doru3160 Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Acum 39 minute, Traian B a spus: Cam asta este realitatea in jurul careia se pot purta orice alte discutii despre service-uri. Realitatea relativa...sunt exact extremele in ce priveste clientul cu pretentii. La un telefon nu poti avea pretentia de schimbare placa, pt ca habar nu ai ce defect a avut si cum a fost rezolvat. Telefonul e pe masa depanatorului, si in functie de ce gaseste defect, hotaraste daca se repara sau se schimba placa. Nu vad cum ar putea influenta clientul aceasta hotarare. El primeste telefonul functional si fara urme dupa reparatie. Am vazut caz in care a trebuit inlocuita bateria in garantie si au schimbat si display-ul, desi clientul nu a reclamat asta, dar a cunoscut dupa stare ca afisajul a fost schimbat. Telefonul avea un an jumate de functionare, si erau mici urme pe display, care dupa sosirea din service nu mai erau la locul lor. Jucaria a fost ok, si omul multumit, dar repet, s-a reclamat ca bateria nu mai tine nici jumate de zi, nici vorba de display. Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Acum 5 ore, doru3160 a spus: Am vazut caz in care a trebuit inlocuita bateria in garantie si au schimbat si display-ul, desi clientul nu a reclamat asta, dar a cunoscut dupa stare ca afisajul a fost schimbat. Telefonul avea un an jumate de functionare, si erau mici urme pe display, care dupa sosirea din service nu mai erau la locul lor. Jucaria a fost ok, si omul multumit, dar repet, s-a reclamat ca bateria nu mai tine nici jumate de zi, nici vorba de display. Pai la multe telefoane displayul si acumulatorul fac parte din acelasi subamsamblu, nu poti schimba doar unul dintre ele. La fel, cand schimbi displayul ( chiar si contra cost - pastrand garantia ), automat primesti si acumulator nou. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 8, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2021 În mod sigur asta trebuie sa fie explicația. Era vorba de un A70. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Cred ca explicatia e mai degraba data de deformarea fizica a acumulatorului. Incepe sa "impinga" in display, il deformeaza si apar acele "pete". Am vazut smartphone unde s-a inlocuit acumulatorul pe cheltuiala clientului, ramanand displayul vechi. Dupa cateva zile displayul s-a dezlipit din locasul lui, fiind deformat. In cazul de mai sus, fiind in garantie service-ul nu a vrut sa-si bata capul sa mai faca o data bucati telefonul ca sa schimbe displayul in caz ca ar fi cedat adezivul dupa ce ajungea la utilizator. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 8, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2021 Nu e cazul. Cuplat la alimentator, functiona fără probleme. Afișajul în afara de ceva mici semne particulare, de suprafață, nu avea nimic, era perfect functional. Bateria nu era umflata, doar ca nu mai era la capacitate. Fiind spre finalul perioadei de garantie, era clar ca daca nu se schimba atunci, avea sa se schimbe pe banii beneficiarului, daca se voia folosit peste perioada de garantie. La constatare i s-a dat dreptate, si s-a facut schimbarea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Lipiciul cauzează pete pe display! Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 Acum 11 ore, bmwh548 a spus: Cred ca explicatia e mai degraba data de deformarea fizica a acumulatorului. Incepe sa "impinga" in display, il deformeaza si apar acele "pete". Am vazut smartphone unde s-a inlocuit acumulatorul pe cheltuiala clientului, ramanand displayul vechi. Dupa cateva zile displayul s-a dezlipit din locasul lui, fiind deformat. In cazul de mai sus, fiind in garantie service-ul nu a vrut sa-si bata capul sa mai faca o data bucati telefonul ca sa schimbe displayul in caz ca ar fi cedat adezivul dupa ce ajungea la utilizator. Explicatia e mult mai simpla de atat: asa vine ca piesa de schimb de la producator, display cu rama si acumulator, precum si alte subansamble gata montate. Valabil la Samsung si Huawei, dar cred ca si alti producatori procedeaza la fel. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 M-aţi dat gata!Până acum nu m-am uitat niciodată la schimbarea acumulatoarelor la smartfonuri... Am un Samsung A40 şi mi s-a zbârlit mustaţa când am văzut cum se schimbă bateria!!Asta e ca aia: "dacă poţi să faci un lucru simplu complicat"...Tâmpenie totală!! De curiozitate.Schimbaţi singuri bateriile sau apelaţi la servis? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 9, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2021 La carcasa lipita trebuie sa joci pe o carte ca sa incerci, si sa nu-ti pese de reusita. Dar daca si reprezentanta schimba multe altele pe langa baterie, ma indoiesc acasa sa scapi mai ieftin. Pana la urma, nu am auzit decat rar necesitatea de a schimba bateria mai repede de 2...3 ani. In ritmul in care evolueaza acum treburile, eu nu am reusit sa tin mai mult de 3 ani un telefon. Si cand spun 3 ani, spun un maxim. De ex A40 i-am dat viteza dupa cca un an. Implicit, nu am simtit nevoia sa schimb bateria. Ca sa nu spun ca am telefoane vechi, care nu mai sunt folosite, dar bateriile sunt ok. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 (editat) Legat de schimbatul bateriilor la telefoane am avut si eu doua experiente de astea. Am schimbat de doua ori bateria la vechiul meu telefon P9 si de fiecare data bateria noua nu m-a tinut mai mult de 3 luni desi imediat dupa inlocuire se comporta perfect. Cu ocazia acestor inlocuiri facute de mine (un meserias a zis ca e riscant sa-mi crape display-ul ca era prea bine lipit) am rupt/dezlipit antena GPS si nu-mi mai functiona nici GPS-ul si am renuntat la telefon desi in rest functiona perfect .....dar fara baterie.........Camera era superba. Si legat si de discutiile de pe paginile anterioare, chiar aseara am luat un TV LCD de la un vecin (obligatie - trebuie sa te ai bine cu vecinii mai ales ca mai ascult citeodata si la volum mai ridicat). Si el imi spunea exact chestiile amintite aici pe topic : crede ca-i un fir sau un contact ca ba merge ba face probleme si mai fusese reparat acum 3-4 ani pt o comportare similara. Defectul este clar pt mine - condesatori electrolitici uscati dar vom vedea exact dupa ce-l desfac. Tot lui i-am mai reparat (acum3-4 ani) un alt LCD smart pe care vroia sa-l dea la gunoi pt ca meseriasii de la service-ul oficial unde il trimisesem eu au spus ca display-ul este defect. S-a dovedit sa era un tranzistor MOSFET sot23 (cu 2.3Ω Rds-on in catalog) de pe T-CON defect. Noroc ca m-a intrebat daca vreau sa mai scot cite-ceva din TV inainte sa-l arunce. Editat Iunie 9, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 Eu la un an schimb bateria, nu mai ține bine și nu am ce face. Depinde de unde e cumpărată, maxim 8 luni mai e bună :( Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 (editat) Eu am luat bateria de la firma din Constanta. A doua a fost bateria trimisa din cauza garantiei dar a tinut la fel de putin. Daca stii o sursa pt baterii mai de calitate zi-mi si mie, eventual pe PM ca sa nu se considere reclama, pt ca telefonul ala (Huawei P9) merita facut sa mearga. Arata ca nou si functioneaza inca perfect exceptind bateria si GPS din cauza ca am umblat in el. Dar daca gasesc o baterie buna atunci merita sa incerc sa repar si GPS-ul. Editat Iunie 9, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 Bateriile cu litiu se distrug singure in timp ,chiar daca nu sunt utilizate ,ba parca mai tare.Deci degeaba iei o baterie noua ,daca nu este trecuta data fabricatiei .Oricum la modele mai vechi ,iei "vechituri " ramase nevandute. Am luat 7 baterii noi noute la un telefon clasic , care nu mai este in fabricatie ,niciunul nu a tinut mai mult de cateva luni . La noi nu este Depanero ....oamenii se duc la meseriasi/firme mai bine cotate .Un client multumit face cea mai buna reclama. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 9, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2021 Acum 12 minute, sesebe a spus: Daca stii o sursa pt baterii mai de calitate zi-mi si mie, eventual pe PM Era un individ prin agronomie care se profilase pe Huawei, si schimba si baterii recuperate de la telefoane cu alte defecte, deci originale, verificate daca mai merita sau nu montate. De regula display spart, trantite de pamant sau scapate in apa. Un coleg si-a schimbat bateria la el pe un P10 lite, si nu l-am auzit sa injure. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 (editat) Tot la firma aia am luat și eu țeapă câteodată. Mai greu cu "alt magazin", unii cumpără de la ei, subn magazine pe afara care vând baterii etc, știam unul dar momentan nu mi-l aduc aminte. Editat Iunie 9, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum