Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

380v la 220v

Postări Recomandate

Buna ziua. Am si eu o intrebare

Cand electricianul mi-a executat lucrarea,mi-a pus 2 tablouri, 1 de 380 cu o singura siguranta(32a) si 1 tablou de 220.

Eu i-am zis sa imi faca in asa fel incat daca opresc siguranta de 380 sa nu se intrerupa si cel de 220v.

El a legat un fir de la una din faze inaintea sigurantei de 380 si a plecat in tabloul de 220v. Este bine?

Precizez ca inca nu a montat electrica contorul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Siguranţa pe 380V e bineînţeles tripolară (întrerupe toate fazele), iar cea de 230V e normal să fie montată înaintea celei de 380V.Asta fiindcă 230V se obţine între oricare din faze şi Nul.Astfel declanşarea siguranţei trifazate nu afectează circuitul de 230V.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Siguranţa pe 380V e bineînţeles tripolară (întrerupe toate fazele), iar cea de 230V e normal să fie montată înaintea celei de 380V.Asta fiindcă 230V se obţine între oricare din faze şi Nul.Astfel declanşarea siguranţei trifazate nu afectează circuitul de 230V.

El nu a pus siguranta, pur si simplu a venit cu un fir de 4mm de la intrarea uneia din faze din tripolar la tabloul de 220v. Siguranta tripolara  de 32a nu este prea mica? in contor am una de 60 daca nu ma insel. si in tabloul de 380, la iesirea din siguranta a plecat cu 3 prize de 380, este bine?

Electricianu nu este autorizat, dar a mai facut si la alte persoane dar de 220v si nu au avut probleme, banuiesc ca omul stie ce face.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări