Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie radio AM

Audio Master

Postări Recomandate

Salut colegii!

M-a napadit nostalgia si parca as face un receptor pe unde medii, cum am facut acum 40 ani, si prindeam cu el postul 1 si postul 2 radio.

Era o schema clasica cu o EF 80 dupa care urma un amplif cu ECL82.

Intrebarea mea este, se mai receptioneaza ceva pe unde medii?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• okean

3

• Audio Master

3

• Untold

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bobina normala pt unde medii, 75-80 spire, priza pt catod la 25%. Merge bine si cu ECC82 in loc de ECC81, la prima schema.

1V1 ontvanger.jpg

ecl82 regen radio.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu

In Bucuresti toata banda AM e plina de zgomot, datorita emitatoarelor acordate dupa ureche de "cablisti", "telefonisti" si militie,  a echipamentelor digitale si a surselor in comutatie.  Pe UM sunt 2 posturi care se receptioneaza cat de cat ok: Romania Actualitati 855Khz, Antena Satelor 603 Khz. In UL doar Antena Satelor 153Khz. Pe US incepand cu 2 MHz si terminand cu 28 MHz numai zgomote si armonici de la emitatoarele sus mentionate....rar mai apare cate un post din Orientul Mijlociu, China sau Australia....Daca vrei sa scapi cat de cat de zgomot, foloseste antena de ferita, si incearca sa eviti receptoare simple cu conversie directa si selectivitate redusa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări