Audio Master Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Salut colegii! M-a napadit nostalgia si parca as face un receptor pe unde medii, cum am facut acum 40 ani, si prindeam cu el postul 1 si postul 2 radio. Era o schema clasica cu o EF 80 dupa care urma un amplif cu ECL82. Intrebarea mea este, se mai receptioneaza ceva pe unde medii? Multumesc. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Se receptioneaza, seara scala e plina , peste 1600 Khz au aparut posturi pirat ca pe vremuri ! Link spre comentariu
Audio Master Postat Iunie 15, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2021 Bun, multumesc. Acum sa caut o schema oldschool. Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 (editat) Bobina normala pt unde medii, 75-80 spire, priza pt catod la 25%. Merge bine si cu ECC82 in loc de ECC81, la prima schema. Editat Iunie 16, 2021 de Untold Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Daca faci receptorul ,poti face si emitatorul cu un singur tub.... https://www.radiomuseum.org/forum/a_one_tube_controlled_carrier_am_transmitter.html Apoi ceva pe FM , suna mult mai bine .......posturi mai multe locale, etc... Link spre comentariu
okean Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Acum 2 ore, yo8tot a spus: Posturile pirat sunt de la noi? Stiu ca la greci erau multe dar nu prea ajungeau la noi. Posturile pirat sunt de la olandezi... Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 17, 2021 Partajează Postat Iunie 17, 2021 La 15.06.2021 la 21:47, Усилитель a spus: Daca faci receptorul ,poti face si emitatorul cu un singur tub.... https://www.radiomuseum.org/forum/a_one_tube_controlled_carrier_am_transmitter.html Apoi ceva pe FM , suna mult mai bine .......posturi mai multe locale, etc... Are alt farmec AM-ul! Link spre comentariu
Audio Master Postat Iunie 17, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2021 Multumesc de scheme! Cum imi fac timp, ma apuc. Link spre comentariu
baza Postat Iunie 17, 2021 Partajează Postat Iunie 17, 2021 In Bucuresti toata banda AM e plina de zgomot, datorita emitatoarelor acordate dupa ureche de "cablisti", "telefonisti" si militie, a echipamentelor digitale si a surselor in comutatie. Pe UM sunt 2 posturi care se receptioneaza cat de cat ok: Romania Actualitati 855Khz, Antena Satelor 603 Khz. In UL doar Antena Satelor 153Khz. Pe US incepand cu 2 MHz si terminand cu 28 MHz numai zgomote si armonici de la emitatoarele sus mentionate....rar mai apare cate un post din Orientul Mijlociu, China sau Australia....Daca vrei sa scapi cat de cat de zgomot, foloseste antena de ferita, si incearca sa eviti receptoare simple cu conversie directa si selectivitate redusa. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 18, 2021 Partajează Postat Iunie 18, 2021 Se poate folosi o antena cadru cu acord variabil cu rezultate optime... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum