Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dansette HiFi Mk2 (HiFi Vintage 1960s)

Vizitator

Postări Recomandate

1 hour ago, merck said:

, daca insa te aflii in situatia:

Eu am două lămpi (ipotetic), prin una măsurat trece 80 mA şi prin cealaltă trece 85 mA

Atunci faci sa fie identice.... 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dorel

4

• Усилитель

3

• merck

3

• Kosmin

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru un dezechilibru de curent așa se întâmplă(am prezentat cu un deceniu în urmă).

Frecvența foarte joasă, balansată/debalansată negativarea tuburi finale, puterea nominală în sarcină.

PS Așa răspunde un transformator de ieșire bun la frecvențe joase.

LE transformatoarele de ieșire Toroidy răspund similar la frecvențe joase.

Personal nu creditez mitul superiorități  miezurilor E+I în raport cu miezurile toroidale.

Pentru aproximativ același palier de preț rasunsul Toroidy net superior Edcor sau Hammond. Indel fiind o "glumă proastă" nu poate fi comparat/recomandat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cam asa arata oscilograma facuta de mine pt amplificatorul Mullard 5-20 (realizat recent), trafuri Toroidy TTG-EL34PP, sqw la 30Hz. Mai am putin de bibilit la el dar de auzit, se aude foarte bine deci sunt multumit de aceste toroidale. Am facut mai multe oscilograme, printre care si sqw la 10KHz, le pot atasa daca prezinta interes.

206196715_5933891573289363_549629058906291960_n.jpg

Editat de Adrian Biruescu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Adrian Biruescu a spus:

Cam asa arata oscilograma facuta de mine pt amplificatorul Mullard 5-20 (realizat recent), trafuri Toroidy TTG-EL34PP, sqw la 30Hz. Mai am putin de bibilit la el dar de auzit, se aude foarte bine deci sunt multumit de aceste toroidale. Am facut mai multe oscilograme, printre care si sqw la 10KHz, le pot atasa daca prezinta interes.

Bine venită prezentarea Adrian(Toroidy TTG-EL34PP răspuns sqw 30Hz), pentru o bună parte a colectivității prezintă interes(așa cred).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc, atasez mai multe poze inclusiv cu amplificatorul in testare; am facut si niste masuratori sinus la 30Hz, 1KHz si 20KHz, le voi atasa ulterior. SQW din poza e la 10KHz.

20210625_184522.jpg

20210625_184545.jpg

Link spre comentariu

Răspuns 10KHz-sqw foarte bun pentru un amplificator cu tuburi cu sarcina cuplată prin transformator de ieșire(Toroidy TTG-EL34PP).

În aceste condiții Doreii care blamează miezul toroidal(Toroidy) pot lua o pauză până la prezentarea unui răspuns asociat transformator de ieșire Indel (E+I).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Toroidy fabrica deja si trafuri PP cu UL si CFB  ,pt un raspuns si mai bun ,distorsiuni mai mici .( 2K-4K-5K -6.6K -8K )

https://sklep.toroidy.pl/en_US/c/Cathode-Feedback-PP/163

https://sklep.toroidy.pl/en_US/p/-TTG-CFB5000PP-Tube-output-CFB-transformer-5kOhm-Cathode-Feedback-Push-pull/659

182e8fb3fec51fbf364f07cc09ac11e4.jpg

Ultra-wide bandwidth output toroidal transformer with Cathode Feedback CFB windings introduces benefits of toroidal cores to tube output. Cathode Feedback CFB winding allow You to take well know advantages of this kind of circuits such as larger damping factor an much better controlled, extremely quick, tight and powerfull bass response.
Cathode Feedback also minimizes THD and intermodulation distortions and makes total bandwidth ultra-wide without using overal negative feedback from output to input of Your amp. All of it makes Your sound amazing, detailed and spacious.

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Balansul ia_0 secțiuni finale ECL86 pentru schema postată în deschidere subiect se poate rezolva de această manieră(fără alterarea performanțelor).

Rezistențele și semi-reglabilul din puntea de balans pot fi de 0,25W(preferabil 0,5W).

Balansarea negativări pote fi făcută și dinamic(sqw 30-40Hz) ca în filmulețul prezentat.

balans-hi-fi-mk-2.gif

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări