Sharky Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 Ce dume cu randamentu de 30% clasa A??? Vb aici de bias, ala e permanent si se suprapune peste semnal. Cand scade biasu la zero e doar ca ai iesit din A si ai intrat in B, dar ghici ce, la 63V alimentare ai pe cealalta ramura disipare imensa. Asa ca.... Disisparea e Uce / I, i il ai 0.7 * valoarea de varf si Uce il calculezi in functie de ce cadere ai pe sarcina de iesire la curentul I max, iar astia ii scazi in U alim. Sau ai 0 pe sarcina in gol doar. E mult oricum. Is curios aia 14mV pe ce baza i-au stabilit, banuiesc ca practic, prin masuratori. Tabelul ala din ce context e scos? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 Azur 840W service manual : Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 CITAT: Ce dume cu randamentu de 30% clasa A??? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Am modificat alimentarea la schema anterioara de la +/_40V la +/_60V. Am nimerit peste curentul de mers in gol discutat de Raimond. Am dat semnal la intrare cat sa nu ies din cls A. Simulatorul face calculul instant: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 PAi ce treaba are manualul de service? Un manual de service nu contine justificari pt un anume curent. Poate au ales aia ca sa nu friga radiatorul. Ce se poate trage concluzia e ca reglajul nu e prea stabil cu temperatura, dar important e ca nu se ambaleaza. Altii din manuale trag concluzia ca se regleaza dupa Ube, ca asa scrie sa masori. La fel cum scrie ca sa il scoti din priza inainte sa il desfaci... Hai mai, ce facem acum? Incepem cu bazele? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 Poți trage absolut orice concluzii dorești , dar ai uitat-o pe aia cu " conducția simultană " . Era un film de acțiune super tare Vantage Point " Fiecare vede altceva " ... Poate că se aplică și în acest " 26 mV " . Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 Nu stiu ce conductie simultana visezi. Aia apare la comutatie. Nu cred ca isi bate nimeni capul aici cand vb de static. Macar de ar fi vreun dreptunghiular. De cumva notiunea nu iti place propune tu alta, eu nu stiu cum sa traduc cross conduction mai bine. Si stii la ce ma refer, daca nu, e mai grav... Pe mine nu ma deranjeaza ca unul propune o explicatie, ma deranjeaza ca se renunta la logica elementara si doar: domne, aia scrie in nu stiu ce manual. Link spre comentariu
KISS Postat Iunie 14, 2021 Partajează Postat Iunie 14, 2021 47 minutes ago, Sharky said: Pe mine nu ma deranjeaza ca unul propune o explicatie, ma deranjeaza ca se renunta la logica elementara si doar: domne, aia scrie in nu stiu ce manual. ...sau in cartea lui..Cordell... Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Acum 15 ore, Sharky a spus: Hai mai, ce facem acum? Incepem cu bazele? Ar cam trebui. Si nu o spun la bascalie. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 In cartea lui Cordell explica si omu spune, asta am facut, asta a iesit. Altfel postam un manual cu niste valori si ne inchinam la ele, la aia ma refeream. Parca discutam tehnic cu argumente. Link spre comentariu
merck Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 24 minutes ago, Sharky said: In cartea lui Cordell explica si omu spune, asta am facut, asta a iesit. Altfel postam un manual cu niste valori si ne inchinam la ele, la aia ma refeream. Parca discutam tehnic cu argumente. Pai argumentul cel mai important este ... cash flow-ul! Dintr-o discutie tehnica cu argumente nu iese nici un ban! Oliver si Marshall Leach sau Cordell se gasesc free pe net si asta este o mare piedica pentru cash flow! Daca marsam pe 26mV nu mai trebuie analizor de spectru, nu mai trebuie manual de service si asta nu-i bine dom'le chestor! Pai orice lache ajunge sa obtina performante? De cate ori nu s-a urlat pe forum (mai ales la sectiunea de tuburi): teoria este una si practica este alta! Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Nu se poate "marsa pe 26mv", nu este o axioma. Sa o iei ca regula in practica (sau tunning sau service) este absurd, 99% din aparatele de firma nu rezista la disiparea in gol la care conduc cei 26mV. In DIY poti incerca sa pleci de la 26mV doar pt calculul /alegerea radiatoarelor, dar ideea este sa poti obtine rezultate cat mai bune la curent mai mic. Nu stiu cati dintre dumneavoastra realizeaza efectiv, fizic, ce inseamna sa disipi 75-100W permanent. Mai ales vara. Eu stiu, caci sunt pasionat de amplificatoare in cl.A. (Si am renuntat la puterile mari, tocmai din acest motiv. Plus ca face bine la creer sa asculti mai incetisor ) Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Unii dintre useri , chiar înțeleg ce înseamnă o putere disipată mai mare de 40W ... Ba chiar au realizat amplificatoare cu o putere mult mai mare , în clasa A . Bine , nu au o fiabilitate controlată, dar asta ajuta la o dimensionare optimă în viitor ! Link spre comentariu
KISS Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 5 hours ago, Shambala said: Nu se poate "marsa pe 26mv", nu este o axioma. Sa o iei ca regula in practica (sau tunning sau service) este absurd, 99% din aparatele de firma nu rezista la disiparea in gol la care conduc cei 26mV. In DIY poti incerca sa pleci de la 26mV doar pt calculul /alegerea radiatoarelor, dar ideea este sa poti obtine rezultate cat mai bune la curent mai mic. Nu stiu cati dintre dumneavoastra realizeaza efectiv, fizic, ce inseamna sa disipi 75-100W permanent. Mai ales vara. Eu stiu, caci sunt pasionat de amplificatoare in cl.A. (Si am renuntat la puterile mari, tocmai din acest motiv. Plus ca face bine la creer sa asculti mai incetisor ) Un BIG Like!!!! In sfarsit cineva care spune realitatea. Acum, intreb si eu, cine e Cordell? Cate amplificatoare comerciale a proiectat Cordell? De ce nu lucreaza la McIntosh, Krell sau Manley, ca tot in America sunt si aia? A scris si el o carte si majoritatea constructorilor amatori o considera ''Biblie''. In viata reala, un bias reglat la 26mV pe o rezistenta de 0,1 Ohmi, la rece, adica 25°C, pentru un etaj in classa AB, adica 260mA la 25°C, se va lasa cu o caciula de finali arsi aiurea. Valoarea bias_ului specificat in manualul service al unui amplificator nu e pusa ''din carti'', este obtinuta dupa multe teste si masuratori spectrale, ca doar o firma isi permite aparatura de masura audio. Ideea este ca valoarea curentului de mers in gol sa duca la un procent mic de distorsiuni, sa nu disipe aiurea caldura si, in final, sa nu crape in garantie sau dupa 3 ani de functionare. La alea Hi-End se mai urmareste si o anumita distributie spectrala, in special la class A. Un bias reglat ''aka Cordell'' adica 26mV, ''indiferent de valoarea rezistentei pe care se masoara'', fara masuratori de distorsiuni, este easy pentru amatori, dar e gresit. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 1 hour ago, KISS said: Un bias reglat ''aka Cordell'' adica 26mV, ''indiferent de valoarea rezistentei pe care se masoara'', fara masuratori de distorsiuni, este easy pentru amatori, dar e gresit Bias inseamna polarizare. Si e gresit pe naiba, doar pentru ca tu nu ai capacitatea intelectuala sa intelegi, nu inseamna ca principiul e gresit! 1 hour ago, KISS said: pentru un etaj in classa AB, adica 260mA la 25°C, se va lasa cu o caciula de finali arsi aiurea Nici vorba! Pentru ca indiferent care este tensiunea de alimentare, dimensionezi etajul final si racirea astfel incat sa faca fata la stresul maxim pentru alimentarea si sarcina date, iar punctul ala de stres maxim e mult peste cei 260mA. Apoi, nu te obliga nimeni sa pui rezistente de 100m, poti la fel de bine sa pui 330m, si scazi curentul de mers in gol de mai bine de 3 ori; sau chiar 470m si scazi curentul si mai mult, si n-ai stres cat priveste impedanta de iesire mai mare, asta e oricum strict controlata de nivelul de reactie negativa. Si nu in ultimul rand cei 26mV reprezinta un punct optim teoretic, unul care in practica se loveste de niste limitari, care limitari scad punctul ala optim pe la 20mV, poate putin mai sus ( 21, 22... ). Sigur, astea sunt chestiuni care nu se explica in sfintele manuale de service, deci nu exista, si oricum te depasesc asa ca cel mai probabil mi-am irosit din nou timpul dezmintind niste minciuni... Link spre comentariu
Postări Recomandate