dumitrescu_claudiu Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 Buna ziua tuturor! La prima alimentare sub tensiune surpriza radioul chiar functioneaza si am avut si antena satelor..ulterior a decedat! Este sunet lipsa posturi ,am schimbat condensatoare hartie ..etc ,tuburi..nimic precizez ca radioul detine urmatoarele tuburi diferit fata de schema originala- ech81, eb89x2 ,el84 ez80 si em80! Ce mai pot verifica pentru a prinde macar un post de radio? Multumesc! Link spre comentariu
nicolae57 Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 (editat) Acum 1 oră, dumitrescu_claudiu a spus: Buna ziua tuturor! La prima alimentare sub tensiune surpriza radioul chiar functioneaza si am avut si antena satelor..ulterior a decedat! Este sunet lipsa posturi ,am schimbat condensatoare hartie ..etc ,tuburi..nimic precizez ca radioul detine urmatoarele tuburi diferit fata de schema originala- ech81, eb89x2 ,el84 ez80 si em80! Ce mai pot verifica pentru a prinde macar un post de radio? Multumesc! EB89 nu s-a inventat inca.EBF89 poate inlocui EBF80.Schema si configuratia tuburilor o gasesti aici:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=14724 Inlocuirea la gramada a componentelor intr-un radioreceptor NU constituie o metoda de depanare. Editat Iunie 14, 2021 de nicolae57 Link spre comentariu
icar Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 (editat) Nu stiu pe ce schema te-ai uitat, de ai gasit EL84 si doua EBF89 (EB89, cu gresit spui), dar Concert s 591 are lampile ECH81, EBF80, ECL82, EZ80 si EM80. Ori e vorba de alt aparat. Cum zice colegul @nicolae57, nu se schimba piese la gramada, doar presupunând ca nu sunt bune. In situatia data, vezi intâi daca iti functioneaza etajul final, adica injecteaza semnal in grila triodei din ECL (sau cursorul potentiometrului de volum). Eventual pui degetul pe cursor. Ar trebui sa auzi un brum in difuzor. In caz contrar, verifica corectitudinea legaturilor la condensatorii schimbati. Daca defectul este doar in etajul final, când prinzi un post, chiar daca nu auzi nimic in difuzor, ochiul magic (EM80) iti va indica prezenta pe post. In orice caz, NU UMBLA LA BOBINE! Editat Iunie 14, 2021 de icar Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 Brosura : ( posibil sa fie mai multe variante ) https://www.4shared.com/web/preview/pdf/Jsi0Oi-vce Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Iunie 14, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2021 Credeti ca mint? Scuze ca am mancat o litera la EBF...eu am scris cu ce a venit el echipat..si diferenta care este pe schema! Caz rezolvat ! Curatat bine claviatura, condensatorul variabil avea lamela in scurt (se atingea de celelalte! Link spre comentariu
icar Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 Nu te-a acuzat nimeni ca ai mintit, cel mult de neatentie. Bine ca s-a rezolvat! Acum 2 ore, dumitrescu_claudiu a spus: condensatorul variabil avea lamela in scurt De aceea am recomandat sa verifici, prima data, partea de audio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum