marius2006 Postat Octombrie 24, 2007 Partajează Postat Octombrie 24, 2007 Hy all! Am montat niste mosfetzi cu mica pe radiator de la un amplificator si cand dau mai tare la volum e logic ca incepe radierea de caldura. Pur si simplu nu inteleg de ce nu-mi transmit caldura in radiator ... de fapt foarte putina caldura. Am strans suruburile foarte bine de la mosfetzi iar radiatorul era foarte curat.Am verificat temperatura de pe un mos cu un aparat de masura deja avea 50 grade.Eu as pune pasta termica dar trebuiesc izolati moshii . Ma intreb daca as putea pune pasta termica intre folia de mica si mos si radiator , ar transmite mai bine caldura ? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 24, 2007 Partajează Postat Octombrie 24, 2007 Pasta termică parcă e izolantă. Link spre comentariu
marius2006 Postat Octombrie 24, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2007 am bagat pan la urma si pasta termica peste mica si acu merge mai bine se transmite cum trebuie caldura. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 24, 2007 Partajează Postat Octombrie 24, 2007 Se muta la amplificatoare. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 25, 2007 Partajează Postat Octombrie 25, 2007 Daca se monteaza un tranzistor pe radiator intotdeauna se intinde un strat subtire de pasta termica (vaselina siliconica) pentru a realiza un transfer mai bun al caldurii de la capsula tranzistorului la radiator.Vaselina siliconica are rolul de a umple golurile de aer intre radiator si tranzistor aparute datorita prelucrarii suprafetei radiatorului sau daca acesta nu este perfect plan.Nu se pune in exces deoarece la strangerea suruburilor de fixare surplusul este scos la marginea capsulei tranzistorului, se prefera un strat subtire si continuu, fara goluri.Pentru tranzistoarele care trebuie izolate de radiator se foloseste o folie de mica sau corespondentul din silicon ( acele folii de culoare gri si flexibile ca un cauciuc) la care de asemenea se foloseste vaselina siliconica.Vaselina siliconica se aplica pe ambele parti ale foliei de mica dupa care se monteaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum