Vlad.Florin Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Detin aceasta combina la care s-a ars transformatorul Stie cineva ce tensiuni ar trebui sa aiba pentru ca service manual nu gasesc la ea? Multumesc Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Pai, nu se poate rebobina traful? Nu se poate demonta, e impregnat? Link spre comentariu
sla Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 (editat) Transformatorul se vede ca-i ars sau doar infasurarea din primar este intrerupta? Intreb asta fiindca-i foarte posibil ca in primar sa existe o siguranta termica intrerupta si asta s-ar putea remedia fara rebobinare ( siguranta poate este legata la pinii exteriori ai trafului). Poate o poza cu acest traf ar fi benefica pentru lamurire. Editat Iunie 23, 2021 de sla Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Iunie 23, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2021 are siguranta termica si l-am legat pe direct si imi bate sigurantele deci e clar are spire in scurt... Ma gandesc ca rebobinarea lui costa mai mult decat sa gesesc altul de aceea as vrea sa aflu ce tensiuni scoate Link spre comentariu
sla Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Am gasit manualul de service pentru modelul MX540, nu cred ca difera foarte mult de 550 ( poate la puterea de iesire, tensiune de alimentare finali): https://www.hifiengine.com/manual_library/marantz/mx540.shtml Asa arata partea de alimentare (traf) la acest model: Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Iunie 24, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2021 Multumesc petru ajutor Da seamana Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Iunie 24, 2021 Partajează Postat Iunie 24, 2021 (editat) Pentru ceva asemănător am făcut comanda la Petra iasi. I-am dat dimensiunile, tensiunile si curenții necesari pe fiecare ramură. I-am trimis si schema aparatului, Se potrivește perfect, are izolație intre primar si secundar, Editat Iunie 24, 2021 de barbulescuorlando Link spre comentariu
sla Postat Iunie 24, 2021 Partajează Postat Iunie 24, 2021 (editat) Daca aceasta este schema ( sau una foarte asemanatoare), in afara de traf trebuie verificate si piesele din primar (diodele, MOSFET-ul, tiristorul), daca a actionat siguranta termica inseamna ca prin primar a trecut un curent mare, curent care putea sa afecteze semiconductorii prin care a trecut. Acest aparat are o alimentare mai ciudata, nu are traf mic pentru ST-BY (alimentare separata) , are un singur traf mare care in ST-BY este alimentat cu o tensiune redusa (30V in loc de 230), tensiune obtinuta prin deschiderea corespunzatoare a unui tranzistor MOSFET. Acesta nu este doar pentru ST-BY ci si un regulator de tensiune secundara (+16V), adica functie de consum (motoare de CD, casetofon, putere iesire audio, etc) tensiunea primara a trafului este reglata in domeniul 180-220V asfel incat in secundar sa fie asigurate tensiunile necesare. Probabil ca schema la modelul MX550 nu este chiar identica, dar este asemanatoare ( nu are traf mic pentru ST-BY). Editat Iunie 24, 2021 de sla Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Iunie 24, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2021 Am verificat restul componentelor si sunt ok dar din pacate pentru transformator sigurata termica nu a actionat decat prea tarziu..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum