vikvn Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 (editat) caut un meserias ajutor reparatie placa robot curatare piscina galeon se vede un pin rupt la condensator ,l am dat la lipit la un electronist dar tot nu merge garantat pe placa nu s a umblat absolut deloc ,probabil unde este exfoliat este problema multumesc trimit cu fan ,nu grabesc reparatia ,meseriasul Editat Iunie 8, 2021 de vikvn Link spre comentariu
vikvn Postat Iunie 13, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2021 update cautam in continuare meserias Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2021 Partajează Postat Iunie 13, 2021 Dacă aţi fi menţionat şi localitatea, poate e vreun coleg de forum prin zonă... Acea exfoliere e cauzată de pătrunderea apei la placa electronică, fiind posibil chiar ca microcontrollerul ce comandă tot procesul să fie afectat. Poate aveţi totuşi noroc şi a scăpat, altfel va trebui înlocuită toată placa cu alta.Se vede totuşi că placa a fost lăcuită contra umezelii, dar problemele sunt mai multe, nu doar acel condensator.Apa şi curentul generează coroziune, iar asta a întrerupt sau scurtcircuitat ceva trasee şi componente.Din prima poză pare că primii doi tranzistori de comandă sunt încinşi.Un pin de la conectorul plăcii la fel... Link spre comentariu
vikvn Postat Iunie 13, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2021 BR,GL dar nu i asta problema ,fan ul livreaza rapid ...:) Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2021 Partajează Postat Iunie 13, 2021 Ideea e că poate fi un coleg de forum chiar din aceeaşi localitate, sau dintr-o localitate foarte apropiată .Astfel vă putea testa placa fără trimitere prin curier, nu că asta ar fi o problemă, dar v-ar scuti mult din timpul pierdut cu transportul.E posibil de altfel ca reparaţia să nici nu fie posibilă din cauza afectării controllerului.Dar asta se poate vedea doar după măsurători pe placă.. Dacă aţi pune o poză clară şi mai de aproape cu placa de bază (prima imagine) evaluăm mai bine situaţia... Sper că aţi notat unde vin toate firele din conectorul rapid... Link spre comentariu
vikvn Postat Iunie 13, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2021 eu nu ma grabesc . va trimit placa sa o testati si sa mi dati un verdict ? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2021 Partajează Postat Iunie 13, 2021 OK, vorbim prin MP. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 13, 2021 Partajează Postat Iunie 13, 2021 (editat) - Editat Iunie 13, 2021 de Florinel TV Link spre comentariu
vikvn Postat Iunie 15, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2021 update vandut azi robot asa defect + alimentator care era ok oricum va multumesc ptr intentii reparatii si ajutor reparatia era un risc si am preferat sa l dau la pachet si ieftin am avut noroc de cineva care dorea accesorii de la el si alimentatorul care era 100% ok Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Singurul risc era costul transportului tur/retur în caz de imposibilitate de reparare.Eu nu percep niciun ban dacă nu reuşesc să repar ceva, chiar dacă muncesc ore degeaba.Am mai reparat prin curier unor colegi de forum pe care nici nu-i cunoşteam....ultimul pe care mi-l amintesc era din Bucureşti, am modificat alimentarea unui boiler mai ,,deştept,,.Altuia i-am modificat alimentarea unei centrale termice. Link spre comentariu
vikvn Postat Iunie 15, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2021 f multumesc si dvs si lui @florinel ptr intentii/ajutor .chiar ma bucur ca l am dat așa defect . nou 3500 ,vandut cu 700.eu sunt multumit . Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Merita încercat totuşi, l-aţi dat foarte ieftin.Ar fi culmea ca cel care l-a cumpărat să vină tot pe Elforum ca să-l repare... Ca idee, manopera ar fi costat maxim 200 Lei la mine.În caz că reuşeam.Nu trăiesc din depanare, cu banii din ea doar îmi întreţin sculele...şi pasiunea. Am reparat uneori chestii pe care service-urile le declarau ,,nereparabile,,.Doar din curiozitate.. Link spre comentariu
vikvn Postat Iunie 15, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2021 manopera era f ok .de peste 1 luna luasem altul nou .a vrut si cineva din Craiova sa l ia dar mi a pus o conditie dubioasă : sa l trimit ,achită ,incearca sa l repare ,daca nu i reusea reparatia dorea sa mi l trimita retur si sa i innapoiez banii .l am dat local . oricum mii de multumiri Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Chiar că dubioase condiţii punea...nu cred că ar fi acceptat nimeni aşa ceva. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Acolo avea un microcontroler cu soft, daca nu era afectat acel microcontroler se putea repara 100% garantat, daca era afectat microcontrolerul nu se gasea soft sau slabe sanse de a gasi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum