icar Postat Septembrie 24, 2021 Partajează Postat Septembrie 24, 2021 Cu scuzele de rigoare, pentru a nu mai deschide alt topic, ce parere aveti de astea? https://hobbymarket.ro/scule-instrumente-accesorii/kit-diy-osciloscop-dso138-cu-ecran-24-tft-lcd-si-carcasa-p-1228.html https://www.sigmanortec.ro/Osciloscop-Digital-DSO150-p209611542?gclid=CjwKCAjw7rWKBhAtEiwAJ3CWLLyqgPGaABDwVX7aLTpzXErQgAS17UfDOOLmz2kt91zPQM2UvcGzshoCGRkQAvD_BwE Nu ca performante, ca sunt clare, ci ca utilitate "de buzunar", ca sa zic asa. Adica verificarea si punerea la punct a unui sistem audio, verificarea unui oscilator audio, deci nu chestii de telefonie, radio, doar chestii pâna pe la 200 kHz. Se manipuleaza, usor? Link spre comentariu
M.Adrian Postat Septembrie 24, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2021 Am avut eu kitul din primul link, cred ca este in regula pentru ce aveti nevoie, eu am verificat cu el si trenul de impulsuri de la un senzor dht11 si era in regula, iar un proiect de amplificator de instrumentatie pentru facultate, tot cu ala l-am facut. Se manipuleaza relativ usor dupa ce te obisnuiesti cu butoanele, e un buton care selecteaza functia, si tot comuta pe baza de timp, amplitudine/diviziune, etc, cu doua butoane se regleaza setarea aleasa, unul pune pauza la semnal iar restul nu mai tin minte. Link spre comentariu
core Postat Septembrie 24, 2021 Partajează Postat Septembrie 24, 2021 Eu am cel din al doilea link. L-am luat cu vreo suta de lei SH, si mi se pare usor de folosit si intuitiv. La al meu nu am vazut sa aiba textul suprapus peste forma de unda, in rest e la fel, butoane, partea de sus si de jos. Are un usor flicker la update display, in rest textul este destul de clar pentru marimea display-ului, butone cu 2-3 functii care se schimba in bucla, ca functie, si de rotita se modifica valoarea. Daca nu lucrezi cu tensiuni prea mari sau frecvente mari, este la indemana de folosit pe o masa aglomerata. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 24, 2021 Partajează Postat Septembrie 24, 2021 Eu am cumpărat jucăria asta dar nu am apucat sa vad exact ce știe face. Clar nu am pretenții de la El, asa un semnal aiurea. E portabil și nu a costat mult. Asta spun ei despre el. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Septembrie 24, 2021 Partajează Postat Septembrie 24, 2021 Toate au în comun sensibilitatea relativ mica, de obicei, minim 50 mV/diviziune. Dacă nu se dorește a se vizualiza semnale mai slabe și nu se cer mari pretenții, sunt OK. Eu am luat modelul din al doilea link pentru un prieten (mai repara invertoare) și este mulțumit, iar o varianta mai "dichisita", Daniu(mare brand, HI), ADS5012H, pentru mine. Ca jucărie fără mari pretenții, și portabila, este în regulă... Ambele luate direct de pe bggoo...d. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Va multumesc pentru interventii. Deduc ca e cam ce am nevoie. Ar mai trebui o sonda de 1/10, ca treaba sa fie completa. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Cu o sonda de 1/10 il faci de juma' de volt/diviziune. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Al meu a venit cu sonda x1 și x10. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Acum 6 ore, modoran a spus: Cu o sonda de 1/10 il faci de juma' de volt/diviziune. Tensiunea maxima pe intrare, zice ca e 50V. Ca sa ma pot uita si in anozi, 300 - 400 de volti, am nevoie de un divizor cu 10. Asta era ideea. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 Am gasit, pe TME, sondele astea https://www.tme.eu/ro/details/460-004/sonde-pentru-osciloscoape-si-scopometre/digilent/bnc-probes-460-004/ Ce imi pare aiurea este Divizor 1:1 si 10:1. Pai, matematic, 10:1 nu e tot...1?! Nu era normal sa scrie 1/10? Am mai vazut scris si X10! Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 Acum 15 minute, icar a spus: Pai, matematic, 10:1 nu e tot...1?! Nu era normal sa scrie 1/10? Am mai vazut scris si X10! 10:1=10 Da, ar fi mai bine să scrie 1/10 (să arate că semnalul este atenuat de 10 ori) dar și x10 este bine deoarece îți spune că, pentru a afla rezultatul corect trebuie să înmulțești rezultatul cu 10 (adică x10) Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 Nu, corect se citeste 10 la 1, nu 10 impartit la 1. Iar si mai corect este cum scrie pe sonda 10X, adica atenueaza de 10 ori. TEK ofera explicatii la subiect, doar sa vrei sa citesti. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 @icar nu e neapărat aiurea daca te gândești ca raportul de divizare este de 10 la 1. Nu? @Neagu Raul sonda nu iti spune care-i "rezultatul corect", asta trebuie sa o faci tu sau osciloscopul daca are aceasta posibilitate. Sonda iti "spune" doar ce poate face ea, adica ea are un raport de divizare de 10:1 deci 10. In fisa tehnica de la o sonda TPP0200 nu scrie X10 pentru ca ea nu face înmulțirea, scrie "10X Attenuation". L.E: @Mircea a fost mai rapid si mi-a citit gandurile. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 Acum 39 minute, Stefan a spus: @Neagu Raul sonda nu iti spune care-i "rezultatul corect", asta trebuie sa o faci tu sau osciloscopul daca are aceasta posibilitate. Sonda iti "spune" doar ce poate face ea, adica ea are un raport de divizare de 10:1 deci 10. Asta am vrut să spun și eu dar m-am explicat greșit, scuze Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 Stefane, ai si tu dreptate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum