Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multe surse inseriate.

Postări Recomandate

Cred că pentru a se recomanda cea mai bună soluţie, ar fi bine să se dea ceva detalii despre utilizarea sursei, eventual dacă există disponibilitatea unui acumulator de mare capacitate şi ,,Deep cycle,,.Dacă acumulatorul e disponibil, se poate folosi un booster, urmat de buck, deşi e cam îmbârligată complicaţia.Cel mai corect mi se pare să se folosească o sursă unică, reglabilă şi cu preregulator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Persoana care doreste sursa are ca obiect de activitate montajul/intretinerea/depanarea sistemelor eoliene si solare. Are nevoie de sursa pentru a simula panourile solare sau bateria de acumulatori,  sursa trebuie sa fie reglabila pentru a vedea exact cand cupleaza/decupleaza diferite protectii. vrea sa testeza inverterele pentru panouri solare, unele lucreaza cu acumulatori de 12V, altele 24 sau 48V.  Pentru tensiunea de iesire, pragul minim ar fi de 10V, cam atat are un acumulator supradescarcat. Pragul maxim ar trtebui sa fie 100V, atat debiteaza anumite panouri solare in plin soare, fara sarcina. Dar l-am lamurit sa accepte 70V, mi-e mai simplu.

Pot sa modific un SMPS pentru audio, am cateva cablaje semi-plantate dar cum spuneam, mi-e mult mai simplu sa folosesc alimentatoare de 12V 5A inseriate. Mi-am amintit ca am cumparat de la Marian module de alimentare reglabile, am si reglaj de curent debitat, intre 0.1 si 5,5A, sunt perfecte pentru aplicatia in discutie.

Link spre comentariu

O sursa de asta rezolva toate problemele: https://www.aimtti.com/product-category/dc-power-supplies/aim-cpxseries

Folosesc de citiva ani una la servici și nu a dat niciodată chix. 

Aproape orice altceva nu este decit o improvizație, mai ales ideea cu 10 (sau cite or fi) surse inseriate. Cea de mai sus este special conceputa sa lucreze cu ieșirile inseriate și devine 0-120V la 0-7A iar la tensiune mica poate genera pina la 20A.

Link spre comentariu

Nu sunt 934 euro pentru sursa recomandata. O sa-i fac o sursa 50 euro. Am specificat ca nu are nevoie de precizie, cerintele sunt foarte lejere. Amicul meu a cumparat din targ, 4 alimentatoare pt laptop, 18V 5A, astea le voi folosi. Sigur va functiona, si inca bine.

Intrebarea mea era in ce conditii limita pot aparea defecte.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări