Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor identificare componenta din Monitor HP E243i

Postări Recomandate

Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati sa identific componenta SMD din monitor.

Ar trebui sa fie un integrat stabilizator de +5V.  Se alimenteaza din +19V si este scurt total.

20210612_223714.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valy1965

3

• Florinel TV

3

• validae

2

• BRANCA

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă eşti sigur că era pe bara de 5V, conectează pe traseul de ieşire o sursă externă de 5V de probă şi vezi dacă mişcă ceva.Să nu fie ceva probleme şi după ea...

Pare să fie o sursă în comutaţie.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

Dacă eşti sigur că era pe bara de 5V, conectează pe traseul de ieşire o sursă externă de 5V de probă şi vezi dacă mişcă ceva.Să nu fie ceva probleme şi după ea...

Pare să fie o sursă în comutaţie.

Ce știu știu sigur e ca intrarea este de +19V, la mijloc e GND iar ieșirea ajunge printr-o dioda la intrarea in U501 (stabilizatorul de 3,3V).

O sa-i pun un 7805 clasic, sa vad cum se comporta.

Monitorul s-a defectat dupa aprox. un an, probabil ca voi mai găsi in magazie unul cu defect asemanator.

Zac grămadă, nu le repara nici draq! Am zis sa-mi mai amintesc din tinerețe!  :))

Compania noastră are contract cu HP si probabil preturi mici de achiziție monitoare si calculatoare.

Edit:

Eu asa am presupus ca GH16D este stabilizator de 3,3V, deoarece are pinul ADJ la GND.

Ma rog, poate gresesc.

20210613_130609.jpg

20210613_133413.jpg

Editat de valy1965
Link spre comentariu
Acum 42 minute, BRANCA a spus:

Valy.În prima poză ai pus o piesă cu alt cod,nu GH16D...Nu prea înţeleg amestecul ăsta.

GH16D e stabilizator tip 1117 pe 3.3V.

S-au lipit pozele cand am editat mesajul, scuze.  Prima dscutie e despre integratul defect iar a doua am pus-o pentru discutia cu stabilizatoarele.

Am presupus ca integratul defect ar fi de 5V deoarece exista pe placa unul de 3,3V.  Acum ca o mai fi unul si de 1,8V ...  mai fac masuratori.

Era al naibii de buna o schema, Tavi pe unde mai umbla!?  N-am mai vorbit cu el de multi ani!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, valy1965 a spus:

Tavi pe unde mai umbla!? 

Pe forum https://www.elforum.info/topic/136160-profile-vestel-lcd-de-reparare-17mbxx/page/50/?tab=comments#comment-1998545

Incearca cu 5v si vezi daca misca ceva, nu poate sa fie de 3,3v daca iesirea din el este la stab. de 3,3v ca nu ar mai avea cum sa scoata tensiunea de 3,3v daca pe intrare are tot 3,3v

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări