Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 17PW20.1 ( LCD Vestel )

ROBEERT

Postări Recomandate

La 16.06.2021 la 11:09, Costica Tv a spus:

Ce faci straine la poarta mea...e vai s-amar de noi...intrebare: fii cinstit si spune drept, cate display-uri lcd ai mai reparat intre timp in lada frigorifica ?  :rade:

Ce spui tu straine Stefan e departe,bratul sau prin rable mii de piese inparte.Si de esti tu cu adevarat,vino innapoi sa le reparam...amandoi.:scarpin  Am una dar scartaie si sincer nu incape de 32...:dsgfds

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

7

• ferentdaniel1

5

• dumitrumy

4

• sesebe

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 16.06.2021 la 11:09, Costica Tv a spus:

Ce faci straine la poarta mea...e vai s-amar de noi...intrebare: fii cinstit si spune drept, cate display-uri lcd ai mai reparat intre timp in lada frigorifica ?  :rade:

•  

irf7314.jpg

Link spre comentariu

a explicat cineva pe forum care este tensiunea corecta din pinul 1 al controlerului IRF7314 ( practic acest asazis controler, ...!?!?  Decat bogat cu ciorapii rupti la calcaie,m-ai bine sarac cu ciorapi noi...:27

Link spre comentariu
La 17.06.2021 la 9:39, sesebe a spus:

IRF7314 plasat in sursele 17PW20.1 (si poate si in altele) pe rol de controler PFC este defapt FAN7529.

Dar sa-l ia naiba ca IRF7314 scria pe integrat. :rade:

La 17.06.2021 la 13:30, Costica Tv a spus:

In schema asa arata IRF7314, dar tu te-ai uitat sa vezi ce scrie pe capsula ?, daca da si scrie IRF7314, atunci cel mai bine ar fi fost sa-l d-ai afara si sa-l masori ca sa te convingi daca e sau nu dual mosfet.....sa caut ca stiu ca aveam si eu o sursa 17PW20, daca are IRF7314.

IRF7314 scria pe capsula. Cum ne da turcul sah - mat cu nebunia asta. Nu l-am scos din montaj sa vad daca este dual mosfet.

Link spre comentariu
La 21.06.2021 la 17:48, dumitrumy a spus:

7529.jpg

Exact cum am gasit si eu scris in datashetul acestui FAN7529. Tensiunea in pinul 1, trebuie sa fie 2,5 volti. Orice anomalie a acestei tensiuni, duce la o tensiune de lucru redusa a etajului PFC ( cca 340 volti ) si totodata la nefunctionarea sursei de putere, sau oprirea acesteia aleatoriu ( trecerea aleatorie a televizorului in standby ). Pffffffffffff!!!! Cat imi venea sa rontai din pereti cand erau abia aparute aceste televizoare si veneau la reparat cu acest defect " masca ". Nu imi este rusine sa spun ca pe vremurile acelea ( vorbim de vreo 10 ani in urma ), primele doua nu le-am dat de capat. Al doilea defect tipic la aceste surse, sunt cei doi conzi de 15nf / 630 volti. Eu unul, nu am gasit si alte defecte la aceste surse inafara de aceste doua defecte. Hai sa zicem ca am avut un caz si cu electrolitici umflati. Controlere, mosfeturi, diode redresoare pe etajul PFC, etc nu am avut nici un caz din cate imi amintesc. Deci, se pare ca astea doua defecte sunt tipice la aceasta sursa. 

Link spre comentariu

Atentie ce scrie in primul post...

•  

Buna seara tuturor. Aceasta sursa are defectul ei tipic si anume: PFC-ul nu intra corect in functiune ( in cazul meu, aveam cca. 340 volti ). Se stie ca trebuiesc scoase rezistoarele R817, R818 si R819 si trebuiesc schimbate si mai mult decat atat, trebuie curatata bine si placa in zona rezistoarelor. Cele trei rezistoare sunt 3X620K. In schema sunt 3X330K. Din cate imi amintesc, a explicat cineva pe forum care este tensiunea corecta din pinul 1 al controlerului IRF7314 ( practic acest asazis controler, este un dual mosfet ). La mine, in pinul 1 al acestui IRF, am cca. 2,5 volti, ceea ce este incorect. Aceste rezistoare de 3X620K nu am de unde sa le procur. Am pus si eu doua de 1M in serie. Schema este in attach. Acum, in momentul de fata, PFC-ul ridica tensiunea la cca. 400,6 volti. Ceea ce am observat, oricum tatonez rezistoarele, ridicarea tensiunii PFC se modifica, pe cand, in pinul 1 al asazisului controler, tensiunea ramane tot de 2,5 volti. Acum, dupa cele spuse, ce parere aveti? Este ok tensiunea de 400,6 volti? Din cate imi amintesc, acest PFC trebuie sa urce tensiunea la cca. 390 volti. Si totodata, poate imi aminteste careva ce tensiune trebuie sa am in pinul 1 al controlerului PFC. 

:95

Link spre comentariu

Nu am comentat postarea ca am avut o urgenta. Am pus o simulare cu LT1242 pt ca are aceeasi referinta. De fapt toate integratele pt sursele in comutatie functioneaza dupa acelasi principiu: Durata de conductie se opreste exact in momentul in care tensiunea pe pinul FB egaleaza referinta. Aceasta tensiune si in exemplul meu si in cazul PFC-ului, este data de tensiunea de iesire dorita pe care o divizam corespunzator. 

FAN-LT2.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări