Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traductor viteza

iulicuta2000

Postări Recomandate

buun...pe cat de multe stiu despre oltcit pe atat de putin stiu despre opel :Dsa inteleg ca acest senzor e prezent si la acele modele de kadett care au vitezometru cu ac? :d pai daca e asa...cred ca stiu de unde sa fac rost...si al meu are iesirea de cablu pentru cutia de viteza...doar ca are o piesa intermediara prin care se face legatura intre "miezul" cablului si axul senzorului...nu stiu sa explic prea bine,imi cer scuzedeocamdata n-am avut timp sa incerc senzorul cumparat...il astept si pe cel a l lui nichishoru si mi s-a mai promis inca unu...o sa le incerc pe toate in acelasi timp :)multumesc mult de raspunsuri...sper sa rezolv in bine aceasta problema ...va tin la curent ;)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulicuta2000

9

• criss

4

• rimache

3

• dragostalpau

2

Top autori în acest subiect

Toate opelurile care sunt pe injectie au senzor de viteza, doar la kadett E,ascona C le gasesti pe cutia de viteza, desi au km pe ac nu conteaza.in + si la unele modele de vectra A,Omega A sau astra F la care au LCDuri au in cutie.senzorul de viteza nu este doar pt afisarea valorilor ci da si informatii la unitatea centrala de control(ECU) al masini.doar sa fi atent sa aiba aceasi nr de impulsuri(...se pai poate ajusta pe LCD).

Link spre comentariu

imi ramane sa aflu terminalele senzorului care il am ...ca sa il pot monta pe asta nou...si multa speranta ca va merge :d

Pentru Iulicuta:Am gasit doua exemplare de SM231 asa ca daca ai drum prin centru (Piata Victoriei) poti sa ma suni ca sa-i primesti.Am atasat si foaia de catalog.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator DoubleG

Am mai raspuns undeva sau am vrut sa raspund. Va pot ajuta cu traductoare folosite la ceasuri de taxi. Se prind usor si nu necesita nici o modificare la bord. Se alimenteaza la 3.7-5 Volti. Functioneaza pe orice tip de bord mecanic (cu cablu). Se poate folosi ca traductor de viteza daca se monteaza pe vitezometru sau ca traductor de turatie, daca se monteaza pe turometru mecanic. Facute de fabrica... dimensiunea unu deget ca lungime si latime. Surub de prindere si intructiuni... Mura in gura... Am si traductoare pentru borduri electronice, se leaga de la calculatorul de bord sau din multe alte locuri. Va spun exact de unde pentru fiecare model de masina.Mai exista pentru vitezometre mecanice un tip de traductor care se infileteaza in vitezometru si apoi cablul de kilometraj vine prins in traductor. Practic iti lungeste cu 5 centimetri cablul de kilometraj. In el se gaseste un traductor optic.Ideea cu montatul pe planetare nu e buna pentru ca in viraje nu functioneaza si in timp din cauza intemperiilor, a mizeriei, a umezelii... face numai probleme. Eu cred ca am testat toate variantele posibile pentru ca montez aparate de taxat pe masini de taxi.Daca e cineva interesat... 0723.362.986 fara bip sau sms.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator cypry29

saleste un senzor HALL,care functioneaza la trecerea unui magnet in dreptul lui.cate impulsuri are senzorul tau? il recunosti dupa cele 2 litere de pe ea.iti va fi greu de adaptat acel senzor de viteza pe cutia de olcit.6 IMP AH - 5-viteze manual - (mod 125)6 IMP AA - 5-viteze manual - (mod 125)16 IMP AK - 5-viteze manual - (mod 127)16 IMP AG - 5-viteze manual - (mod 127)10 IMP AD - 3-Viteze Automatik - (mod 125)la ce vrei sal schimbi daca iti merge?sau ce vrei sa faci unul nou?

Link spre comentariu

la ce te referi?ce legatura au doi tranzistori si un led cu acest senzor? :rolleyes: macar fi mai explicit...n-am mai intrat de ceva vreme pe aici....cer e ca din 3 modele de senzori gasiti la magazin nu a functionat nici unu(ori am gresit noi pe undeva...ori e ceva stricat in cititorul de impulsuri...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări