c_anicai Postat August 1, 2021 Autor Partajează Postat August 1, 2021 Invertorul asta va fi doar de experiment si solutiile descoperite pe parcurs vor fi implementate in celalalt, daca e ceva simplu nu inseamna ca ma duc in jos. La invertorul stromo n-am ce sa-i mai fac, i-am pus deja bobina de iesire insa tot n-are aceeasi usurinta si penetrare la sudat ca asta rezonant chiar daca amperajul pare a fi mai mare. Link spre comentariu
c_anicai Postat August 2, 2021 Autor Partajează Postat August 2, 2021 (editat) Am reusit sa fac rost de diode sa dublez pe iesire dar pe moment mi-am pierdut cheful de modificari si nu stiu cand voi reusi sa mai pun doua buc. Deocamdata il las asa ca am mai stricat azi 7 electrozi de 2,5 si vad ca la 2,5 nu se incalzesc exagerat. Mai tare mi se incalzeau cu 3,2 insa voi folosi mai putin ca oricum nu pot reusi chiar orice fel de sudura cu 3,2 mai ales in unghi de 90 grade nu-mi iese, nu merg la fel de bine ca 2,5. Editat August 2, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat August 4, 2021 Autor Partajează Postat August 4, 2021 (editat) Cred ca voi incerca un invertor rezonanta mic, sa vad cat pot sa-l fac de mic ca dimensiuni. Deocamdata am pregatit radiatorul de dimensiuni aproximativ asemanatoare ca la invertorul almaz250 care e pe igbt si sigur se incalzesc, eu voi folosi 2 mosfet normale FCH023N65S3 de 75A si 23mΩ insa daca nu va fi ok pun sic SCT3030AL de 70A si 30mΩ. Problema la sic pare sa fie totusi temperatura de la diodele incorporate care au cadere directa mare de 5-6 volti de aia as incerca mosfet obisnuite. Editat August 4, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
BRANCA Postat August 4, 2021 Partajează Postat August 4, 2021 Anicai.Aş zice că merg pe tranzii SiC diode exterioare rapide... Link spre comentariu
c_anicai Postat August 4, 2021 Autor Partajează Postat August 4, 2021 (editat) Deocamdata nu pun diode pe mosfet-uri ca se complica treaba cu radiatoarele si in plus de asta nici n-am diode cu performante peste cele din mosfeturile sic, la primul invertor n-am pus si vad ca duce ok fara, si ieri am sudat cu el dar astazi n-am mai avut ce cu toate ca am scos invertorul afara nu mi-a venit nici o ideie. Daca ai vazut ultima poza cu radiatoarele alea am avut ce ma stresa pana mi-a trecut ideia cum sa le izolez de cadrul ala metalic, numai cu gaurile alea lungi ce trec dintr-un capat in altul prin talpa ce greu le-am dat sa le scot cat de cat fiindca n-am bormasina la care sa pot regla unghiul am dat cu una normala. Editat August 4, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
CIBY2 Postat August 6, 2021 Partajează Postat August 6, 2021 De ce nu folosesti sticlotextolit in locul tablelor laterale? Mie mi se pare ca te complici prea tare cu saibe izolante, gauri patrunse pe lungimi de centimetri si alte chitibusuri. Link spre comentariu
c_anicai Postat August 6, 2021 Autor Partajează Postat August 6, 2021 (editat) Cumparasem o buc de placaj fibra 30x30cm dar nu o gasesc pe moment si am rezolvat cum m-am priceput, tablele-s pt ecranaj, o sa mai prind una intre tranzistori si montajul cu circuitul de excitatie ir2153, carcasa cred ca o voi face din plastic la asta doar scheletul interior va fi metalic. Radiatoare mai aveam eu ceva insa am fost in pana de idei cum sa le montez, ultima poza. Editat August 6, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 si am ramas in pana de idei cu amplasarea unor componente Link spre comentariu
c_anicai Postat August 11, 2021 Autor Partajează Postat August 11, 2021 (editat) In loc de cei 8 condensatori 0,33μ are ceva daca folosesc doar doua buc la 3,3μ tip mpp335k2f ? Editat August 11, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
Barbaro Postat August 11, 2021 Partajează Postat August 11, 2021 Salut. Părerea mea este ca nu rezistă curentului ce le tranzitează. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 11, 2021 Partajează Postat August 11, 2021 Şi eu zic la fel că nu vor rezista.Pe net mai sunt invertoare unde se vede clar că se utilizează baterii de condensatoare. Nu ştiu ce performanţe va avea construcţia ta,dar lucrarea mecanică arată f bine !Ai talent de bricolaj. Link spre comentariu
c_anicai Postat August 11, 2021 Autor Partajează Postat August 11, 2021 (editat) Invertorul asta va fi mai subtirel la amperaj, max 90 cred ca va iesi si sper ca vor fi ok acei condensatori deoarece nu mai am altii, plus de asta am vazut la multe invertoare semipunte chinezesti ca folosesc tot 2 buc. Totusi mai studiez sa vad ce spatiu este fiindca asta vreau sa iasa cel mai mic invertor de sudura rezonant, cred ca mai am ceva condensatori mpp335k2f insa ma gandesc daca pun in paralel se cam mareste capacitatea si nu stiu daca e o ideie buna. Am rascolit peste tot prin cutii si nu prea mai am mkp-uri, mkt-uri am insa am inteles ca alea nu-s ok pt asa ceva, Editat August 11, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat August 11, 2021 Autor Partajează Postat August 11, 2021 Acum 33 minute, BRANCA a spus: Nu ştiu ce performanţe va avea construcţia ta,dar lucrarea mecanică arată f bine !Ai talent de bricolaj. ... pai am castigat experienta la cate invertoare ratate am facut incepand de anul trecut ..... sper ca asta nu va fi un esec, adica schema e ok insa am cam subdimensionat radiatoarele si imi va trebui un ventilator de turatie mare care inca nu-l am, din toate ventilatoarele incercate am selectat unul insa nu ma multumeste dar voi vedea dupa ce va fi gata cum stau lucrurile. Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 11, 2021 Partajează Postat August 11, 2021 Si cum vrei sa inlocuiesti 96nF cu 1650nF (2 X 3,3uF in serie)? Semipuntea chinezeasca nu e rezonanta, excursia de tensiune pe acei condensatori este foarte mica, atat cat sa compenseze asimetria comenzii si a trafului. Link spre comentariu
c_anicai Postat August 11, 2021 Autor Partajează Postat August 11, 2021 (editat) Cei doi condensatori de 3,3μ/315v am intentia sa-i folosesc ca decuplare cu conectare mediana pt traf si circuit rezonant, bateria de condensatori de 96nF din circuitul rezonant ramane asa cum e, a fost incercata pe celalalt invertor si nu mai fac alta decat doar daca nu-s multumit, as mai avea ceva condensatori sa fac una de 150nF insa doar la 1000 volti si probabil tensiunea e prea mica. Editat August 11, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum