alexy Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 (editat) oare se merita sa cumpar Scanspeak Voice Coil , pentru difuzoarele arse? https://www.madisoundspeakerstore.com/scanspeak-voice-coils/scanspeak-voice-coil-d2904-7100/ dupa cate se vede in poza sau umflat(au iesit fum din ele) culmea la masuratori difuzorul din dreapta merge da bine la masuratori 3,6 ohmi si functioneaza, dar sigur este compromis fata de cele noi este diferenta,,,,, Editat Iunie 23, 2021 de alexy Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 (editat) In principiu trebuia specificat exact modelul ,parametrii ,si cel mai mic pret de cumparare la unul nou , sa stim despre ce "vorbim ".....Si in ce este montat : boxa cu 2 cai sau 3 sau.... .La 66 dolari plus transport nu mi se pare rentabil. O singura spira in scurt afecteaza performantele si difuzorul va continua sa se"arda "tot mai tare =alte spire in scurt/sunet tot mai slab. Fara modelul exact am gasit asemanator dupa aspect ,nou ,la noi cu 239 lei . https://www.audioclub.ro/scanspeak-d2604/833000?gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9VkDLQqSAqnMGwQp_MyoaxothpS0VpvpRo-XXJhXUngN8fvAwjBtCBoCZo0QAvD_BwE Dar poate fi si asta la 238 dolari... ScanSpeak Revelator D2905/9900-00 1" Tweeter Textile Dome Mai depinde si de finante ,daca ai bani sa investesti . Nu zic ca nu sunt grozave ,dar la unele firme ,o parte din pret( poate mai mare ) este marca ... Daca e boxa pe 3 cai as pune un tweeter Ribbon ....ceva gen : https://www.partysound.ro/audio/difuzoare-profesionale/tweetere/tweeter-ribbon-monacor-rbt-95/46065?gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9ZUqX9g0UNsVtud-govA3XWW0ibnkwwYJNZSFLWG20WFV-NlLuBQ2BoC3YYQAvD_BwE sau mai scump . Apropo ,stie cineva ,daca Pyle PDB 28 sunt bune , ca la parametrii arata super,la fel ca si pretul... 1'' Titanium Super Tweeter Diamond Chrome Cutting Finish Die-Cast Aluminum Frame 1'' High Temperature Kapton Voice Coil 30 oz Magnet Structure 150 Watts RMS/300 Watts Peak 4-8 Ohms Impedance Ferro Fluid Enhanced Voice Coil Sensitivity: 104dB Frequency Response: 2kHz - 20kHz Mylar Crossover Capacitor Included 3.125'' Diameter - 2'' Mounting Depth Sold as: Single Weight: 1.87 lbs. Editat Iunie 23, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
merck Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 ScanSpeak Revelator D2904/7100-03 Wide Surround, Black Face Plate este tweeterul lui si de nou costa 291$. https://www.madisoundspeakerstore.com/scanspeak-soft-dome-tweeters/scanspeak-revelator-d2904/7100-03-wide-surround-black-face-plate/ 1 hour ago, alexy said: oare se merita sa cumpar Scanspeak Voice Coil , pentru difuzoarele arse? https://www.madisoundspeakerstore.com/scanspeak-voice-coils/scanspeak-voice-coil-d2904-7100/ Normal ca merita sa le cumperi. Vad ca nu sunt nici greu de montat: Link spre comentariu
alexy Postat Iunie 23, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2021 https://www.speakerdesign.net/scan_speak/tweeters/7100/7100_tweeter.html Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Schimba-le numai membrana cu bobina. Numai sa fii atent la montare. Link spre comentariu
alexy Postat Iunie 23, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2021 (editat) ma tot uit la bobina difuzorului , dupa cate se vede in poza sau poate ma insel , este destul de gros firul nu ca firul de par ( spire putine) , si cand ma gandesc ca intro secunda au iesit fum din ele ( sa mai discutat despre asta oscilatii , bobina la iesire etc) Editat Iunie 23, 2021 de alexy Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Nu ai specificat in ce sunt montate si in ce situatie de exploatare s-a intamplat "evenimentul " .Inafara de o mare suprasolicitare ,cu wati peste specificatii , nu ar trebui sa scoata fum , condensatorul din filtru si bobina paralel ar trebui sa "lucreze "... Ar trebui verificate amandoua.... Ce amp ai folosit ? Link spre comentariu
alexy Postat Iunie 23, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2021 am folosit amp SARA Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Boxe DIY , sau de fabrica ? starea condensatorului ,bobinei ? din filtru .si la putere mare s-a intamplat "fenomenul "....ca poate se intampla din nou...alti bani ,alta distractie... Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Parca am un deja vu Link spre comentariu
alexy Postat Iunie 23, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2021 (editat) "Haralambie" da sincer cred ca stii despre ce este vorba "Усилитель" sant boxe DIY Editat Iunie 23, 2021 de alexy Link spre comentariu
validae Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Dacă sunt boxe DIY, fii pregătit pentru alte defectări de acelaşi gen....nu ai menţionat nimic de filtrele folosite.Dacă ,,ai dat,, cu bass în tweetere, ori ampul nici nu are filtru care să taie frecvenţele ultrasonice pe ieşire.....kaput tweetere.Nu ai fi primul care o păţeşte, am bobinat la greu pentru nişte lăutari amatori acest gen de tweetere....acum cred că s-au mai potolit sau au schimbat boxele, că nu m-au mai solicitat de ceva timp. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Într-adevăr, s-a discutat mult și bine despre asta, s-a acuzat și amplificatorul și s-au cautat explicații pt defectarea tweeterelor dar schema filtrelor de la boxe nu am văzut-o încă. Bine spune Validae. Am văzut la scheme gresite pe diyaudio de nu-mi venea sa cred. Pune schema filtrelor cu valori și cu tipul difuzoarelor utilizate. Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 11, 2021 Partajează Postat Septembrie 11, 2021 In opinia mea unele din cele mai bune tw ever made. In mod cert merita reparate, dar trebuie sa aflii si cauza pentru care s-au prajit. Eu suspectez un filtru cu probleme.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum