Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

trafuri in serie

Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutare din nou.....am si eu o nelamurire.....in timp ce cautam o schema pt un amplificator pe net am intrat pe un forum(nu mai tin minte care) si acolo un user zicea ca poti pune 2 trafuri in serie pt a obtine un voltaj mai mare......intrebarea mea e urmatoarea.....trafurile trebie sa fie la fel?......daca nu am si eu 2 trafuri unul de 2*36V 700W si unul de 2*12V 2A si le-as pune in serie ca sa pot alimenta ceva mai puternic......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adrian_BBS

2

• cipcirip

1

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Trebuie să aibe aceeaşi putere, altfel cel mic se încinge de-l găsesc dracii. Dacă puterea oferită de cel mic îţi este suficientă, poţi să le pui şi în serie.

Link spre comentariu

Nu vei reusi, cu ce ai tu. Daca trafo de 2*12 V avea sectiunile secundar separate, si putea debita un curent comparabil cu primul traf, ar fi mers inseriate dar asa nu; infasurarile de 12 v vor trebui sa suporte curentul maxim ,,supt`` din trafo mare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări