Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre telefoane mobile, remediere defecte şi alte probleme...

doru3160

Postări Recomandate

Acum 18 ore, modoran a spus:

Pai la multe telefoane displayul si acumulatorul fac parte din acelasi subamsamblu, nu poti schimba doar unul dintre ele.  La fel, cand schimbi displayul ( chiar si contra cost - pastrand garantia ), automat primesti si acumulator nou.

Nu prea am intalnit asemenea telefoane.

Despre acel Samsung A70 (SM-A705) caruia i-au schimbat si afisajul o data cu acumulatorul, probabil ca cei din service au facut o greseala, au scapat teleflonul pe jos si au spart display-ul...sau ceva asemanator. A70 se demonteaza relativ usor, trebuie doar putina grija la dezlipit capacul spate, are niste antene lipite pe corpul telefonului, acolo trebuie putina atentie. In rest capacul este din plastic, suporta multe,  nu se sparge. Acumulatorul este lipit de corpul telefonului, confectinat din aluminiu, suficient de solid sa reziste  solicitarilor care ar aparea la dezlipit acumulatorul...chiar presupunand ca ar fi incercar sa-l dezlipeasca asa, direct, fara o usoara incalzire si cateva picaturi de izopropilic.

Afisaje cu tot cu acumulator am primit doar din dezmembrari, de pe telefoane demo sau telefoane vandute de partenerii firmelor de asigurari.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

10

• BRANCA

4

• Ovidanie

3

• bmwh548

3

Top autori în acest subiect

Acum 3 ore, modoran a spus:

Explicatia e mult mai simpla de atat: asa vine ca piesa de schimb de la producator, display cu rama si acumulator, precum si alte subansamble gata montate. Valabil la Samsung si Huawei, dar cred ca si alti producatori procedeaza la fel.

Nu spun ca nu o fi asa la unele modele, dar ala pe care l-am vazut cu ochii mei era chiar un Samsung. Nu retin ce model, cred ca-s vreo 3-4 ani de atunci totusi.

M-am uitat de curiozitate la un moment dat la tutoriale pentru inlocuire acumulator la niste Sony-uri si Motorola-uri si acumulatorul era separat de display. Singurul inconvenient este ca la unele modele (la un Motorola spre exemplu) trebuia dezlipit si ecranul ca sa ai acces cum trebuie la acumulator. 

Apropo de acumulatori care se distrug singuri stand degeaba: acum vreo cateva saptamani ma decid sa schimb acumulatorul la ceas. Operatiune banala, comand unul nou, arata absolut impecabil. Pun aparatul de masura pe el: 1.6v. L-am montat totusi. Prima saptamana a mers binisor (tinea incarcat cam doua zile). Dupa vreo doua saptamani nu mai tinea nici cateva ore.

Link spre comentariu

Bmw.E jale cu bateriile de ceas!Originalele ţin f f mult,iar alea de schimb sucombă presto!Probabil sunt vechi majoritatea...Numai dacă găseşti o sursă de încredere.

Link spre comentariu

Din pacate nu am gasit modelul decat la chinezi si la o singura persoana pe un site de licitatii autohton (de unde am si cumparat-o). Era sigilata, de asta nici nu m-am obosit sa fac retur, nu am considerat ca era vina lui, plus ca pretul era aproape ca la chinezi.

Link spre comentariu

Bateriile originale sunt sortate ,,la sânge,, de aceea ţin mult.E aceeaşi poveste ca şi în domeniul auto....piesele originale sunt cele de cea mai mare calitate care ies de pe banda de fabricaţie.Cele care au mici probleme (nu corespund 100% la teste)sunt vândute ca piese de schimb.

Link spre comentariu

Service-ul a rămas principalul as din mânecă al brandului. Calitatea terminalelor e din ce în ce mai scăzută. Alegi un Samsung pt afișaj bun și finisaje, dar la multe capitole sunt praf. Ultimul testat a fost un S20FE. Slab la semnal în interior, veșnica problema, și dacă te bagi puțin mai tare în el, se încălzește lejer în 50 grade pe spate, și mănâncă bateria pe pâine. Dacă la exterior se simte temperatura aia de 50...55 grade, nu vreau sa știu la nivelul componentelor pe placa ce temperatura este. Ma gândeam ca doar seria A să fie cu probleme pt ca sunt mai ieftine, dar vad ca și seria S nu se dezminte. Toată stima pt reprezentanta lor. Un telefon trimis pt service la depanero, nu a fost găsit defect, și a venit înapoi cum a plecat, deși li s-a explicat în ce consta defectul pe foaia de intrare în service. Am luat legătura cu reprezentanta, mi-au indicat un loc în care să-l predau și tot de acolo l-am luat înapoi fără costuri de transport, dar cu problema rezolvata. Reparația a fost în garanție. Bravo lor, dar chiar dacă au service bun, nu am mai avut curaj sa merg pe brandul lor. M-am întors la Huawei. Nu știu ce service au pt ca nu am avut nevoie niciodată. 

Link spre comentariu

N-au ţinut pasul nici HTC-ul.Parcă era taivaneză firma.Aveau telefoane foarte bune.

Huaweiul parcă a răsărit din pământ...I-a speriat şi pe americani,de le-au băgat sula-n coaste cu 5G-ul!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Huaweiul parcă a răsărit din pământ...I-a speriat şi pe americani,de le-au băgat sula-n coaste cu 5G-ul!

Nu chiar din pământ, dar de ani buni aplica politica țestoasei. Merg încet și sigur pe direcția aleasa. Și dacă un produs oferă măcar ce promite în specificații, ca să nu spun mai mult, înseamnă că e bun. Am rămas cu un tic sa ma uit dacă am semnal, când acum știu sigur ca am. La Samsung trebuia sa verific mereu și eventual sa caut o poziție favorabila, dacă era posibil, ca să nu am surprize. E ca o mașină solida... te concentrezi la condus, nu la cum găsești vitezele. E părere pur personala, după ce am avut pe mana anul trecut cred ca 8 terminale, din care 4 Samsung și 4 xiaomi. Când am pus mana pe nova 5t am știut ca o vreme nu mai am treaba cu cautatul. Are și ăsta mici inconveniente, dar în ansamblu pot spune ca e perfect pt ce îmi trebuie, în gama de preț în care ma învârt, adică una cuprinsa între 1000 și 2000 lei max. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Service-ul a rămas principalul as din mânecă al brandului. Calitatea terminalelor e din ce în ce mai scăzută. Alegi un Samsung pt afișaj bun și finisaje, dar la multe capitole sunt praf. Ultimul testat a fost un S20FE. Slab la semnal în interior, veșnica problema, și dacă te bagi puțin mai tare în el, se încălzește lejer în 50 grade pe spate, și mănâncă bateria pe pâine. 

Ce ma enerveaza pe mine la Samsung e ca versiunile de telefoane pentru America folosesc procesoare de la Qualcomm, pe cand tot ce se vinde prin Europa merg pe rahaturile lor de exynoase slabe, de ca si cum am fi lumea a treia pentru ei.

Mai e o vorba, daca vrei sa iti iei un telefon Samsung bun, nu-l lua cu procesor exynos. Am avut un A50 luat de nou, telefonul destul de bun la toate capitolele in afara de procesor care cam gâfâia din cand in cand si nu faceam mare lucru, adica nu ma jucam. In marea majoritate il foloseam pentru citit de stiri. Cateodata imi statea si 2-3 secunde pe ganduri cand dadeam sa deschid anumite stiri in google news si mergea cam sacadat cand derulam prin ele. Am trecut pe Huawei p30 pro, alta viata tata ! 

Link spre comentariu
  • Administratori

Samsung nu mai este ce a fost odata, scot si ei "chinezisme" pe banda rulanta

Acum 21 minute, maxente a spus:

Ce ma enerveaza pe mine la Samsung e ca versiunile de telefoane pentru America folosesc procesoare de la Qualcomm

Si pentru China 

Link spre comentariu

Ca o completare la ceea ce ați postat d'voastră mai sus:

Prea puține firme/companii/branduri, mai sunt ceea ce au fost odată!

Goana după profit, globalismul, consumerismul, au remodelat din temelii, economia globală.

Ca atare, şi industria de electronice, electrocasnice, ş.a.m.d., s-a repliat ,,trendului".

Cu bune, cu rele, asta rămîne la aprecierea beneficiarului final al produsului, adică noi consumatorii de produse şi servicii.

Să aveți o noapte liniştită!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări