Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Huawei P30 Lite - problema microfon

norad

Postări Recomandate

Va salut.

Telefonul Huawei P30 Lite a stat in sertar cam jumatate de an. Functiona ok cand a fost tras pe dreapta.

L-am luat la purtat eu. L-am resetat din menu pentru a sterge toate imaginile, clipurile si aplicatiile pe care le instalase consoarta. Ma secau zecile de notificari pe care le primea telefonul aproape continuu, de la care-mai-de-care aplicatie.

Si-a facut automat update de soft, la conectarea la reteua mobila si wi-fi.

Problema este ca la apelare, sau cand ma apeleaza cineva, interlocutorul nu ma aude pentru cateva secunde (5-10) la inceputul convorbirii. Daca pun telefonul "pe speaker", interlocutorul ma aude.

De fapt, asa si incep convorbirea: pe speaker, dupa care inchid speakerul si trec pe trec pe normal (adica tin telefonul la ureche). Cateodata, in timpul convorbirii, se intampla iarasi sa nu ma auda cealalta persoana si trebuie sa fac manevra cu trecut pe speaker si apoi inchis speakerul.

E undeva vreo setare de microfon prin menu? Sau e defect ceva fizic?

Un coleg mi-a zis sa dezactivez Volte. Am dezactivat, dar problema persista.

Am citit pe net ca si altii au aceasta problema.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

4

• norad

2

• flomar60

2

• vily

2

Top autori în acest subiect

Ar fi o ocazie buna de testat service-ul Huawei. Eventual de cerut un preț estimativ pt defect, pt ca sigur dacă au fost și altele cu aceeași problemă, știu despre ce e vorba. Nu cred ca e o anomalie de funcționare care sa poată fi reparata din soft, prin setări (fara sa am pretentia ca am dreptate).

Poate un apel la 0800 400 896 ar fi de ajutor. 

Link spre comentariu

Depinde daca la acest model microfonul e pe placa de baza sau pe una separata, impreuna cu portul de incarcare. In functie de raspuns, ai si pretul estimativ.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic, stie cineva daca telefoanele huawei se mai pot cupla prin usb la calculator cu win 8,10? Intreb pt ca de azi nu am mai reusit sa descarc poze din telefon. Le-am trimis pe mail si le-am descarcat de acolo. Sa fie ceva legat de conflictul microsoft-huawei? Daca cineva are huawei, rog sa incerce. Eu am incercat si cu P30 si cu Nova 5T si ambele nu sunt recunoscute la conectarea la usb. Nici pe desktop nici pe laptop.

Link spre comentariu

Eu am testat acum....pe windows 10...și merge!

E adevărat că nu mai pt vedea pozele individual ,daca le deschid fara sa la copiez ,din fereastra care se deschide cînd accesez pozele de pe telefon....adică le văd mici,iar cand vreau sa deschid una zice ca e fisier corupt....dar,dupa copiere intr-un folder pe calculator se deschid fara probleme si pozele si video...

...si am Huawei 10 lite...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Poate modelele mai vechi sa nu fie restricționate. P 10 are câțiva ani pe piața, deși nici P30 nu e chiar nou. Pana acum foloseam hi suite, aplicația dedicata sau vedeam memoria telefonului ca pe un stick. Acum parca ar fi un stick corupt, nu îl vede pe my computer. O alta varianta am găsit ca ar fi sa le descarc de pe Google foto, unde am backup la pozele din telefon. 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
La 11.06.2021 la 20:21, norad a spus:

Va salut.

Telefonul Huawei P30 Lite a stat in sertar cam jumatate de an. Functiona ok cand a fost tras pe dreapta.

L-am luat la purtat eu. L-am resetat din menu pentru a sterge toate imaginile, clipurile si aplicatiile pe care le instalase consoarta. Ma secau zecile de notificari pe care le primea telefonul aproape continuu, de la care-mai-de-care aplicatie.

Si-a facut automat update de soft, la conectarea la reteua mobila si wi-fi.

Problema este ca la apelare, sau cand ma apeleaza cineva, interlocutorul nu ma aude pentru cateva secunde (5-10) la inceputul convorbirii. Daca pun telefonul "pe speaker", interlocutorul ma aude.

De fapt, asa si incep convorbirea: pe speaker, dupa care inchid speakerul si trec pe trec pe normal (adica tin telefonul la ureche). Cateodata, in timpul convorbirii, se intampla iarasi sa nu ma auda cealalta persoana si trebuie sa fac manevra cu trecut pe speaker si apoi inchis speakerul.

E undeva vreo setare de microfon prin menu? Sau e defect ceva fizic?

Un coleg mi-a zis sa dezactivez Volte. Am dezactivat, dar problema persista.

Am citit pe net ca si altii au aceasta problema.

Cum a fost remediata problema?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări