Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD sau TV LED...sau ce le deosebeşte şi ce le aseamănă

iuliantv

Postări Recomandate

Ledurile sunt punctul slab la noile tv-uri LED Tv.Avantajele ledurilor la iluminat sunt consumul şi greutatea reduse, dar fiabilitatea ledurilor de iluminare lasă de dorit la multe tipuri de televizoare.Cel puţin comparativ cu vechea tehnologie de iluminare CCFL. Când s-or ieftini OLed-urile om scăpa de chestia asta..

Edit: această discuţie a fost scoasă dintr-un topic de la depanare, dar ca să nu şterg toate intervenţiile am preferat să le mut într-un topic nou...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

8

• Florinel TV

7

• validae

6

• dan cod

3

Top autori în acest subiect

Acum 4 minute, validae a spus:

Prefer să arunc un Oled după zece ani, decât să schimb ledurile tot la doi ani la LCD-urile de acum...

La tv LED se schimba ledurile, la LCD se schimba lampile, oled sunt doar niste gunoaie scumpe, crezi ca va tine mult timp, eu zic ca cele mai bune au fost si vor fi cele CRT au tinut mult, astea noi nu vor tine cat un CRT nici o data

Link spre comentariu

TV LED e doar un LCD (liquid cristal display) cu iluminare LED, deci aceeaşi mâncare de peşte, dar în altă farfurie ....pe când OrganicLED e cu totul altceva.Că nu ne permitem decât telefoane OLED e altceva....dar şi vulpea zicea de struguri că-s acri.

Eu nu mă mai întorc în timp, că nu-s ca tataie din reclama aia cu ,,Cele mai bune erau televizoarele cu lămpi, astea sunt porcării...,,

Cum poţi compara o definiţie a imaginii de la un CRT cu un ecran HD ??? Că alea erau uşor reparabile, altă treabă....dar asta e tehnologia.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Florinel TV a spus:

La tv LED se schimba ledurile, la LCD se schimba lampile, oled sunt doar niste gunoaie scumpe, crezi ca va tine mult timp, eu zic ca cele mai bune au fost si vor fi cele CRT au tinut mult, astea noi nu vor tine cat un CRT nici o data

roaga un moderator sa stearga postarea ,ti.a scapat o greseala sper,lcd e ok,led e ,,eronat,, dar asa s.au obisnuit si negustorii sa scoata in evidenta ca e noutate,spun tv led ce e o ...........

Link spre comentariu
Acum 3 minute, iuliantv a spus:

roaga un moderator sa stearga postarea ,ti.a scapat o greseala sper,lcd e ok,led e ,,eronat,, dar asa s.au obisnuit si negustorii sa scoata in evidenta ca e noutate,spun tv led ce e o ...........

Eu cred ca LCD vine de la lampi si LED vine de la leduri, cred ca la asta s-au gindit producatori, acum daca s-au gindit la cristal lichid nu mai stiu, poate proveni scurtatura de la display s-au de la backlight, stie cineva? a intrebat cineva producatorul?

Link spre comentariu

Nu pot să cred că repari de atâta timp şi chiar nu ai fost curios să ştii de unde vine de fapt acronimul LCD. Sau că LED TV foloseşte de fapt acelaşi tip de  panel (display)LCD doar că iluminatul din spate (backlight)e cu leduri.LCD reprezintă tipul constructiv de ecran utilizat.Tipul de iluminat (lămpile)la vechile TV LCD era CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp). Acum au pus leduri şi le-au zis ,,LED TV,,.

Dar ecranul din faţa ta tot ăla e, adică Liquid Cristal Display.Display cu cristale lichide pe româneşte....

Dacă vrei să vezi un mare avantaj oferit de tehnologia OLED, încearcă să testezi ecranele la fel ca tipa din filmare cu un LCD...

https://www.facebook.com/sun.vander/videos/340254290914775/

Link spre comentariu
Acum 46 minute, Florinel TV a spus:

Eu cred ca LCD vine de la lampi si LED vine de la leduri, cred ca la asta s-au gindit producatori, acum daca s-au gindit la cristal lichid nu mai stiu, poate proveni scurtatura de la display s-au de la backlight, stie cineva? a intrebat cineva producatorul?

cred ca glumesti nu ?

sant monitoare cu adevarat led,cele folosite la reclame si nunumai

nu de alta,dar eu montez displayuri lcd la tv ,,led,, fara modificari hardware ,deci ?

producatorii s.au gandit doar la cum a scoate in evidenta ca e un produs mai nou

dar noi care depanam la ele nu ar trebui sa acceptam asemenea denumiri gresite,cel putin nu intre noi,daca clientul spune ca are led si nu lcd,e de inteles ,ca nu e de meserie si asta a vazut trecut la raft,sa nu mai spun de altii ce spun plasma la toate,plasma,lcd,oled,.....

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 1 oră, iuliantv a spus:

cred ca glumesti nu ?

sant monitoare cu adevarat led,cele folosite la reclame si nunumai

nu de alta,dar eu montez displayuri lcd la tv ,,led,, fara modificari hardware ,deci ?

producatorii s.au gandit doar la cum a scoate in evidenta ca e un produs mai nou

dar noi care depanam la ele nu ar trebui sa acceptam asemenea denumiri gresite,cel putin nu intre noi,daca clientul spune ca are led si nu lcd,e de inteles ,ca nu e de meserie si asta a vazut trecut la raft,sa nu mai spun de altii ce spun plasma la toate,plasma,lcd,oled,.....

Vortex LED da este clar ca are barete de leduri, daca era Vortex LCD era clar ca are lambi pe backlight , ce treaba are sticla de la display in denumirea tv-ului

Acum 2 ore, validae a spus:

Dacă vrei să vezi un mare avantaj oferit de tehnologia OLED, încearcă să testezi ecranele la fel ca tipa din filmare cu un LCD...

https://www.facebook.com/sun.vander/videos/340254290914775/

Vad ca nu sti ce este OLED, crezi ca la OLED dai cu ciocanul in display si nu se sparge, te inseli, nu vezi ca daca dai intr-o tabla cu ciocanul se cunoaste unde dai nu mai spun ca se mai si indoaie, dar la un tv sa dai cu ciocanul fara sa lase urme nu se poate, acel videoclip este 100% cea mai mare facatura, vad ca credeti tot de pe youtube

Acum 2 ore, validae a spus:

Nu pot să cred că repari de atâta timp şi chiar nu ai fost curios să ştii de unde vine de fapt acronimul LCD. Sau că LED TV foloseşte de fapt acelaşi tip de  panel (display)

Stiu ffoarte bine ca display este cristal lichid la toate LCD sau LED, eu ma refer la denumirea tv-ului, adica Vortex LED are baghete de led, si Vortex LCD are lampi

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Prescurtarea LCD nu are nicio legătură cu tehnologia din lămpile de retroiluminare.Ca să deosebească televizorul LCD ,,clasic,, cu iluminat CCFL de cele iluminate cu leduri, normal că au adăugat şi particula LED în denumire.Dar ca ecrane utilizate, tehnologie LCD sunt ambele...

Dacă ai două lanterne, una cu bec incandescent şi una cu leduri, nu le zici ,,lanternă,, la ambele ? Sau uneia îi zici ,,led,, şi celeilalte lanternă ?

Hai că făcurăm varză dintr-un topic care trata doar o problemă de iluminat...

Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

decât să schimb ledurile tot la doi ani la LCD-urile de acum...

Mai depinde si ce cumperi...pocnitorile no name sigur nu tin prea mult dupa expirarea garantiei. Am doua samsung de care sincer m-am plictisit, dar se incapataneaza sa mearga. Tot sper sa le pocneasca LED-urile ca sa am motiv sa le schimb, dar ele nu si nu. Unul are 14 si unul 12 ani. Dar de mers, merg ambele fara sughituri. Un crt intra in cartea recordurilor daca mergea atata vreme fara interventie.:rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări