Vizitator Postat Iunie 24, 2021 Partajează Postat Iunie 24, 2021 (editat) Un amplificator consacrat ușor de construit(nu implică reglaje). Transformatorul de ieșire cost relativ mic (se găsește aici https://sklep.toroidy.pl/en_US/p/TTG-ECL86PP-Tube-output-transformer-10kOhm-2xECL86-2xPCL86-Push-pull-or-similar/609 ). Transformatorul de alimentare poate fi https://sklep.toroidy.pl/en_US/p/TSTA-0100002-Mains-transformer-for-tubes/643 sau se confecționează/bobinează unul. Aproximativ 10W sinus nelimitat în sarcină la ieșire Corecția de ton regândită pentru potențiometre de 1MΩ (mai ușor de procurat/găsit). Cost aproximativ pentru două canale(L+R) 300€ +20%/-0% (toate componentele noi). Editat Iunie 24, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 27, 2021 Partajează Postat Iunie 27, 2021 La un moment dat am fost curios cum au masurat cei 277H ? Ei nu dau aceste detalii, ii rugasem si printr-un email cu ceva ani in urma daca pot impartasi aceste date fiindca aveam o pereche de transformatoare de iesire (ceva mai mari, tot de la ei pt el34) si oricum le-as fi sucit/masurat tot nu ajungeam la cifrele respective. Aveti un astfel de transformator pe masa? Daca da, la o incarcare de 150mA ce inductanta cititi la 20Hz sau 100Hz ori 1kHz ?(in functie de capabilitatea puntii rlc) Link spre comentariu
simson Postat Iunie 27, 2021 Partajează Postat Iunie 27, 2021 Posibil sa fie inductanta masurata fara componenta continua...sau o fi amagire de marketing, lipsa unei virguli intre cifrele 7. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 27, 2021 Partajează Postat Iunie 27, 2021 Și cu și fără polarizare...cam așa îmi dădea și mie cu o virgulă printre cele 3 cifre (591H era numărul declarat) dar zic să întreb dacă a mai încercat cineva să le măsoare și cum a procedat dacă a găsit aceleași numere. Altfel raportul calitate/preț este destul de bun și chiar după câțiva ani de funcționare nu am avut ce să le reproșez. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 (editat) O metodă alternativă determinare Lp circuit rezonant de frecvență joasă(20Hz-50Hz , circuit LC serie/paralel). Exemplu pentru o capacitate C(cunoscută) se găsește rezonanța LC la 37Hz rezultă L(Lp). Într-adevăr Toroidy nu specifică condițiile determinare Lp. Supoziția cu "virgulă mobilă" lasă de dorit (Toroidy nu și-ar permite, toată documentația lor ar deveni profund greșită). În opinia mea din documentația Toroidy lipsește puterea în sarcină pentru banda precizată și atenuarea la capetele benzi precizate. (în lipsă date se subînțelege -3dB la capetele benzi raportat la 1KHz dar pentru ce putere în sarcină...) PS Am avut de trei ori ocazia să verific comportamentul transformatoarelor de ieșire produse de Toroidy în montaj, de fiecare dată am fost plăcut impresionat. Personal nu am găsit un raport calitate-preț mai bun. Editat Iunie 28, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Dorel Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 Miezul la traf-ul recomandat este mai mic decât pentru EL84. Problema traf-ului pentru ECL86 este la câţi miliamperi se saturează. La cea mai mică debalansare s-ar putea să nu mai corespundă datele miezul fiiind aproape des saturaţie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 (editat) Miliaperii ăia Dorel țin și de forma de undă și evident perioada acestei forme de undă. Cam așa se comportă un miez când intră în saturație. (evident pentru o formă de undă sinus și aceeași putere în sarcină miezul nu nu ar fi intrat în saturație la 12-13Hz) Editat Iunie 28, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Dorel Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 Ca traf. de ieşire se poate folosi şi Indel TGL20/002 şi e mai ieftin decît unul toroidy. Cam ce distorsiuni are amplificatorul la puterea maximă (10W) la 1Khz? Citat Link spre comentariu
merck Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 26 minutes ago, Dorel said: Ca traf. de ieşire se poate folosi şi Indel TGL20/002 şi e mai ieftin decît unul toroidy. Indel TGL20/002: Quote Bandwidth 0.03...15kHz TTG-ECL86PP Quote Frequency bandwidth (-3dB) 10Hz - 43kHz Si nu-i singurul traf de la Indel care nu urca. Link spre comentariu
Dorel Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 Eu am două lămpi (ipotetic), prin una măsurat trece 80 mA şi prin cealaltă trece 85 mA, Care din cele două traf-uri este mai bun? Şi cei de la Indel puteau trece 15hz la 30 khz da la -6dB şi nu specificau. Toroidal la 10 hz , cred că glumeşti. Cum spuneam au făcut şi economie de fier faţă de unul pt. EL84. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 (editat) Dorel 10Hz Nu se pun în discuție la modul ăsta simplist/necorelat. Pentru un minim de corectitudine se precizează forma de undă și puterea transferată sarcini, atenuarea în raport cu frecvența de referință. Se pot înregistra diferențe semnificative pentru aceeași 10Hz funcție de forma de undă și puterea transferată sarcini pentru unul și același transformator de ieșire. Dorele dacă ai obiecții sau consideri subiectul deplasat ai posibilitatea raport la un click distantă. Editat Iunie 28, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
merck Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 3 hours ago, Dorel said: Eu am două lămpi (ipotetic), prin una măsurat trece 80 mA şi prin cealaltă trece 85 mA Daca la un PP ai printr-o lampa 80mA si prin cealalta 85mA => ai un THD foarte mare. Daca traful toroidal PP nu are intrefier se satureaza mai repede fata de cel E+I, dar daca are intrefier atunci poate se va satura mai greu decat E+I. Astazi nu mai este mare smecherie sa faci miezul la un toroidal ca mai jos: Link spre comentariu
Dorel Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 Toroidal însemna inel aşa cum sunt cele de la toroidy, iar ele sigur nu au întrefier ,doar cele pentru SE iar alea au un singr întrefier. Poţi găsi chestiile aceste pe siteurile poloneze (ei le-au disecat cel mai bine şi mai ales le prezintă profesionist măsurate şi testate. Cel mai pertinent din tot de am văzut pe net, TDH IMD pentru diferiţi curenţi , puteri de la min. la maxim. etc). Am desfoăcut cîndva un toroidal şi avea acest fel de întrefier ( tăiată fîşia de tablă în mai multe locuri)numai că nu era tăiat perfendicular ci puţin în diagonală. Dacă la Indel e corect ce scrie pe transformator (am ceva îndoieli) cred că e tot ce are nevoie un ECL86. Aceste lămpi nu se mai fabrică. Modul de bobinaj nu este extraordinar are 4 secundare şi 3 primare, primul şi ultimul este secundar. Sunt făcute pentru hobby amatori. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 7 hours ago, merck said: Daca traful toroidal PP nu are intrefier se satureaza mai repede Eu asa stiu ca la PP nu trebuie intrefier.....si nu se satureaza ......( a nu se depasi curentul dat de producatorul transformatorului si cel al tuburilor finale .) Curentul catodic este prea mare ........( 80mA pt EL84 ) Link spre comentariu
merck Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 6 minutes ago, Усилитель said: Eu asa stiu ca la PP nu trebuie intrefier.....si nu se satureaza ......( a nu se depasi curentul dat de producatorul transformatorului si cel al tuburilor finale .) Curentul catodic este prea mare ........( 80mA pt EL84 ) Daca ai curentul de repaus identic prin ambele infasurari nu ai nevoie de intrefier la toroidal, daca insa te aflii in situatia: Quote Eu am două lămpi (ipotetic), prin una măsurat trece 80 mA şi prin cealaltă trece 85 mA raspunsul trafului nu va fi ok (depinde de cat de mare este miezul). Trafurile E+I sunt mai "imune" la curentii inegali de repaus. Lundahl chiar si la PP are un mic intrefier. Nu am sapat sa vad cum sunt miezurile la trafurile Toroidy, dar stiu ca astazise folosesc din ce in ce mai mult miezuri ca cel de mai jos: se poate vedea in partea stanga intrefierul (uita-te mai atent la punctele negre care apar): Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum