Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bec scala radio

Postări Recomandate

As vrea sa cumpar 4 becuri pentru scala radio , ca cele din poza.

Sint cu sticla matuita . 7V/0.3A cod bec Philips 7996D

Multumesc.

P.S. pentru 4 becuri pot sa dau la schimb un ECC85

bec.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinapostol

6

• BRANCA

3

• mihail-cornel

2

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 32 minute, BRANCA a spus:

Cauţi super rarităţi.Ar merge desfăcute şi băgat led în interior.Sau,mai simplu,înlocuite cu becuri 6,3V adaptate.

https://m.olx.ro/d/oferta/becuri-lanterna-pistol-de-lipit-scala-radio-si-diverse-2-5-v-18-v-IDeGaqK.html

Sint rare, de aceea sint dispus sa dau un ecc85 pentru 4 becuri. Am pus la scala becuri de 6 v dar lumineaza prea tare.... si nu mai are aspectul "vintage"

Link spre comentariu

Păi eu am spus becuri "adaptate",adică calculai un rezistor serie să cadă 0,7V...Apoi s-ar putea încerca o sablare f f fină,la o firmă specializată.

La limită cred că o vopsea sau lac colorat translucid,termorezistent,aplicată pe bec,ar difuza lumina.

S-ar putea încerca şi tub termocontractibil transparent sau scotch kapton.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

In caz ca nu gasesc becuri Philips 7996D o sa fac modificarea cu becuri moderne de 6V. Asa radioul incepe sa devina un amestec de vechi si modificari cu iz de nou. Oricum are o modificare majora de la tubul EMM803 la EM84 +un led..... 

Link spre comentariu
Acum 14 minute, leo 17 a spus:

becuri de 6,3 v am eu

Stiu... Dar ma costă posta mai mult ca becurile, si as prefera de 7V. In caz ca nu gasesc iti dau un mesaj. 

Mulțumesc 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

Poţi inseria o diodă cu becul de 6,3V

Cred ca trebuie inseriate doua, antiparalel. O singura dioda va redresa monoalternanta si tensiunea eficace echivalenta va fi jumatate din cea dubla alternanta din care se mai scade si caderea de tensiune pe dioda. Rezultatul va fi o lumina lesinata de bec de 6.3V alimentat la vreo 6.3/2 - 0.7 = 2.45V

Editat de cirip
Link spre comentariu
La 30.06.2021 la 12:55, BRANCA a spus:

Acu mi-a picat fisa.Poţi inseria o diodă cu becul de 6,3V.E perfect pentru alimentarea din 7V.

mai baga una!

Link spre comentariu

Mai bine bagă o rezistenţă, că tot acolo se duce diferenţa de tensiune...nu ştiu de ce atâta încrâncenare să pui becuri care nu se mai fabrică, doar pentru ,,autenticitate,,. De parcă se uită cineva ce luminează în spatele scalei...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări