Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 ssd pe care nu le vede Windows ,se vad doar in BIOS sau cu HWInfo

ezekiel

Postări Recomandate

Is numa bune de pus la recycle bin.

Eu am 2 care sunt vazute de wind. dar nu se poate modifica nimic pe ele, parca ar avea deepfreeze.

AM incercat tot ce am gasit pe net, unu l-am cimentuit, nu mai misca deloc...

Cel de-al 2-lea a ramas asa, cu datele la o data anume .... read only

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ezekiel

16

• nico_2010

6

• alexy

4

• modoran

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

hdd cu 0% life e foarte posibil daca nu a cedat complet sa o faca curand, asa ca testeaza-l cu HDD Sentinel, eventual poti sa ii dai o reinitializare hdd ,sau daca ai putea sa faci in linux sau din enigma2  o  reinitializare hdd ext4 eu asa am salvat mai multe hdduri si stickuri in linux ext4  ( il formateaza complet si realoca sectoarele BAD) - dupa terminarea reinitializarii in functie de stare si durata estimata de viata poti hotari daca il mai folosesti sau nu, in orice caz daca ai neaparat nevoie de el, foloseste-l pentru stocare date neimportante ( in cazul in care cedeaza complet in viitor)

Editat de alexy
Link spre comentariu

iarasi este foarte foarte bun programul , in care si acum il am si isi face foarte bine treaba HDD Regenerator

inainte de ale arunca , incearca toate posibilitatile 

wv0iDRj.png

Editat de alexy
Link spre comentariu

HDD Regenerator e f. bun dar pentru bad-uri . Problema la mine e ca nici macar nu vede ssd-urile . Doar anumite programe vad ssd -urile , dar degeaba.

Link spre comentariu

Dar cablul SATA l-ai verificat? Eventual poti sa-l inlocuiesti cu unul nou si sa reverifici identificarea discului in BIOS (cu ID si serial number).

Link spre comentariu
2 hours ago, ezekiel said:

cel cu Disk 0 si 0 B este ssd-ul iar Disk 1 cu 14Gb este stick-ul de boot.

Fa o imagine a unui stick (cel de 14Gb de mai sus sa zicem).
Si pe un PC care vede corect SSD-ul, pune imaginea asta pe SSD
Testeaza apoi ce apare pe PC-urile care nu vad SSD-ul corect.

Link spre comentariu
1 minute ago, Liviu.Mihaiu said:

Fa o imagine a unui stick (cel de 14Gb de mai sus sa zicem).
Si pe un PC care vede corect SSD-ul, pune imaginea asta pe SSD
Testeaza apoi ce apare pe PC-urile care nu vad SSD-ul corect.

Nu am cum ca niciun laptop din 3 si niciun PC din 2 nu vede corect ssd-ul.

Link spre comentariu

Din DISKPART da-i comanda "rescan" si vezi ce mesaj primesti.

L.E.: Tot din DISKPART da comanda "attribute disk clear readonly" (este posibil ca SSD-ul sa fie "write protected") si apoi comanda "clean" si "create partition primary".

Link spre comentariu
1 hour ago, nico_2010 said:

Din DISKPART da-i comanda "rescan" si vezi ce mesaj primesti.

L.E.: Tot din DISKPART da comanda "attribute disk clear readonly" (este posibil ca SSD-ul sa fie "write protected") si apoi comanda "clean" si "create partition primary".

Multumesc , o sa incerc si treaba asta , e posibil !

Link spre comentariu
44 minutes ago, Dxxx said:

Ai incercat o unealta LLF (low level format) de multe ori salveaza discuri total blocate...

Incercat , nici macar nu-l vede .

Link spre comentariu

Dacă după clean apare 0 octeți spațiu liber, HDD poate fi declarat decedat. Mai încearcă ceea ce a spus nico_2010 și dacă nici asta nu merge, atunci :mort

La HDD mecanice fabricate în ultimii 10-15 ani, datele despre mărimea fizică a HDD sunt înscrise pe platane. Demagnetizarea platanelor face ca biosul să vadă corect denumirea HDD (care e înscrisă într-un EEPROM), dar toate programele de partiționat vor vedea un HDD de mărime 0. Din greșeală, am făcut testul pe un HDD de 80G și unul de 200G. Ambele s-au manifestat la fel după demagnetizare.

Posibil că și la SSD-uri au păstrat aceeași regulă iar memoria flash în care sunt înscrise dimensiunile fizice, a crăpat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări