de acolo. Continui cu recomandarile dvs. Multumesc. Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 30, 2021 Partajează Postat Iunie 30, 2021 Acum 37 minute, sesebe a spus: Il duci la un depanator care stie sa-l repare pt ca tu sigur nu stii daca pt zgomot de fond schimbi finali. Il duci, dar sunt mari sanse sa fie refuzata reparatia. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 30, 2021 Partajează Postat Iunie 30, 2021 (editat) Daca spuneti ca ati descarcat manualul urmariti scema bloc [ pag 3 ], dupa pot de volulm [dat pe minim], e ampificatorul de ton, iesirea amplificatorului de microfon/ pre amp out- power amp in...pentru a localiza zgomotul se fac operatiile : 1. desfac legatura pre amp out- power amp [puntile de la spate] in daca zgomotul dispare atunci ampliful final e ok, daca nu se inlocuiesc si tranzistorii din diferential si VAS... 2. Zgomotul apare cand se face legatura dintre pre amp out- power amp in defect in amplificatorul de tonuri sau amp mic... 3. Zomotul poate sa provina din ampliful de microfon, ori potentiometrul volum microfon nu e pe minim ori este defect pentru verificare se desface iesirea amp microfon de la [pre amp out ]... Editat Iunie 30, 2021 de okean Link spre comentariu
deneinvins Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Verificați și integritatea componentelor mari (potențiometre, claviaturi, comutatoare, conectoare, mufe, etc.). Acestea pot fi afectate de condițiile ambientale. Recent, într-un amplificator care (brusc) a prezentat zgomot de fond, am găsit în interiorul potențiometrului de volum, un păianjen, ce-și stabilise domiciliul acolo. În urmă cu mai mult timp, într-un amplificator care a stat 3 zile pe o scenă în aer liber, am găsit sub un cablaj, o colonie de insecte, un fel de musculițe. Cred că vă dați seama ce-au făcut acolo. Remedierea acelei plăci a fost foarte dificilă, dar s-a rezolvat. Link spre comentariu
SICAR2014 Postat Iulie 2, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2021 2 hours ago, viobio1 said: Depinde de ariciul buzunarului celui care are aparatul, am depanat, restaurat n astfel de aparate vintage, unii au impresia că o să îi coste 50lei reparația, de asta sunt refuzați. Multe aparate ajung la diverși Dorei, nu le dau de cap sau le fac praf.... la final aparatul poate deveni donator de componente sau va costa mult mai mult depanarea. Interesant... in urma cu vreo 2 ani am dus la un atelier de reparatii un amp. cam din aceeasi perioada cu acest Sansui, am fost refuzat, explicatia: este cu tranzistori si nu sta nimeni sa-i imperecheze, daca era cu integrate se rezolva...recent l-am trimis la cineva din zona Bucurestiului (mester gasit pe facebook cu tot felul de prezentari de reparatii), "reparat", dar dupa cateva minute se incalzeste ca un calorifer, deci m-am cam lecuit. Inutil sa spun cat au costat taxele de transport prin curier. In seara asta am sa mai mesteresc la el,tinand cont de toate recomandarile dvs. Multumesc. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Doar ca idee, "in zona Bucurestiului" exista (si cunosc) cativa mesteri foarte buni, dar care, asa cum scria si Viobio, isi apreciaza munca la adevarata valoare, asa ca taxele de transport prin curier devin prea putin semnificative. Acum depinde si daca aparatul merita (valoric) o interventie care poate depasi de 2-3-4 ori costul unuia similar SH. Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 2 - 3 - 4 ori costul ? Si de ce ar vrea cineva sa repare in conditiile astea ? Adica vechitura e 300 de lei pe olx ( exemplu ) si costa 1000 reparatia sainteleg ? Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Costa 1000 lei sa o aduci la nivel de inca 15-20 de ani de functionare. La pretul de 300 lei este sa scapi de janghina. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 (editat) La 30.06.2021 la 11:34, SICAR2014 a spus: Am schimbat tranzistorii finali si prefinali, De curiozitate, cu ce i-ati schimbat? Ati gasit originali? Cum e facuta legatura dintre pre-out si amp-in? Nu-i janghina; cu niste radiatoare mai bune e chiar frumusel. Editat Iulie 2, 2021 de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum