doru3160 Postat Iunie 9, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2021 Măcar de ar scoate chinezisme...chinejii au demonstrat ca pot, și au cam băgat frica în concurență. Nu numai Huawei fac telefoane bune la chineji. Au o grămadă de mărci, bune și accesibile. Ma bate gândul ca următorul sa fie un P40 pro. P30 pro l-am ratat din cauza prețului mare, și la o proba nu mi-a plăcut difuzorul sub afișaj... trebuie să-l ții lipit bine ca să auzi ce spune unul care vorbește mai încet. Între timp se mai schimba preferințele. Poate exista viata și fără google. O sa încerc o varianta lite, ca să nu mă arunc din prima cu sume mari. Dar deocamdată își face treaba bine și asta. Are procesorul lui P30 pro, doar la camera e ceva mai slab, dar decent pt nevoi de zi cu zi. Vorbim de depanero, dar ca entitate, unde exista fizic? Unde au sediu sau sedii, ce fel de oameni au angajați? Când lucrezi în service și dai gherle, cu greu recâștigi încrederea clienților. Și ei au cam dat gherle. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 10, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2021 Da, și în cazul lor, ca în majoritatea cazurilor, calitatea umana lasă de dorit. Nu sistemul, nu mediul de afaceri, ci omul dictează ținuta unei firme. Dacă un angajat sare calul și produce o nefăcuta cu un client, conducerea îl bate prietenește pe spate pt ca a produs profit. I-a dat cu flit clientului, și firma a avut de câștigat financiar. Pe toate celelalte planuri pierderile sunt imense, dar la noi încă nu au realizat asta. Probabil de aici și proasta imagine pe care și-au construit-o. Caz concret, telefon trimis în service la depanero, cu probleme de semnal. Vine înapoi cu 3 pagini de măsurări în care totul e ok, și pretențiile clientului sunt absurde. Telefonul este în parametri. Același telefon, cu același defect reclamat, trimis la reprezentanta samsung, vine în 4 zile cu tot cu transport, rezolvat. Ce sa le mai spui celor de la depanero? Sa se apuce de altceva, fără legătură cu domeniul actual. Și cred ca asta au făcut, pt ca ultima data cu un A71 cu sunet distorsionat la nivel mic, am urmat cursul, a ajuns la depanero prin agentul comercial care l-a vandut (nu e nici un secret, despre emag e vorba), după care am primit mesaj ca telefonul a ajuns la reprezentanța samsung. A venit înapoi cu difuzor schimbat, totul ok. La faza asta au fost doar intermediari, au confirmat defectul, dar nu l-au rezolvat ei. Totusi frecventa cazurilor ce trebuiesc rezolvate fie si pe garantie e mare, pt un brand care se vrea de top. Inteleg exceptiile, dar cand asta devine o regula, deja ceva nu e bine la firma respectiva. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 10, 2021 Partajează Postat Iunie 10, 2021 (editat) Referitor la cat de tare se incing telefoanele, facut un mic experiment: Plita temostatata temperatura setata 50 grade celsius. Pun palma pe plita, rezist doua, maximum trei secunde. Si eu sunt printre cei rezistenti, am palmele foarte uscate. Paradoxal, cafeaua la 70 grade este fierbinte dar o beau fara mari probleme. La 50 grade este doar calduta...nu prea merge. Despre Samsung si Huawei: Produc pe mai multe nivele de calitate. La Huawei sunt pe familii, sa dau un exemplu: P30 Lite este din gama buget, P30 este din gama medie si P30 Pro este din clasa superioara. Diferentele dintre ele sunt foarte mari, atat ca performante cat si la finisaje. La Samsung sunt clasele buget "J" ,"A" ,"M", cele din clasa "S" net superioare, cele "Fold" si "Note" sunt clasa "business" Mai nou am vazut ca au scos din productie sera "Note" si au inceput sa le clasifice ca cei de la Huawei: S20FE,cel mai mic din gama, S20 si S20 Ultra care se vrea a fi varf de gama. Eu zic ca acum, Samsung si Huawei sunt mai mult decat au fost vreodata. Telefoanele din varf de gama efectiv sunt fabuloase, eu fac service GSM de vreo 20 ani si tot privesc cu admiratie ultimele aparitii. Editat Iunie 10, 2021 de Ovidanie Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 10, 2021 Partajează Postat Iunie 10, 2021 Propun sa inchidem topicul ca deja e plin de offtopic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2021 Partajează Postat Iunie 10, 2021 Ar trebui separat, zic și eu... Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 10, 2021 Partajează Postat Iunie 10, 2021 Acum 45 minute, Ovidanie a spus: Mai nou am vazut ca au scos din productie sera "Note" si au inceput sa le clasifice ca cei de la Huawei: S20FE,cel mai mic din gama, S20 si S20 Ultra care se vrea a fi varf de gama. Ia uita-te macar din curiozitate pe gsmarena.com la modelele astea de varf S20, S21 etc. si ai sa vezi dublu standard cand vine vorba de procesoare. Nu mi se pare corect ca acelasi telefon de varf eu sa il iau aici in EU cu un procesor, iar daca ma duc in SUA sa constat ca e cu alt procesor. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 10, 2021 Partajează Postat Iunie 10, 2021 Treaba asta cu dublu standard este valabila in toate domeniile atat la performante, cat si la calitate, inclusiv la produsele Apple si Samsung. Eu incercam sa atrag atentia ca nu este corect sa compari telefoane din clase diferite, chiar daca sunt de la acelasi producator. Normal ca cele ieftine sunt din plastic, cele scumpe sunt din metal si sticla. Cele ieftine ajung pe mana copiilor care le poarta prin buzunare, fotbal, bicicleta, etc. Normal ca o sa arate jalnic dupa cateva luni si asta nu fiindca sun prost fabricate, vinovati sunt utilizatorii care nu le protejeaza. Cele scumpe vor ajunge pe mana unora care poarta poseta sau borseta, dupa un an arata ca noi... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 10, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2021 Acum 5 ore, Ovidanie a spus: La Samsung sunt clasele buget "J" ,"A" ,"M", cele din clasa "S" net superioare, cele "Fold" si "Note" sunt clasa "business" Clasa J nu mai exista, au comasat în A tot ce e entry level și midle. Iar clasa FE, e un fel de varianta lite la modelul de baza. De ex S20FE este varianta lite a lui S20. Se mai numește și fan edition, de aici inițialele FE. E drept ca dacă ii ziceau S20 lite suna ca naiba... Un flagship în varianta lite. Acum 1 oră, Ovidanie a spus: Normal ca cele ieftine sunt din plastic, cele scumpe sunt din metal si sticla. Nici asta nu mai e valabil... Se poate și plastic, și scump, după cum se poate și sticla și ieftin. Nu ma refer doar la o anumita marca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum