dumitrumy Postat Iulie 9, 2021 Partajează Postat Iulie 9, 2021 16.01.2009 в 01:40#985565 mich_ написал : NSAX-1800 - это Китай? а он на какой платформе в целом? Судя по всему это Корея, но модуль стоял чисто Япония. Честно говоря вопрос не совсем понял, поэтому фотогалерея ниже, может кому пригодиться, рассыпуха дешовая и доступная. В ASEA процик маленький стоит, но этот на рассыпухе теже функции выполняет. Link spre comentariu
digioptic Postat Iulie 9, 2021 Partajează Postat Iulie 9, 2021 Am inteles chiar tot. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 9, 2021 Partajează Postat Iulie 9, 2021 (editat) Nu era pt lenesi... Editat Iulie 9, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
digioptic Postat Iulie 9, 2021 Partajează Postat Iulie 9, 2021 Domnule dumitrumy, eu chiar am inteles postul dvs in limba rusa. Folosesc platforma translate doar pentru chineza. Va inteleg autoritatea in materie, dar, pastrati epitetele pentru persoane care va permit. Va puteti adresa unor colegi cu mult mai in varsta decat dvs... Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 10, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2021 (editat) Gata am inchis cutia dar totusi trebuie sa o mai redeschid insa las pe la iarna. Am facut astazi din nou probe de sudat, 2 electrozi de 2,5 si doi de 3,2 complet si partea buna nu s-au incalzit nici tranzistorii si nici diodele, cel mai tare s-a incalzit bobina de iesire apoi bobina de rezonanta si usor transformatorul, deci nu mai vad necesara deocamdata montarea unui senzor termic de decuplare. Partea proasta arcul scurt, cu toate ca am consumat 2 electrozi de 2,5 si doi de 3,2 de sudat n-am putut decat platband de 4mm, la platband 8mm iesea proasta sudura, deci doua perechi de ferite linii la traf nu sunt ok ori este din cauza ca la iesire am intre 50 si 60 volti in functie de tensiunea la priza, aseara ma minunam in teste vazind la iesire 60 volti dar cand am masurat pe electroliticii de filtraj atinsese 360 volti. Pe feritele de traf linii n-a mai incaput inca o spira pe secundar, deci a ramas la raport de transformare 3 si se pare ca e insuficient, ferita are cca3,8cm² - primar 18sp litat 0.44mH/3,54mm², secundar 6+6 spire litat 7,43mm²+7,43mm². Cand voi face rost de sarma voi bobina un ee65 sau ee70 cu raport 2,5 insa las treaba asta pe la iarna. Si acum ma refer la bobina de iesire facuta anterior pe doua bare I de la traf linii a/n cand ziceam ca arcul e scurt, cred ca nu a fost din cauza acelei bobine ci din cauza transformatorului, in acele teste aveam tot transformatorul pe ferite linii si am banuit bobina proasta, apoi schimbasem bobina de iesire cu ferite tubulare dar schimbasem si traful ee65 si treaba se remediase. Deci cred c mergea si acea bobina fara probleme. Si inca un mic amanunt, eu stau la etajul 2 si unde fac probe de sudura afara am intins un cablu lung de cca 25 metri insa nu e cablu normal de curent ci provine de la ceva aplicatii de semnal ca are 4 fire cam de 1 aprozimativ sectiune intr-un miez de polietilena ecranat, eu am legat doua cate doua si-l folosesc ca prelungitor insa un flex mare sau circularul de mana nu duce corespunzator, deci posibil nici invertorul de sudat. Editat Iulie 10, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 10, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2021 (editat) cateva poze, ultima e rezistenta si ampermetru cu sunt pt reglaj rezonanta. Editat Iulie 10, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 11, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2021 (editat) Schema din cutia metalica. Editat Iulie 11, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 11, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2021 (editat) dumitrumy poti face o simulare cu sarcina de 0,25 ohmi pt o dioda cu anodul la masa inainte de bobina la o semipunte? Editat Iulie 11, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2021 Partajează Postat Iulie 11, 2021 vrei sa inventezi un altfel de LED ? Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 11, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2021 nuu, doar ma gandeam sa transform semipuntea in dublu forward Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 11, 2021 Partajează Postat Iulie 11, 2021 Le schimbi ca femeile pantofii. Erai nemultumit de forward folosit probabil in 500 milioane exemplare pe intreg globul doar pt ca doreai sa-l faci model bucovinean. Ai facut ceva rezonant tot diferit de restul lumii (rusul macar foloseste modularea in durata pt reglaj curent iar schema LCC pusa de mine foloseste controlul curentului prin modificarea frecventei) iar acum treci la alta varianta exotica. Cum te-ai gandit la dublu forw., doua forw. distincte in paralel dar defazate la 180 grd sau pe acelasi miez? Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 11, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2021 (editat) Ma gandeam la ceva simplu cu dioda aia inainte de bobina lasand semipuntea rezonanta deocamdata nemodificata. Dar pot verifica si eu punand o dioda acolo de test cu un mic radiator si daca se incalzeste dupa unul sau doi electrozi inseamna ca functioneaza treaba, daca sta rece e degeaba. Editat Iulie 11, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 (editat) Ar trebui si inductanta de scapari. Editat Iulie 12, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 12, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2021 (editat) Nu inteleg prea bine, deci ar trece ceva curent prin acea dioda ? Deocamdata cred ca il las asa, am mai reglat o data rezonanta pe o rezistenta de 0.15ohmi,pana acum faceam rezonanta pe 0,25ohmi), si amperajul a crescut semnificativ adica sudeaza ok si cu electrozi de 3,1 tip e420rc totusi electrozi e7018-1 de 3,2 nu duce, se lipesc des si se intrerupe arcul. Deci duce electrozi normali dar nu vrea cu bazic pe transformatorul cu ferite linii tv si in plus de asta acum dupa ce a crescut amperajul se incalzeste ceva deoarece aerul suflat in fata e cald dar n-am mai desfacut cutia sa vad ce e cald, cred totusi ca ar trebui senzor de decuplare la supratemperatura. Editat Iulie 12, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Iulie 12, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2021 (editat) Am mai stricat de aiurea 5 electozi, 2 electrozi de 3,2 si 3 de 2,3 sa vad cum se comporta termic, deci cu radiatoarele si ventilatia care se vede in poze tranzistorii si diodele nu trec de 50-60 grade la fel si celelalte componente nu se incalzesc periculos in afara de bobina de iesire care frige dar inca nu i s-a schimbat culoarea izolatiei. Invertorul nu l-am lasat in soare din cauza tablei la carcasa vopsita negru, posibil daca-l lasam in soare cu caldura care a fost astazi n-ar fi rezistat insa la umbra e ok, mosfet-urile sic rezista, condensatorii din rezonanta nu se incalzesc, transformatorul si bobina de rezonanta facute cu ferite traf linii doar usor caldute. N-am fost prea inspirat cu carcasa plata fiindca nu pot monta un maner deasupra pt mutat de ici colo insa asa am avut tabla care a fost gata indoita pt capacul superior si n-am avut ce face. Editat Iulie 12, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum