Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu transmiterea caldurii prin mica .... HELP!!!

marius2006

Postări Recomandate

Hy all! Am montat niste mosfetzi cu mica pe radiator de la un amplificator si cand dau mai tare la volum e logic ca incepe radierea de caldura. Pur si simplu nu inteleg de ce nu-mi transmit caldura in radiator ... de fapt foarte putina caldura. Am strans suruburile foarte bine de la mosfetzi iar radiatorul era foarte curat.Am verificat temperatura de pe un mos cu un aparat de masura deja avea 50 grade.Eu as pune pasta termica dar trebuiesc izolati moshii :) . Ma intreb daca as putea pune pasta termica intre folia de mica si mos si radiator , ar transmite mai bine caldura ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius2006

2

• yo9hrb

1

• MiniTehnicus

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Daca se monteaza un tranzistor pe radiator intotdeauna se intinde un strat subtire de pasta termica (vaselina siliconica) pentru a realiza un transfer mai bun al caldurii de la capsula tranzistorului la radiator.Vaselina siliconica are rolul de a umple golurile de aer intre radiator si tranzistor aparute datorita prelucrarii suprafetei radiatorului sau daca acesta nu este perfect plan.Nu se pune in exces deoarece la strangerea suruburilor de fixare surplusul este scos la marginea capsulei tranzistorului, se prefera un strat subtire si continuu, fara goluri.Pentru tranzistoarele care trebuie izolate de radiator se foloseste o folie de mica sau corespondentul din silicon ( acele folii de culoare gri si flexibile ca un cauciuc) la care de asemenea se foloseste vaselina siliconica.Vaselina siliconica se aplica pe ambele parti ale foliei de mica dupa care se monteaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări