Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volum incinte inchise

alexcore

Postări Recomandate

Salutari! Am un proiect la care lucrez, si anume o boxa portabila stereo cu incinta de tip inchis. As vrea sa stiu daca se recomanda separarea celor doua canale cu un perete despartitor iar daca se merge pe volum comun, difuzoarele vor "vedea" un volum mai mare (dublu?) fata de prima varianta prin urmare obinand un raspuns mai bun in frecventa (joase)?  Tind sa cred ca Nu, si ca este recomandata separarea canalelor dar vad ca volumul comun se practica. De exemplu Sonos Play 5 si Google Home max.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexcore

2

• +_Florin_+

1

• Mircea

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

1 hour ago, alexcore said:

Salutari! Am un proiect la care lucrez, si anume o boxa portabila stereo cu incinta de tip inchis. As vrea sa stiu daca se recomanda separarea celor doua canale cu un perete despartitor

La modelul asta de proiect chiar nu conteaza.

iar daca se merge pe volum comun, difuzoarele vor "vedea" un volum mai mare (dublu?) fata de prima varianta

Nu, caci tot 2 difuzoare ai in incinta.

prin urmare obinand un raspuns mai bun in frecventa (joase)?  Tind sa cred ca Nu,

Raspunsul e nu.

si ca este recomandata separarea canalelor dar vad ca volumul comun se practica. De exemplu Sonos Play 5 si Google Home max.

Am zis mai sus ca la genul asta de cutie cantatoare, chiar nu conteaza daca le separi sau nu. Nu vei percepe nimic calitativ in plus.

Link spre comentariu

Eventual poti experimenta un perete despartitor din pasla 1.5-2cm ,pt ca undele reflectate inspre spate  sa nu iasa prin membrana celuilalt......

Link spre comentariu

Sau poți experimenta un perete despărțitor (placă pătrată din lemn) care poate fi introdus ori tras afară rapid printr-o fantă din spatele incintei. Așa poți face o comparație în timpul audiției. Dacă-i mai bine cu despărțitor, îl fixezi acolo dacă nu renunți la perete și astupi (închizi) fanta.

Părerea mea este că nu vei sesiza diferențe notabile ...

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri! Am decis sa adaug totusi peretele despartitor pentru a evita eventualele probleme de faza sau rezonanta dintre cele doua canale/difuzoare. Voi reveni cu rezultatul, daca sunt sau nu schimbari privind calitatea sunetului sau raspunsul in frecventa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări