Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oare Hubble se apropie de moarte?

-Atlas-

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

4

• maxente

4

• +_Florin_+

3

• -Atlas-

3

Top autori în acest subiect

Mai trebuie si navete pentru depanare si intretinere (heliu lichid, etc.). In prezent nu este nici o naveta disponibila, poate in viitor. Calculatorul care s-a stricat este un 486 foarte bine construit, in 2009 a fost considerat cel mai sigur.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, RealAlex a spus:

Webb, in schimb, este trimis departe si nu prea mai ai cum sa surubaresti la el, din cauza asta tot au amanat lansarea, au vrut sa fie siguri ca toate sistemele de pe el sunt functionale.

Din ce am citit, vor sa il puna dincolo de Luna sa fie cat mai ferit interferentele de pe pamant.

Link spre comentariu
La 25.06.2021 la 21:15, +_Florin_+ a spus:

a fost un proiect de mare succes, respect maxim pentru specialiștii care l-au proiectat construit și ținut în funcțiune atâta timp!

Asa o fi dar sa ne amintim cat de proasta a fost focalizarea oglinzii. Primele imagini au fost sub orice ce critica! Au mai trebuit niste banuti(!) sa-l puna la punct.

Link spre comentariu
Acum 48 minute, gica70 a spus:

Asa o fi dar sa ne amintim cat de proasta a fost focalizarea oglinzii. Primele imagini au fost sub orice ce critica! Au mai trebuit niste banuti(!) sa-l puna la punct.

Ca si la noi dealtfel. Termina autostrada si apoi mai trebuie sa cirpeasca la ea inca minim 10 ani ca sa devina full-functionala ca o autostrada adevarata.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Acum 42 minute, Mircea a spus:

N-a fost nicicând o “problema” adevarata, din condei s-a făcut din țânțar... ditamai armăsarul.

La ce te referi cand spui acest lucru? Din monent ce a fost trecut pe linie moarta, si s-a trecut pe hardware-ul de back-ul ca sa poata functiona in continuare, ce inseamna?

Din moment ce iti folosesti asul din maneca, eu cred ca a fost groasa si arsa’

Oare mai sunt asi pusi deoparte?

Link spre comentariu

E știut ca back-up-ul era acolo ca sa asigure un centru de gravitație... sa zicem... central, nu?! Altfel spus, punem ceva greutate si in stânga sa nu stea înclinat.

:reytre

Link spre comentariu
Acum 1 oră, gica70 a spus:

"După părerea lui Chaisson, ambiţia şi invidia (si, zic eu, aroganta) au fost factori care au dus la apariţia necazurilor cu telescopul Hubble." "...sistemul optic al telescopului nu a fost bine realizat şi a fost testat insuficient de nişte ingineri prea siguri de ei înşişi, care nu au primit sfaturi utile din punct de vedere tehnic şi ştiinţific de la alte persoane ce nu aparţineau părţii contractante secrete"

Si exact acelasi lucru este pe cale sa se întâmple cu JWST.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Daca cu Hubble au mai zburat pe langa el si l-au mai reparat pe ici, pe colo, cu JWST o sa fie si mai nasol ca o sa il arunce dincolo de Luna si daca nu-l nimeresc bine din prima, au belit-o din cotor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări