c_anicai Postat Decembrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2021 Am comis-o la calcularea sectiunii sarmelor la tot ce am bobinat pana acum, deci va rog sa ma scuzati ca am facut aceasta eroare. Totul din cauza ca am pus valoarea pi din burta 3,4142, nu stiu de unde am scos valoarea asta cand in realitate pi este 3.14159 Deci la tot ce am bobinat pana acum si tot ce este mentionat in scheme, sectiunile la sarmele respective se inmultesc cu 0,92 si va fi valoarea reala la ce am folosit in mm² Link spre comentariu
CIBY2 Postat Decembrie 6, 2021 Partajează Postat Decembrie 6, 2021 Pai tocmai de-aia functioneaza! Daca foloseai Pi-ul corect, te-ai fi chinuit si acum cu el. Nu ma crezi? Apuca-te si refa-l cu calculele corecte! Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2021 10% mai putin si tot cam atat puterea mai mica insa e ok si asa, am mentionat sa nu ma injure unii care vor sa-l construiasca fiindca nu incapeau sectiunile la sarmele mentionate. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 6, 2021 Partajează Postat Decembrie 6, 2021 (editat) Acum 1 oră, c_anicai a spus: am mentionat sa nu ma injure unii care vor sa-l construiasca Ai impresia ca o sa construiasca cineva astfel de improvizatii facute la nimereala? Ba e alba ba e neagra, merge nu merge... ba e sarma nu e sarma, ba e condensatorul nu-i condensatorul, ba e tranzistorul nu e tranzistorul, ba e ferita mica sau rupta, ba nu-i ferita...si tot asa! Fara suparare...dar astea nu sunt aparate de sudura! Eu sincer nu cred ca e cineva interesat de asa ceva......improvizatii la plesneala, fara o masuratoare, fara o oscilograma, fara nimic! Editat Decembrie 6, 2021 de mac01 Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2021 (editat) Daca nu mi-a iesit din prima asta e, am tinut totusi sa corectez niste greseli care le-am facut in specificatii. Important e ca am doua invertoare care sudeaza cu rutilic si bazic dupa o schema originala si nu ma intereseaza alte pareri negativiste. Va fi ultima data cand raspund la discutii neconstructive fiindca nu-mi sunt de folos. Si e una dintre putinele scheme care se pot construi fara osciloscop, totusi ceva experienta in ale electronicii de putere in caz ca vrei sa faci imbunatatiri peste ce e deja prezentat, insa doar pentru reprodus obiectul nici asta nu e necesara, doar trebuie respectat niste reguli de bun simt privind buclele de masa si decuplarile plus reglajul corect al rezonantei desigur inainte de a inchide cutia. Deci eu consider ca e o schema buna, simpla, usor si ieftin de depanat, nu vad de ce nu ar incerca vre-un constructor amator macar de curiozitate. Este si fiabila daca reglajele sunt facute corect si componentele sunt alese corespunzator(de exemplu la rezonanta doar condensatori polipropilena, in nici un caz poliester ca vor bubui in scurt timp). Editat Decembrie 6, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Aprilie 10, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2022 On 10/28/2021 at 2:34 PM, c_anicai said: Invertorul mic cu bazic 2,5 pe un fier ruginit https://youtu.be/hRYkDGX0XmQ Insa am schimbat bobina de iesire cu alta de 30 micro Ieri am folosit cablurile astea subtiri de 6mm2 fiindca mi-a fost lene sa le intind pe cele groase, desi nu credeam inainte ca ar exista pierderi acum am vazut clar ca sudeaza putin mai prost cu cablurile subtiri. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 Problema dumneavoastra cu acele cordoane subtiri se aseamana cu alta, de ce nu merg electrozii celulozici pe aparatele mai ieftine, pai nu merg ca au nevoie de tensiune ridicata, aici s-a mai discutat. La dumneavoastra la fel, invertorul este la limita de putere si o pierde pe cordoanele subtiri. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Aprilie 13, 2022 Partajează Postat Aprilie 13, 2022 On 12/3/2021 at 5:41 PM, c_anicai said: [...]Totul din cauza ca am pus valoarea pi din burta 3,4142, nu stiu de unde am scos valoarea asta ...] Radical din 2= 1,4142. De acolo.. Link spre comentariu
c_anicai Postat Aprilie 13, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2022 Uitasem, sunt aproape 40 ani de cand am facut un liceu si ala agricol. Doar cu electronica m-am mai lovit in acesti ani pe alocuri de fizica sau matematica, doar ca hobby insa nici asta la nivel avansat ca incep sa ma lase balamalele/cunostintele. Link spre comentariu
c_anicai Postat August 26, 2023 Autor Partajează Postat August 26, 2023 Cca 3 kg si ceva de electrozi consumati in cateva zile, singura defectiune a fost ventilatorul care a inceput sa scoata o tiuuiala si l-am schimbat, inca duce. Ma refer la invertorul mic cu igbt-uri, ma impac mai bine decat celalalt cu mosfet sic. Link spre comentariu
Elservius Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Foarte frumoasă remorcuță, d-nule @c_anicai. Felicitări! Mă bucur că scrieți din nou aici. Mereu am citit cu interes postările d-voastră. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 c_anicai.La mai multe! Link spre comentariu
c_anicai Postat Septembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Sa-mi vina idei si oi mai face cate ceva, deocamdata am zis ca merita mititelul responsabil o haina adica o tabla ca sa arate mai ok. Link spre comentariu
Elservius Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Frumoasă carcasă. Aveți priză "dedicată" pentru alimentarea invertorului respectiv? Link spre comentariu
c_anicai Postat Septembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2023 (editat) E un stecher englezesc pus din singurul motiv ca are siguranta care n-am inclus in cutie si folosesc un adaptor sa-l pun in prize normale. Cand am sudat la remorcuta din poze am folosit cablu prelungitor lung, 30+25metri, uneori am avut nevoie si de cel de 25 metri si se simtea scaderea de putere mai ales la fieratanii mai groase. Editat Septembrie 2, 2023 de c_anicai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum