trasorv Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Salutare oameni buni, vreau să înlocuiesc un calorifer normal de otel cu un calorifer mai mare dar de tip portprosop. Este evident că trebuie să reconfigurez turul și returul pentru a le conecta la portprosop. Întrebarea mea este, care sunt pașii/etapele pe care trebuie să le parcurg, începând cu închiderea centralei și terminând cu redeschiderea ei ? Ce probleme pot apărea ? Atașez poza caloriferului ce va fi înlocuit Link spre comentariu
trasorv Postat Iunie 9, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2021 E o liniște asurzitoare pe forum ... Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 N-ai nicio problemă.Oprit centrala şi golit traseele de apă.Uscat bine zonele unde faci conexiuni la pexal. După ce îl conectezi se umple instalaţia cu apă.Mare grijă să aeriseşti toate caloriferele f bine! Presurizezi peste 1 bar şi aia e.Dacă mai scade puţin presiunea completezi cu apă. Atenţie!Umplerea instalaţiei cu apă o vezi la cel mai înalt punct.De regulă portprosopul... Link spre comentariu
silcos Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 Tevile sunt de PPR, nu pexal (parerea mea). Mai greu de lipit de cineva care nu a mai incercat, trebuie si scule. Poate or exista racorduri care sa mearga cu adeziv, fara plita aia, eu nu stiu. Un sfat este sa iti pui prima data caloriferul nou pe pozitie, sa vezi dupa aia cum te duci cu tevile dupa el. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 Acolo e ţevărie PPR, nu e nicio problemă cu înnădirea altor ţevi în continuare.Opreşti centrala, dai apa afară în cel mai jos punct al instalaţiei, eventual speli instalaţia cu apă proaspătă să iasă mizeriile de prin calorifere.Tai ţevile de unde îţi convine cu un tăietor special care nu e scump deloc.Cumperi racorduri prelungitoare drepte şi coturile necesare şi după ce cureţi şi usuci cu şerveţel capetele ţevilor, le lipeşti cu plita de PPR.Obligatoriu caloriferul se pune primul, ca să măsori apoi ce necesar de ţeavă ai. Sper că nu ai luat cel mai mic portprosop existent, că faţă de calorifer nu va avea acelaşi randament la încălzire.Ai să vezi asta în iernile friguroase, vara nu-i bai... Link spre comentariu
trasorv Postat Iunie 9, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2021 Am uitat să precizez că am tot ce îmi trebuie ca să fac această operație inclusiv portprosopul care este unul mare . Dacă opresc centrala, mai trebuie să închid și robineții de tur și retur de sub centrală? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 9, 2021 Partajează Postat Iunie 9, 2021 Dacă tot goleşti toată instalaţia, dai şi apa din centrală.Deci lasă-i deschişi... Dacă ai cumva la dispoziţie apă de ploaie curată, ar fi de preferat să umpli instalaţia cu ea, fiindcă nu conţine calcar. Link spre comentariu
trasorv Postat Iunie 10, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2021 Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri . Numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum